Posts Tagged ‘ Breakfast-Brunch ’

Τα κιμαδοπιτάκια της κυρίας Δόξας – στα Ιωάννινα

1 Δεκεμβρίου 2014
By
Τα κιμαδοπιτάκια της κυρίας Δόξας – στα Ιωάννινα

Τρυφερή ζύμη, νόστιμη γέμιση! Υλικά : Για τη ζύμη 2 ποτήρια ανθρακούχα σόδα ή sprite 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού έτοιμο 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο απαλό 125γρ μαργαρίνη ή βούτυρο Αλεύρι όσο πάρει, που νομίζω ήταν σχεδόν 1.200γρ Για τη γέμιση 500γρ κιμά μοσχαρίσιο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κίμινο, πάπρικα γλυκειά και καυτερή 2-3...

Read more »

Οι γιαννιώτικοι κουραμπιέδες της Βίκυς – απλά τέλειοι!!!

13 Δεκεμβρίου 2013
By
Οι γιαννιώτικοι κουραμπιέδες της Βίκυς – απλά τέλειοι!!!

Υλικά για 60 κουραμπιέδες (νομίζω:) 500γρ βούτυρο 2 κουταλιές σούπας ψιλή ζάχαρη 30μλ ούζο μια πρέζα αλάτι 1 αυγό μέτριο 100γρ αμύγδαλα 1/2 κουταλιά σούπας κοφτή baking powder 450-500γρ αλεύρι για όλες χρήσεις Προετοιμασία: Αφήστε όλα τα υλικά εκτός ψυγείου για 3ώρες. Αν έχετε κρυσταλική ζάχαρη (κοινή) τρίψτε τη λίγο στο ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Κολοκυθοκεφτέδες με πουρέ κολοκυθιού – στην ταβέρνα Κατερίνα

1 Αυγούστου 2013
By
Κολοκυθοκεφτέδες με πουρέ κολοκυθιού – στην ταβέρνα Κατερίνα

Υλικά: 1 κιλό κολοκύθια πράσινα 1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί, μισό κεφαλοτύρι, μισό γραβιέρα 1 φλυτζάνι φρυγανιά από σπασμένα παξιμάδια ή προζυμένιο ψωμί 1 αυγό 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/2 κουτάλι γλυκού κίμινο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βράστε τα κολοκύθια και αφήστε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν τελείως....

Read more »

Σάντουιτς με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

23 Φεβρουαρίου 2013
By
Σάντουιτς με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

υλικά για 2 σάντουιτς 150 γρ κατσικίσιο τυρί μαλακό 4 κουταλιές πάστα ελιάς 2 πιπεριές φλωρίνης ψητές (έτοιμες σε βάζο) 1 κολοκυθάκι 1 μικρό κρεμμύδι 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο αλάτι - πιπέρι λίγη ρόκα 2 φρατζολάκια τσίπς εκτέλεση Κόβετε το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια. Ψήνετε  το κολοκυθάκι με...

Read more »

Μάφινς με σιρόπι σφενδάμου και μούρα

20 Φεβρουαρίου 2013
By
Μάφινς με  σιρόπι σφενδάμου και μούρα

Ανακατεύετε σ'ένα μπώλ... 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι αλεύρι φαρινάπ 1/2 κουταλάκι σόδα 1/2 κουταλάκι μπέικιν παόυντερ 1/2 κουταλάκι αλάτι Χτυπάτε με το μίξερ σ'ένα μεγάλο μπώλ... 3 ασπράδια Χτυπάτε με το μίξερ σε άλλο μπώλ... 3 κρόκους Προσθέτετε ... 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο 3 κουταλιές  ...   Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Υγιεινό κέικ με μπανάνα, μήλο και cocoa nibs

11 Φεβρουαρίου 2013
By
Υγιεινό κέικ με μπανάνα, μήλο  και cocoa nibs

υλικά 1 1/2 ποτήρι αλεύρι ολικής αλέσεως 1/2 ποτήρι αλεύρι βρώμης 1/2 ποτήρι ζάχαρη καστανή 1 κουταλιά κανέλα 1 κουταλάκι σόδα 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές cocoa nibs   ή 2 κουταλιές σκόνη κακάο 1 μήλο 3 μπανάνες σε φετάκια 2 ασπράδια 5 κουταλιές ελαιόλαδο 3 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) 1 κουταλάκι...

Read more »

Η γιαννιώτικη κοτόπιτα της κυρίας Αλκινόης

29 Ιανουαρίου 2013
By
Η γιαννιώτικη κοτόπιτα της κυρίας Αλκινόης

Σήμερα, ένιωσα πως μου παρέδωσαν ένα κομμάτι από την πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου. Οι ηπειρώτικες πίτες είναι διάσημες για το φύλλο τους, λεπτό, μεταξένιο, τραγανό, καλύπτει λάχανα (χόρτα), κρέατα, ρύζια, κρέμες. Οι γυναίκες που ξέρουν, ανοίγουν τα φύλλα πολύ λεπτά, ένα ένα, με θαυμαστή ταχύτητα και ικανότητα. Από τότε που η κόρη μου μετακόμισε...

