Posts Tagged ‘ Χριστουγεννιάτικα ’

Ξεροτήγανα χρυσά

23 Δεκεμβρίου 2015
By
Ξεροτήγανα χρυσά

Ιδιαίτερο γιορτινό γλύκισμα που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, οικογενειακώς!! Πάμε να τα φτιάξουμε :) ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Λάδι για το τηγάνισμα. για το σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη...

Read more »

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ (ετεροχρονισμένη)

10 Ιανουαρίου 2015
By
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ (ετεροχρονισμένη)

  Υ Λ Ι Κ Α  1200 γραμ αλεύρι Ανθός Γιώτη Ζαχαροπλαστικής με τα κόκκινα γράμματα (είχα 1000 γραμ) 10 γραμ Baking Powder ανακατεμένα με το αλεύρι 5 γραμ σόδα φαγητού κιαυτή ανακατεμένη με το αλεύρι 2 φλ.τσαγ. βούτυρο πρόβειο 1/2 φλ.τσ. βούτυρο αγελάδος 500 γραμ Ζάχαρη άχνη 100 γραμ. γάλα χλιαρό (να αντέχει...

Read more »

Και η φετινή μας βασιλόπιτα που μπορεί να γίνει και ένα απίθανο κέικ!

4 Ιανουαρίου 2015
By
Και η φετινή μας βασιλόπιτα που μπορεί να γίνει και ένα απίθανο κέικ!

Υλικά 200 γρμ. βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου) και 50 γρμ λάδι 1 2/3 της κούπας ζάχαρη 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 φακελάκι βανίλια 1/2  κούπα γάλα και 1/2  κούπα χυμό πορτοκαλιού το ξύσμα από 1 πορτοκάλι από 1 μικρό περγαμόντο, 1/2 κ. γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. μαχλέπι, 1 φαρίνα κόκκινη +ι κουταλάκι του γλυκού...

Read more »

Καλή Χρονιά …με γλυκιά θωριά και με γεμιστή πλεξούδα βασιλόπιτα

29 Δεκεμβρίου 2014
By
Καλή Χρονιά …με γλυκιά θωριά και με γεμιστή πλεξούδα βασιλόπιτα

Για την ζύμη τώρα, χρησιμοποίησα: 700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλιές σκούρα ζάχαρη κρυσταλλική, 1/4 κοφτό κουταλάκι αλάτι, 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο, 1/3 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο γάλακτος, 1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο, 2 μέτρια αυγά, ξύσμα και χυμό από 2 μέτρια πορτοκάλια χοντρόφλουδα, 1/2 κουταλάκι μαχλέπι σκόνη, 1/2 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη, 1 κουταλάκι...

Read more »

Βασιλόπιτα τσουρέκι

29 Δεκεμβρίου 2014
By
Βασιλόπιτα τσουρέκι

Αφράτη και λαχταριστή, γεμάτη αρώματα  και υπέροχη υφή τσουρεκιού,  φέτος η βασιλόπιτα θα είναι από τα χεράκια μας! Υλικά για την βασιλόπιτα: 550-600 γρ αλεύρι για τσουρέκι 40 γρ φρέσκια μαγιά 50 γρ γάλα 100 γρ αγελαδινό βούτυρο 50 γρ κρέμα γάλακτος 150 γρ ζάχαρη 3 αυγά 1 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη 1 κουταλάκι μαχλέπι...

Read more »

Η αγαπημένη βασιλόπιτα του Cook The Book!

28 Δεκεμβρίου 2014
By
Η αγαπημένη βασιλόπιτα του Cook The Book!

Η μοναδική,διαφορετική συνταγή της βασιλόπιτας των παιδικών μας χρόνων.... ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί 26 εκ.) 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει (375 γρ.) 4 αυγά 3/4 κούπας γάλα (180 γρ.) 1 κούπα βούτυρο αγελαδινό (225 γρ.) 1/4 κούπας κονιάκ (60 γρ.) 2 κούπες ζάχαρη (400 γρ.) 2 κ.γλυκού κρεμόριο 1/3 κ.γλυκού σόδα χυμό 1 λεμονιού...

Read more »

Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός!!!

1 Δεκεμβρίου 2014
By
Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός!!!

  Υλικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 75 γραμμάρια ζάχαρη 50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 25 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο Για τη γέμιση 250 γραμμάρια πουρές από κάστανο 200 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη 2 κουταλάκια γλυκού λικέρ κρέμα Για τη κρέμα σοκολάτας 125 γραμμάρια βούτυρο 225 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη 1 -...

Read more »

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΓΙΕΙΝΑ!

29 Δεκεμβρίου 2013
By
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΓΙΕΙΝΑ!

Αφράτα τραγανά τριφτά χριστουγεννιάτικα μπισκότα για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά. Υλικά 2 ποτήρια λάδι 1 1/3 ποτήρι ζάχαρη 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό 2 1/2 κ. γ. αμμωνία 1/2 κ. γ. σόδα 1 κ.γ. κανέλα το ξύσμα από 2 πορτοκάλια το ξύσμα από 1 μικρό περγαμόντο (αν δεν έχετε...

Read more »

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΕ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

29 Δεκεμβρίου 2013
By
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΕ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Ένας πλήρης μπουφές με finger food θα κλέψει την παράσταση στο φετινό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Η υπέροχη τους εμφάνιση και η φανταστική τους γεύση, θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Και, μην νομίζετε ότι είναι δύσκολες: αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες εκτέλεσης και τις δόσεις, η επιτυχία είναι σίγουρη! ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ-ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΜΕ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ http://koykoycook.gr/?p=6212   DIP...

Read more »

ΤΑ ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

28 Δεκεμβρίου 2013
By
ΤΑ ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Είναι η εποχή τους. Για να λέμε την αλήθεια εδώ στην Κρήτη τα ξεροτήγανα είναι παντός καιρού και εποχής. Οι αφορμές για να τα φτιάξουμε πολλές. Σε γάμους, αρραβώνες, βαφτήσια, ακόμα και στα επίσημα ή ανεπίσημα τραπέζια μας, και γενικά σε κάθε εκδήλωση κάνουν την παρουσία τους και τα ξεροτήγανα μας. Υλικά 3...

Read more »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΑΚΙ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

23 Δεκεμβρίου 2013
By
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΑΚΙ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μισό φλυτζάνι καρύδι η φουντούκι τριμμένο 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο μισό κουταλάκι κοφτό κανέλα 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη μισό φλυτζάνι σταφίδες η αποξηραμένα Cranberries λίγο βούτυρο η μαργαρίνη  ίσα ίσα να υγρανθούν τα υλικά 1 φύλλο σφολιάτας (αυτή η δόση είναι για ένα δενδράκι) Ανακατέψτε όλα τα...

Read more »

Βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι και κόντιτα

21 Δεκεμβρίου 2013
By
Βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι και κόντιτα

Μια βασιλόπιτα κέικ, με τα φρουτάκια στην ζύμη να δίνουν την δικιά τους νοστιμιά, και τα χιονανθρωπάκια από ζαχαρόπαστα που έφτιαξα να δίνουν μια ξεχωριστή …. τσαχπινιά! Πάμε να σας πω πως την έφτιαξα! Υλικά για ένα κέικ διαμέτρου 20-22εκ.: 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 αυγά 1 κούπα τσαγιού βούτυρο...

Read more »

Χοιρινό ρολό γεμιστό

20 Δεκεμβρίου 2013
By
Χοιρινό ρολό γεμιστό

Το χοιρινό, είναι το κρέας που συνηθίζεται από πολλούς στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα χρειαστούμε: 1.400-1500 γρ. χοιρινό 1 κουταλιά μουστάρδα απαλή 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1-2 κουταλάκια ρίγανη-θυμάρι-μαντζουράνα αλάτι - πιπέρι Για τη γέμιση: 3-4 μπαστουνάκια γραβιέρα 4 φέτες καπνιστό τυρί 5 φέτες μπέικον 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ...

Read more »

Κουραμπιέδες βουτύρου

20 Δεκεμβρίου 2013
By
Κουραμπιέδες βουτύρου

Τραγανοί, αφράτοι, μυρωδάτοι, λαχταριστοί και απολαυστικοί ~ οι καλύτεροι κουραμπιέδες που έχω δοκιμάσει!!! Υλικά για 95 κουραμπιέδες: 600 γρ βούτυρο αγελάδος τύπου Κερκύρας 180 γρ ζάχαρη άχνη 1 κιλό αλεύρι Νο 2 (μαλακό) 1 κουταλάκι μπέικιν 50 γρ κονιάκ Για το πασπάλισμα: Ανθόνερο Ζάχαρη άχνη (περίπου ½ κιλό) Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη...

Read more »