Posts Tagged ‘ Ψωμί ’

Μελιτζάνες πανέ, burger ή σάντουϊτς – αντί για ψωμάκια!

29 Μαΐου 2011
By

Για να είμαι σωστή στην ορολογία, αυτές οι μελιτζάνες πανέ θα μπορούσαν να ονομαστούν και burger - γιατί είναι στρογγυλές και αντικαθιστούν το κομμένο στη μέση ψωμάκι - αλλά και σάντουϊτς, γιατί είναι φέτες μελιτζάνας που περιβάλλουν τη γέμιση, όπως οι φέτες ψωμιού. Το σημαντικό δεν είναι το όνομά τους αλλά η γεύση και...

Read more »

Ψωμάκια για σπιτικό μπέργκερ!

11 Μαΐου 2011
By

Αν δεν είστε οπαδός του γρήγορου φαγητού, μπορείτε να ενθουσιάσετε τα μικρά σας με ένα νοστιμότατο σπιτικό μπέργκερ! Ακόμα και με έτοιμο ψωμάκι, είναι πολύ πιο υγιεινό από τα έτοιμα. Μπορείτε να προσθέσετε εκτός από το μπιφτέκι, κέτσαπ ή/και μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα ή λίγο αλλαντικό για πιο πικάντικη γεύση. Αν φτιάξετε μπιφτέκι από μοσχαρίσιο...

Read more »

Παξιμαδάκια ψωμιού με γλυκάνισο …

3 Μαΐου 2011
By

Μούρλια ... Asterati Kouzina Ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ βραδυνό με ντομάτα και φέτα ή σπασμένα μέσα στην σαλάτα κ.λ.π. .... κ.λ.π.... Asterati Kouzina Υλικά: μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ. 1 φακ. ξερή μαγιά 1 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. αλάτι 1,5 κ.σ. γλυκάνισο 1 κούπα τσαγιού γεμάτη χλιαρό νερό 1 σφηνάκι ελαιόλαδο Τι κάνουμε: Βάζουμε...

Read more »

Μικρά τρυφερά τσουρέκια σε πολλά σχήματα

28 Απριλίου 2011
By

Μία είναι η ζύμη τσουρεκιού για μένα. Το τσουρέκι της μαμάς μου-το πιο τρυφερό ♥ Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Τζιαπάτα

5 Φεβρουαρίου 2011
By

Υλικά ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 ml νερό χλιαρό 2-3 κουταλάκια αλάτι 1 κουταλάκι ζάχαρη 15 γρ μαγιά φρέσκια 1 φακελάκι ξερή μαγιά 3 κουταλιές σούπας λάδι Εκτέλεση Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση όπου ρίχνουμε την ξερή μαγιά. Ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΨΩΜΑΚΙ

9 Ιανουαρίου 2011
By

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΨΩΜΑΚΙ Υλικά: 2 φακελάκια ξερή μαγιά 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι μέλι 1 κουταλάκι αλάτι 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις νερό χλιαρό όσο χρειαστεί για την ζύμη μας Σησάμι και γάλα για το άλειμμα Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά μας με 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει ένας πηχτός χυλός....

Read more »

Χριστόψωμο

28 Δεκεμβρίου 2010
By

Χριστόψωμο λέγεται γενικά το ψωμί (καρβέλι) ή κουλούρα που οι ελληνίδες νοικοκυρές έχουν παρασκευάσει 2-3 ημέρες προ των Χριστουγέννων ειδικά για τη μεγάλη αυτή εορτή। Η μόνη διαφορά με τα άλλα συνήθη ψωμιά είναι ο πλούσιός του στολισμός με λογής-λογής κεντήματα (κεντίδια) ή «πλουμίδια» όπως ονομάζονται। Αυτά δε τα πλουμίδια δεν είναι τυχαία και...

Read more »

Ψωμί μοναστηριακό

5 Δεκεμβρίου 2010
By

Υλικά 600 γραμ. αλεύρι άσπρο(φαρίνα) 400 γραμ. σιμιγδάλι χονδρο 1 ½ κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι μέλι ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο 1φακελάκι στεγνή μαγιά 3 κουταλιές σουσάμι 2-3 κουταλιές λάδι Εκτέλεση Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ζεστό νερό μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Πλάστε ένα στρογγυλό ψωμί και βάλτε το σε λαδωμένο...

Read more »

Ψωμάκι από τα χεράκια του συζύγου!!!!

7 Οκτωβρίου 2010
By

Σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή ψωμιού που φτιάχνει ο καλός μου στον αρτοπαρασκευαστή.Το ψωμί όταν βγαίνει από τον φούρνο ζεστό και αχνιστό γεμάτο αρώματα είναι μια εμπειρία μοναδική για όσους το έχουν ζήσει.Στο πατρικό μου η μαμά μου έχει φούρνο μεγάλο,καταλαβαίνετε ότι έχω μεγαλώσει με τις μυρωδιές από το φρέσκο ψωμί του φούρνου...

Read more »

Whipped Shortbread

5 Δεκεμβρίου 2009
By

Υλικά 1 φλιτζάνι βούτυρο1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη1 1/2 φλιτζάνι αλεύριΕκτέλεσηΑναμιγνείουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Εαν χρησιμοποιείτε μίξερ χειρός ανακατέψτε για 10 λεπτά. Εαν χρησιμοποιείτε αναδευτή χειρός χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 17-20 λεπτά αφού έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί το ταψί μας. Τα μπισκοτάκια μπορούμε να...

Read more »

Μίνι πατατούλες και crostini λαχανικών και τυριών για party

15 Νοεμβρίου 2009
By
Μίνι πατατούλες και crostini λαχανικών και τυριών για party

Ας περάσουμε τώρα σε πιο “γεμάτες”  γεύσεις, να σας χορτάσω κιόλας! Crostini με μοτσαρέλα, λάδι βασιλικού και chili. Και μετά crostini με φιλετάκια ψητής μελιτζάνας και πιπεριάς με παρμεζάνα. Και στο τέλος, πατατούλες με crème fraîche, chilli και φρέσκο κρεμμυδάκι. Οι  πατατούλες μου άρεσαν πολύ και πήραν την  κεντρική φωτογραφία. Μικρές πατατούλες μιας μπουκιάς...

Read more »