Posts Tagged ‘ Ψάρια-Θαλασσινά ’

Σολωμός στο γκριλ με δροσερή σος γιαουρτιού

24 Αυγούστου 2014
By
Σολωμός στο γκριλ με δροσερή σος γιαουρτιού

Σολωμός στο γκριλ με δροσερή σος γιαουρτιού Υλικά (ανά μερίδα) 1 φιλέτο σολωμού χωρίς πέτσα (περίπου 180γρ.) 2 κουτ. σούπας (γεμάτες) γιαούρτι Για τη μαρινάδα: 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας λεμόνι 1 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά αλάτι / πιπέρι Εκτέλεση  Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ...

Read more »

Φιλέτα μπακαλιάρου πανέ

10 Απριλίου 2014
By
Φιλέτα μπακαλιάρου πανέ

Αντί να αγοράζετε ετοιματζίδικα fishsticks που είναι αρκετά επεξεργασμένη τροφή αγοράστε φιλέτα μπακαλιάρου για 4 άτομα – απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά Υλικά: 8 φιλέτα μπακαλιάρου σε ροδέλες 4 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αυγά φρυγανιά τριμμένη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα για τη σάλτσα 3 κ. σούπας μαγιονέζα...

Read more »

Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές

23 Μαρτίου 2014
By
Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές

Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές Αγαπημένοι μου μπλογκοφίλοι, αν κι εσείς σκοπεύετε να μαγειρέψετε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου (ή και όποια άλλη μέρα θέλετε), σας προτείνω να φτιάξετε τον μπακαλιάρο με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές που ακολουθεί. Είναι νόστιμος, εύκολος και διαφορετικός από την κλασική συνταγή που τιμούμε συνήθως. Μια δοκιμή θα σας...

Read more »

Μπακαλιάρος με πάπρικα

Μπακαλιάρος με πάπρικα

Δεν μπορώ να φανταστώ το τραπέζι της 25ης Μαρτίου, χωρίς τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο-σκορδαλιά. Θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή για τηγανιτό μπακαλιάρο Θα χρειαστούμε: 1 κιλό μπακαλιάρο παστό 2,5 κούπες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κούπες τσαγιού νερό 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά αλάτι (με προσοχή) μπόλικο λάδι...

Read more »

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

11 Οκτωβρίου 2013
By
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑΜε όποιον τρόπο και αν μαγειρευτεί ο μπακαλιάρος είναι απολαυστικός. Εξάλλου έχει πέσει στα "δίχτυα" μας άλλες δυο φορές (δες εδώ κι εδώ). Όταν όμως συνδυαστεί με τη μελιτζάνα παίρνει έξτρα πόντους θα χρειαστούμε: (για 4 άτομα) 1/2 κομμάτι μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο 3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 1 πιπεριά...

Read more »

Ζυμαρικά με γαρίδες σε σάλτσα λεμονοπίπερου

30 Απριλίου 2013
By
Ζυμαρικά με γαρίδες σε σάλτσα λεμονοπίπερου

Υλικά απλούστα,όχι πολλά-πολλά 500 γρ. βίδες ή άλλο ζυμαρικούλι 1 πακέτο γαριδούλες καθαρισμένες (βγάζουμε το εντεράκι) 1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο σε χονδρά κομμάτια (χωρίς χονδρά κοτσάνια) Για τη σάλτσα λεμονοπίπερου 125 γρ. βούτυρο 125 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 3 κ. σ. κρέμα γάλακτος χυμός 1 λεμονιού ξύσμα 1...

Read more »

Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι

28 Απριλίου 2013
By
Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι

Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι Η σημερινή ανάρτηση θα μπορούσε να αποτελεί και μια πρόταση-λύση για Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι Υλικά 4 φιλέτα γλώσσας 2 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. σούπας μουστάρδα 1 κουτ. σούπας λεμόνι 1 - 2 σφηνάκια κονιάκ 1/3 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη 1/3 κουτ. γλυκού...

Read more »

Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί

18 Απριλίου 2013
By
Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί

Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος σε μεγάλες μπουκιές λίγο ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 συσκευασία κονκασέ ντομάτας 1 κ. σ. πελτές ντομάτας 2 φύλλα δάφνης 5 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια 2 καρότα σε ροδέλες 1/2  φλ. λευκό κρασί αλάτι (με προσοχή) φρεσκοτριμμένο...