Read more »

Τάρτα μανιταριών με καρύδια και μπλε τυρί – με ζύμη άμεσης χρήσης

28 Ιανουαρίου 2013
By
Τάρτα μανιταριών με καρύδια και μπλε τυρί  – με ζύμη άμεσης χρήσης

Εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη τάρτα, με σπιτική τραγανή ζύμη, που σερβίρεται στο τραπέζι σε μία ώρα. Η ζύμη είναι διαφορετική, γίνεται στην κατσαρόλα με ένα κουτάλι, δεν θέλει ψυγείο για να κρυώσει, απλώνεται όπως είναι ζεστή, πανεύκολα, με τα χέρια και ψήνεται αμέσως. Όσο ψήνεται η τάρτα άδεια, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια και το μίγμα...

Read more »

Η βασιλόπιτα μουσελίνα – της θείας Πιπίτσας από την Σάμο

27 Δεκεμβρίου 2012
By
Η βασιλόπιτα μουσελίνα – της θείας Πιπίτσας από την Σάμο

Αγαπώ πολύ τις γυναίκες που αναγνώρισαν την αξία μιας συνταγής, την τίμησαν στα οικογενειακά τους τραπέζια και την παρέδωσαν σε αγαπημένα χέρια, για να συνεχιστεί το ταξίδι της, από γενιά σε γενιά. Η θεία Πιπίτσα έζησε και δημιούργησε τα χρόνια του 1950, στη Σάμο. Τα χρόνια που η ελληνική κουζίνα δεχόταν επιρροές από Ανατολή...

Read more »

Χριστουγεννιάτικο δέντρο – με έτοιμο τσουρέκι pandoro

20 Δεκεμβρίου 2012
By
Χριστουγεννιάτικο δέντρο  – με έτοιμο τσουρέκι pandoro

Πέρσι είχα δει αυτήν την συνταγή στο περιοδικό Taste Italia. Το Pandoro είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι σκέτο, ψημένο σε φόρμα με σχήμα αστεριού. Δεν έχει σταφίδες και γλασέ φρούτα που έχει το Panettone, το οποίο είναι επίσης χριστουγεννιάτικο τσουρέκι σε μορφή στρογγυλής μπόμπας. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Χριστουγεννιάτικες μπάλες μαρέγκας – με φυστίκια και κράνμπερις

17 Δεκεμβρίου 2012
By
Χριστουγεννιάτικες μπάλες μαρέγκας  – με φυστίκια και κράνμπερις

Έτσι συμβαίνει σε μένα τα τελευταία χρόνια. Τα Χριστούγεννα εμφανίζονται ξαφνικά στη στροφή. Ενώ δουλεύω γι'αυτά, δοκιμάζω, γράφω, προετοιμάζομαι, το δικό μου σπίτι μένει πάντα πίσω. Ξαφνικά καταλαβαίνω πως μέσα από τις απαντήσεις στα δικά σας σχόλια, τις σκέψεις για τις δικές σας γιορτές, έχω ξεχάσει να οργανώσω τις δικές μου γιορτές. Ξαφνικά θέλω...

Read more »

Μανιτάρια Stroganoff – το γρήγορο πιάτο των γαλλικών bistro

26 Νοεμβρίου 2012
By
Μανιτάρια Stroganoff  – το γρήγορο πιάτο των γαλλικών bistro

Αυτή είναι η πιο γρήγορη και χορταστική παρασκευή με μανιτάρια, που μπορείτε να φτιάχνετε. Η κρεμώδης σάλτσα συνοδεύει πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι ή ψητό κρέας ή απλά σκεπάζει μια μεγάλη φέτα χωριάτικο ψωμί ολικής άλεσης για ένα απλό και χορταστικό γεύμα. Συχνά τα συνοδεύω με απλό πουρέ πατάτας, χωρίς βούτυρο και λάδι. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε...

Read more »

Χυμός Μήλο, ακτινίδιο, μπανάνα, φρούτα του δάσους

17 Νοεμβρίου 2012
By
Χυμός Μήλο, ακτινίδιο, μπανάνα, φρούτα του δάσους

Ρίχνετε τον... τίτλο της ανάρτησης στο μπλέντερ,  μαζί με χυμό πορτοκάλι και νερό. Πατάτε  το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Pepi's kitchen

Read more »

Blogoσυνταγές Νο 32, σούπερ ντούπερ γλυκές τυρομπαλίτσες!

14 Νοεμβρίου 2012
By
Blogoσυνταγές Νο 32,  σούπερ ντούπερ γλυκές τυρομπαλίτσες!

ΒΑΖΕΤΕ σ'ένα μπώλ...300γρ ανθότυρο 1 κουταλιά κανέλα1 κουταλιά ζάχαρηΖΥΜΩΝΕΤΕ καλά τα υλικά, πλάθετε 12 μπαλίτσες και τις βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν.( εγώ δεν άντεξα, στη μισή ώρα τις έβγαλα....μιά χαρά ήταν! )για τον χυλό ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ'ένα άλλο μπώλ...1/2 ποτήρι χλιαρό νερό1 κουταλιά ελαιόλαδο1 κουταλιά κόκκινο κρασί2 μεριδούλες  γάλα  1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ5...

Read more »