Posts Tagged ‘ Buffet ’

Οι γιαννιώτικοι κουραμπιέδες της Βίκυς – απλά τέλειοι!!!

13 Δεκεμβρίου 2013
By
Οι γιαννιώτικοι κουραμπιέδες της Βίκυς – απλά τέλειοι!!!

Υλικά για 60 κουραμπιέδες (νομίζω:) 500γρ βούτυρο 2 κουταλιές σούπας ψιλή ζάχαρη 30μλ ούζο μια πρέζα αλάτι 1 αυγό μέτριο 100γρ αμύγδαλα 1/2 κουταλιά σούπας κοφτή baking powder 450-500γρ αλεύρι για όλες χρήσεις Προετοιμασία: Αφήστε όλα τα υλικά εκτός ψυγείου για 3ώρες. Αν έχετε κρυσταλική ζάχαρη (κοινή) τρίψτε τη λίγο στο ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Κολοκυθοκεφτέδες με πουρέ κολοκυθιού – στην ταβέρνα Κατερίνα

1 Αυγούστου 2013
By
Κολοκυθοκεφτέδες με πουρέ κολοκυθιού – στην ταβέρνα Κατερίνα

Υλικά: 1 κιλό κολοκύθια πράσινα 1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί, μισό κεφαλοτύρι, μισό γραβιέρα 1 φλυτζάνι φρυγανιά από σπασμένα παξιμάδια ή προζυμένιο ψωμί 1 αυγό 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/2 κουτάλι γλυκού κίμινο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βράστε τα κολοκύθια και αφήστε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν τελείως....

Read more »

Η γιαννιώτικη κοτόπιτα της κυρίας Αλκινόης

29 Ιανουαρίου 2013
By
Η γιαννιώτικη κοτόπιτα της κυρίας Αλκινόης

Σήμερα, ένιωσα πως μου παρέδωσαν ένα κομμάτι από την πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου. Οι ηπειρώτικες πίτες είναι διάσημες για το φύλλο τους, λεπτό, μεταξένιο, τραγανό, καλύπτει λάχανα (χόρτα), κρέατα, ρύζια, κρέμες. Οι γυναίκες που ξέρουν, ανοίγουν τα φύλλα πολύ λεπτά, ένα ένα, με θαυμαστή ταχύτητα και ικανότητα. Από τότε που η κόρη μου μετακόμισε...

Read more »

Τάρτα μανιταριών με καρύδια και μπλε τυρί – με ζύμη άμεσης χρήσης

28 Ιανουαρίου 2013
By
Τάρτα μανιταριών με καρύδια και μπλε τυρί  – με ζύμη άμεσης χρήσης

Εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη τάρτα, με σπιτική τραγανή ζύμη, που σερβίρεται στο τραπέζι σε μία ώρα. Η ζύμη είναι διαφορετική, γίνεται στην κατσαρόλα με ένα κουτάλι, δεν θέλει ψυγείο για να κρυώσει, απλώνεται όπως είναι ζεστή, πανεύκολα, με τα χέρια και ψήνεται αμέσως. Όσο ψήνεται η τάρτα άδεια, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια και το μίγμα...

Read more »

Η βασιλόπιτα μουσελίνα – της θείας Πιπίτσας από την Σάμο

27 Δεκεμβρίου 2012
By
Η βασιλόπιτα μουσελίνα – της θείας Πιπίτσας από την Σάμο

Αγαπώ πολύ τις γυναίκες που αναγνώρισαν την αξία μιας συνταγής, την τίμησαν στα οικογενειακά τους τραπέζια και την παρέδωσαν σε αγαπημένα χέρια, για να συνεχιστεί το ταξίδι της, από γενιά σε γενιά. Η θεία Πιπίτσα έζησε και δημιούργησε τα χρόνια του 1950, στη Σάμο. Τα χρόνια που η ελληνική κουζίνα δεχόταν επιρροές από Ανατολή...

Read more »

Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής

23 Δεκεμβρίου 2012
By
Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής

Αναζητώντας γαλοπούλα για το χριστουγεννιάτικο ΒΗΜΑ Gourmet την 1η Δεκεμβρίου, συνειδητοποίησα πως φρέσκες γαλοπούλες δεν υπάρχουν τόσο νωρίς, στην αγορά. Μερικές είχε στείλει η Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Ευχαριστιών των Αμερικανών, όποιων γιόρταζαν την ημέρα και την είχαν παραγγείλει στον κρεοπώλη τους. Η διαθέσιμη λύση ήταν οι Υλικά : 1...