Read more »

Μαριδάκι ψητό

15 Ιανουαρίου 2013
By
Μαριδάκι ψητό

Όσοι δεν αγαπούν να τηγανίζουν ψάρια είναι σίγουρο ότι θα λατρέψουν αυτή τη μέθοδο. Πάμε να δούμε τι κάνουμε:Καθαρίζουμε τα μαριδάκια από τα κεφάλια τους και τα εντόσθια, τα πλένουμε καλά τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε. Τα περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε την περιττή ποσότητα του αλευριού. Μέχρι στιγμής δηλαδή...

Read more »

Σούπα με κοκκινόψαρο, γαρίδες και νουντλς

13 Ιανουαρίου 2013
By
Σούπα με κοκκινόψαρο, γαρίδες και νουντλς

Σούπα με κοκκινόψαρο, γαρίδες και νουντλςΗ σχέση μου με τα ψάρια δεν ήταν πάντα καλή. Για την ακρίβεια, με το που έβγαζε η μανούλα μου τα ψάρια πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να τα ετοιμάσει, έκλεινα τη μύτη εις ένδειξη αποστροφής προς την εσάνς ψαρίλας που ανέδιδαν (λες και θα μπορούσε το ψάρι...

Read more »

Κοκκινόψαρο στιφάδο

6 Νοεμβρίου 2012
By
Κοκκινόψαρο στιφάδο

Το κοκκινόψαρο είναι ένα από τα ψάρια που αγαπώ ιδιαίτερα.Έχει ωραία κρουστή σάρκα, χωρίς πάρα πολλά κόκαλα. Είναι από τα ψάρια που γίνονται νόστιμα όπως και να μαγειρευτούν. Σήμερα θα σας δείξω έναν πολύ νόστιμο τρόπο για να μαγειρέψουμε το κοκκινόψαρο. Θα το φτιάξουμε στιφάδο! Το στιφάδο το έχουμε συνηθίσει με κρεατικά, αλλά πιστέψτε...

Read more »

Γλώσσες με σπανάκι και άσπρη σάλτσα

18 Οκτωβρίου 2012
By
Γλώσσες με σπανάκι και άσπρη σάλτσα

Η φίλη μου η Κατερίνα μας κερνάει ένα νοστιμότατο και υγιεινό πιάτο, που είναι βασισμένο σε συνταγή του Β. Δρίσκα. Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε!! Υλικά:6 μεγάλα κομμάτια ψάρι γλώσσα (κατεψυγμένα ή φρέσκα) 1 κιλό φρέσκο σπανάκι (όπως το αγοράζουμε) 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια 4-5 κλαράκια άνηθο χυμό 2 λεμονιών (κατά προτίμηση της ελληνικής υπαίθρου)...

Read more »

Πένες με σολωμό και φρέσκα μανιτάρια

9 Οκτωβρίου 2012
By

Καλημέρα, καλή εβδομάδα... έστω και με μια μέρα καθηστέρηση! Κάτι πολύ απλό, εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό έφτιαξα να φάμε σήμερα... Εγώ χρησιμοποίησα πένες γιατί αυτές είχα στο ντουλάπι. Εννοείτε πως μπορούμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε ζυμαρικό έχουμε ή μας αρέσει... Υλικά: (για 5 μερίδες) 1 πακέτο πένες βρασμένο al dente 4 φιλετάκια...

Read more »

Ψάρι με σάλτσα μουστάρδας-λεμονιού

19 Σεπτεμβρίου 2012
By

Ναι....ναι....στο δικό μου το μπλογκ ψάρι.....συμβαίνουν και αυτά καμιά φορά.....τώρα δηλαδή που λείπουν ακόμα οι "κατεργαραίοι" και μπορώ να το ευχαριστηθώ σαν άνθρωπος....μετά θα βάζουμε στο σπίτι μας μόνο φιλέτα....ή γαύρο και γλώσσα....μέχρι εκεί το πάνε το σπορ...τι να κάνουμε? Φαγκρί στο φούρνο ψητό με γαργαλιστική βινεγκρέτ λεμονομουσταρδένια....μιαμ...μιαμ...μιαμ...!!! Το Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »