Posts Tagged ‘ χοιρινό ’

ΧΟΙΡΙΝΌ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ

27 Μαΐου 2013
By
ΧΟΙΡΙΝΌ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ

Χοιρινό λεμονάτο με ρύζι ΧΟΙΡΙΝΌ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ Υλικά 1 κιλό χοιρινό ψαχνό 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη λεμόνι μαύρο 1 λεμόνι το χυμό Αλάτι Πιπέρι 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι Μαύρο πιπέρι Ρύζι νυχάκι (για κάθε πιάτο θα υπολογίσετε 2 φλιτζ. του καφέ περίπου) Εκτέλεση Κόβουμε το κρέας μερίδες, το...

Read more »

Μπριζόλες μεξικάνικες

22 Μαΐου 2013
By
Μπριζόλες μεξικάνικες

Νόστιμες ψητές χοιρινές μπριζόλες, μαριναρισμένες, ζουμερές και ελαφρά πικάντικες. Υλικά συνταγής: Χοιρινές μπριζόλες: 4 μεγάλες (περίπου 230 - 250 γρ η μια) Ηλιέλαιο: 5 κουταλιές σούπας Κόκκινο ξηρό κρασί: 1 κούπα Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο Ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι: 3 - 4 ανάλογα το γούστο σας (χωρίς τα σπόρια) Ψιλοκομμένο δεντρολίβανο: 2 - 3 κλαδάκια (μόνο τα φύλλα)...

Read more »

Μπριζόλες με σάλτσα οριεντάλ

Μπριζόλες με σάλτσα οριεντάλ

Υλικά 6 χοιρινές μπριζόλες 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουτ. σούπας σάκε 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο 1 κουτ.σούπας κορνφλάουρ 4 κουτ. σούπας σησαμέλαιο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 μαρούλι ψιλοκομμένο αλάτι Εκτέλεση Αφαιρείτε το κόκαλο από τις μπριζόλες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το αναμειγνύετε σε ένα μπολ με το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: COOK IN LOVE

Read more »

Χοιρινές μπριζόλες και αγκινάρες γεμιστές με ξυνόχοντρο στον φούρνο αλά Sofeto.

6 Μαΐου 2013
By
Χοιρινές μπριζόλες και αγκινάρες γεμιστές με ξυνόχοντρο στον φούρνο αλά Sofeto.

Οι χοιρινές μπριζόλες λοιπόν,  συνδυασμένες με τις αγαπημένες αγκινάρες  και τον γευστικότατο ξυνόχοντρο από την Κρήτη! Υλικά για 4 άτομα : 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο 8 μεγάλες αγκινάρες  300 γρ. ξυνόχοντρο Κρήτης 2 σκελίδες σκόρδου αλάτι και πιπέρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα Κρήτης με χαμηλά λιπαρά 1/3  κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό...

Read more »

Εξοχικό Ρούμελης

Εξοχικό Ρούμελης

Υλικά 1 μπόλια μοσχαρίσια 1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι 1 κρεμμύδι μεγάλο 2 ντομάτες μεγάλες 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. γλυκού πιπέρι Ένα ματσάκι μαϊντανό ¼ κιλού φέτα σκληρή 1 σκόρδο Εκτέλεση Παίρνουμε τη μπόλια του μοσχαριού και την αλατοπιπερώνουμε. Σε λεκάνη, κόβουμε το κρέας σε λουρίδες. Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Στη λεκάνη με το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Φιλέτο κοτόπουλου με πιπεριές και κάστανα

22 Απριλίου 2013
By

Το φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές, κάστανα και κάσιους, είναι ένα απολαυστικό φαγητό που δεν χορταίνω. Τα κάστανα (που είναι η αδυναμία μου στα φαγητά) το απογειώνουν.   Τα υλικά μας: 2 στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες 5 κουταλιές λάδι 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο ή ψιλοτριμμένο 3 χρωματιστές πιπεριές σε...

Read more »

Χοιρινές μπριζόλες με χρώματα κι αρώματα

Χοιρινές μπριζόλες με χρώματα κι αρώματα

Τσικνοπέμπτη σήμερα, όλο και κάποιο κρεατάκι θα ψήσουμε για το καλό! Το καλύτερο βέβαια είναι να ψήσουμε στα κάρβουνα. Επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, βρίσκουμε κι άλλους τρόπους να απολαύσουμε τα ψητά μας. Πάμε να σας πω, πως θα φτιάξω εγώ τις χοιρινές μας μπριζολίτσες σήμερα! Θα χρειαστούμε: 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού...

Read more »

Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες σε γάλα

22 Φεβρουαρίου 2013
By
Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες σε γάλα

Κυριακάτικο κι εύκολο πιάτο για σήμερα μιας και η Κυριακή είναι και πάλι κοντά! Χοιρινές μπριζόλες... απλές, απλούστατες που μαλακώνουν αλλά και νοστιμίζουν απίστευτα μένοντας μερικές ώρες μέσα σε γαλατένια μαρινάδα, ιδανικό περιβάλλον για να γίνει το κρέας απίστευτα μαλακό. Eξ άλλου αυτός είναι και ο σκοπός της μαρινάδας... να κάνει το κρέας πιο...

Read more »

Μπριζόλες μαριναρισμένες σε κόκκινο κρασί

20 Φεβρουαρίου 2013
By
Μπριζόλες μαριναρισμένες σε κόκκινο κρασί

Σε μια νόστιμη, τρυφερή και καλομαγειρεμένη μπριζολίτσα, δύσκολα κάποιος θα πει όχι. Αν μάλιστα έχει μαριναριστεί σε μια αρωματική μαρινάδα, θα μας δώσει φαγάκι γεμάτο αρώματα και γεύσεις!! Θα χρειαστούμε: 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού Για τη μαρινάδα: 2 κρασοπότηρα κόκκινο κρασί μισή κούπα ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένα...

Read more »

Τι κομμάτι Χοιρινού κρέατος θα διαλέξουμε για το φαγητό μας στο Χασάπη;

19 Φεβρουαρίου 2013
By

                                                             ΜΠΡΟΣΤA  ΣΤΟ  ΧΑΣΑΠΗ Για να έχουμε τη γνώση, τι κομμάτι κρέας πρέπει να ζητήσουμε από το χασάπη μας, έψαξα στο διαδίκτυο και δανείστηκα από τις συμβουλές των ειδικών,...

Read more »

Ρολό χοιρινό ή μοσχάρι ή φιλέτο κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Το ευγενικό φαγητό

19 Φεβρουαρίου 2013
By
Ρολό χοιρινό ή μοσχάρι ή φιλέτο κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Το ευγενικό φαγητό

Το ρολό από χοιρινό, ή φιλέτο κοτόπουλου, ή μοσχαριού είναι ένα γευστικότατο φαγητό που σίγουρα αρέσει σε όλους. Τα υλικά μας για το ρολό: 1 κιλό κρέας χοιρινό ή μοσχάρι ή κοτόπουλο, κομμένο σε παραλληλόγραμμο, κατάλληλο για ρολό 1/2 κούπα λάδι 2 κουταλιές βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό 4 σκελίδες σκόρδο 4 καρότα σε...

Read more »

Ταλιατέλες με χοιρινό κατσαρόλας!

17 Φεβρουαρίου 2013
By
Ταλιατέλες με χοιρινό κατσαρόλας!

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/  3 κομμάτια χοιρινού κρέατος, χωρίς λίπος 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα ροδέλες Σάλτσα 1/2 κ.τ. ζάχαρη καστανή 1/2 κ.τ. σκόνη κανέλα 1/2 κ.τ. μπαχάρι 3 φύλλα δάφνης 3/4 ποτηριού κρασί κόκκινο 1 ντοματοπελτέ μικρό 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποητήρι νερό χλιαρό λιγο θαλασσινό αλάτι 1...

Read more »

Χοιρινό κότσι με κριθαράκι ολικής

14 Φεβρουαρίου 2013
By

Φτηνό, εύκολο και πάνω απ' όλα πεντανόστιμο πιάτο. Θέλει την ώρα του για να βράσει το κρέας αλλά γίνεται λουκούμι! Δοκιμάστε το... Παρόμοιες συνταγές: Χοιρινό με μανιτάρια και μαυροδάφνη Χοιρινό κότσι, του Γιάννη Χταποδάκια με κριθαράκι Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και γραβιέρα

13 Φεβρουαρίου 2013
By
Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και γραβιέρα

Υλικά:  Για 4-6 άτομα1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμός)100 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους50 ml λευκό ξηρό κρασί200 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα200 ml ελαιόλαδοαλάτιπιπέριρίγανη Ένας από τους πιο γνωστούς και καλύτερους γευστικά συνδυασμούς είναι το χοιρινό με τα δαμάσκηνα, εδώ η γεύση ενισχύεται με γραβιέρα κομμένη σε...

Read more »