Read more »

Χριστουγεννιάτικο δέντρο – με έτοιμο τσουρέκι pandoro

20 Δεκεμβρίου 2012
By
Χριστουγεννιάτικο δέντρο  – με έτοιμο τσουρέκι pandoro

Πέρσι είχα δει αυτήν την συνταγή στο περιοδικό Taste Italia. Το Pandoro είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι σκέτο, ψημένο σε φόρμα με σχήμα αστεριού. Δεν έχει σταφίδες και γλασέ φρούτα που έχει το Panettone, το οποίο είναι επίσης χριστουγεννιάτικο τσουρέκι σε μορφή στρογγυλής μπόμπας. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Χριστουγεννιάτικες μπάλες μαρέγκας – με φυστίκια και κράνμπερις

17 Δεκεμβρίου 2012
By
Χριστουγεννιάτικες μπάλες μαρέγκας  – με φυστίκια και κράνμπερις

Έτσι συμβαίνει σε μένα τα τελευταία χρόνια. Τα Χριστούγεννα εμφανίζονται ξαφνικά στη στροφή. Ενώ δουλεύω γι'αυτά, δοκιμάζω, γράφω, προετοιμάζομαι, το δικό μου σπίτι μένει πάντα πίσω. Ξαφνικά καταλαβαίνω πως μέσα από τις απαντήσεις στα δικά σας σχόλια, τις σκέψεις για τις δικές σας γιορτές, έχω ξεχάσει να οργανώσω τις δικές μου γιορτές. Ξαφνικά θέλω...

Read more »

Μανιτάρια Stroganoff – το γρήγορο πιάτο των γαλλικών bistro

26 Νοεμβρίου 2012
By
Μανιτάρια Stroganoff  – το γρήγορο πιάτο των γαλλικών bistro

Αυτή είναι η πιο γρήγορη και χορταστική παρασκευή με μανιτάρια, που μπορείτε να φτιάχνετε. Η κρεμώδης σάλτσα συνοδεύει πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι ή ψητό κρέας ή απλά σκεπάζει μια μεγάλη φέτα χωριάτικο ψωμί ολικής άλεσης για ένα απλό και χορταστικό γεύμα. Συχνά τα συνοδεύω με απλό πουρέ πατάτας, χωρίς βούτυρο και λάδι. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε...

Read more »

Spicy Red Pepper Relish Burger – [email protected] Friday’s

7 Νοεμβρίου 2012
By
Spicy Red Pepper Relish Burger – TasteFULL@T.G.I. Friday’s

Εσείς που ήλθατε στο TasteFULL, μέσα από το QR Code στον κατάλογο των TGI Friday's, καλώς ορίσατε! Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα μοναδικό και ιδιαίτερο burger, όσο υπάρχει στον κατάλογο: Spicy Red Pepper Relish Burger διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Spicy Red Pepper Relish Burger – [email protected] Friday’s

7 Νοεμβρίου 2012
By
Spicy Red Pepper Relish Burger – TasteFULL@T.G.I. Friday’s

Εσείς που ήλθατε στο TasteFULL, μέσα από το QR Code στον κατάλογο των TGI Friday's, καλώς ορίσατε! Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα μοναδικό και ιδιαίτερο burger, όσο υπάρχει στον κατάλογο: Spicy Red Pepper Relish Burger διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια και κρεμμυδάκια – coq au vin

31 Οκτωβρίου 2012
By
Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια και κρεμμυδάκια – coq au vin

Δεν είναι τυχαίο που ο κόκκορας γίνεται κρασάτος και η κότα μιλανέζα ή σούπα. Το κρασί μαλακώνει το σκληρό κρέας του κόκκορα, ενώ η κότα -που έχει το ζουμί- κάνει νόστιμη σούπα και πιλάφι. Παρατηρείτε πως μόνο το όνομα μιας συνταγής μπορεί να καθοδηγήσει και να εκπαιδεύσει τον κόσμο για το κατάλληλο μαγείρεμα; διαβάστε...

Read more »

Τα μυστικά της καλής σπανακόπιτας της κυρίας Άννας

29 Οκτωβρίου 2012
By
Τα μυστικά της καλής σπανακόπιτας της κυρίας Άννας

Οι χορτόπιτες είναι οι βασικότερες πίτες στην Ελλάδα, με παραλλαγές σε κάθε τόπο, τόσο στη γέμιση όσο και στο φύλλο. Η σπανακόπιτα είναι η πίτα που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και είναι συνώνυμη του ελληνικού φαγητού, παρέα με το μουσακά, την ελληνική σαλάτα και το σουβλάκι. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Φακές σούπα – εύπεπτες, νόστιμες, ποτέ βαρετές!

13 Οκτωβρίου 2012
By
Φακές σούπα – εύπεπτες, νόστιμες, ποτέ βαρετές!

Τι να γράψεις για μια τόσο απλή και γνωστή συνταγή; ποιά μυστικά να εντοπίσεις που κάνουν το φαγητό καλύτερο; όλες οι συνταγές ενώνουν τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν οι φακές. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »