Posts Tagged ‘ χοιρινό ’

Ψαρονέφρι με θυμάρι, μέλι , μουστάρδα και καραμελωμένα κρεμμύδια

23 Νοεμβρίου 2010
By

Έχω αργήσει να κάνω ανάρτηση αλλά και επισκέψεις μου στις κουζίνες σας είναι πιο αραιές. Η περίοδος αυτή είναι πολύ δύσκολη και περίεργη σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μου και όσο και να είμαι φύση και θέση αισιόδοξη, δυσκολεύομαι αρκετά.  Δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες, όμως με προτεραιότητα την υγεία...

Read more »

χοιρινό με αγγιναρόφυλλα και γαλατσίδες

20 Οκτωβρίου 2010
By

1 κιλό χοιρινό1 κιλό γαλατσίδες10 αγγιναρόφυλλα1/2 ποτήρι λάδι2 κρεμμύδια1 ματσάκι μάραθοχυμό από 1-2 λεμόνιαμια κ.γ. αλεύρι , αλατοπίπεροΤσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό.Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και βάζουμε τα αγγιναρόφυλλα και το μάραθο , σε 10 λεπτά και τις γαλατσίδες, λίγο νεράκι και όταν είναι...

Read more »

Χοιρινο κοτσι στη γαστρα

31 Μαΐου 2010
By

Υλικα (για 5 ατομα)4 χοιρινα κοτσια3 μπουκαλια μπυρας4 σκελιδες σκορδο5 κουτ.σουπας μουσταρδα πικαντικηχυμο απο 2 πορτοκαλια2 κρεμμυδια1 ποτ.νεροδεντρολιβανο,πιπεριΕκτελεσηΠλενουμε καλα τα κοτσια και πιπερωνουμε.Ετοιμαζουμε την μαριναρα,η οποια ειναι ολα τα υλικα εκτος απο το σκορδο.Τοποθετουμε τα χοιρινα κοτσια μεσα στη μαριναρα,ωστε να καλυφθουν κατα το ημισυ,τα σκεπαζουμε και τα βαζουμε στο ψυγειο για περιπου 12...

Read more »

Ψαρονεφρι γεμιστο με σαλτσα δενδρολιβανου

19 Μαΐου 2010
By

Υλικα 600γρ.περιπου ψαρονεφρι 1 κιτρινες πιπεριες 100γρ.τυρι κιτρινο (κασερι) 2 κουτ.σουπας χυμος ντοματας 20γρ.τυρι φετα 1 κλωναρι δενδρολιβανο αλατι,πιπερι,ριγανη σπαγγο 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο Εκτελεση Κοβουμε το φιλετο σε δυο ισα μερη,το ανοιγουμε και το αλατοπιπερωνουμε.Υστερα κοβουμε σε λωριδες το τυρι και την μιση πιπερια,τα βαζουμε στο φιλετο και το τυλιγουμε.Δενουμε με τον σπαγγο και...

Read more »

Μικρά μυστικά για το αγαπημένο μας ψητό κρέας

7 Μαΐου 2010
By

Μερικές φορές το καλύτερο πράγμα στον κρύο χειμωνιάτικο καιρό είναι η ζεστασιά από το φούρνο. Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που παίρνετε όταν κάνετε ένα ψητό. Βεβαίως, αυτό απαιτεί λίγη υπομονή, αλλά είναι μια πολύ εύκολη μέθοδος μαγειρέματος. Συμβουλές: 1) Επιλέξτε τρυφερό κρέας Επειδή το ψήσιμο είναι μια μέθοδος μαγειρέματος που στεγνώνει το κρέας...

Read more »

χοιρινό με δαμάσκηνα και μανταρίνια

6 Ιανουαρίου 2010
By

Σήμερα (ήταν Πρωτοχρονιά όταν το έγραφα) χάζευα όλη μέρα. Βιβλία, παιχνίδια, τηλεφωνήματα για ευχές. Το βράδυ έπρεπε ξαφνικά ν΄αποφασίσω και να εκτελέσω ... τι;;; Έλα μου ντε!Είχα ένα κομμάτι χοιρινό στο ψυγείο, αλλά δεν ήταν "ονοματισμένο". Ένα "ατύχημα" με αιθέριο έλαιο μανταρινιού σε συσκευή για αρωματισμό χώρου μου έδωσε την ιδέα : "χοιρινό με...

Read more »

Σουβλάκια σπιτικά

15 Οκτωβρίου 2009
By

Υλικά -1/2 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλα -1 πιπεριά πράσινη -1 πιπεριά κόκκινη -1 κρεμμύδι -1/2 ποτήρι λάδι -αλάτι -πιπέρι -ρίγανη -λεμόνι Προετοιμασία Κόβουμε σ’ ένα μπολ το κρέας σε μικρά κομμάτια σε σχήμα κύβου.  Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1/2 ποτήρι λάδι και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Έπειτα κόβουμε...

Read more »

Λουκάνικα καπνιστά ξυδάτα

12 Οκτωβρίου 2009
By

Υλικά -λεπτά έντερα χοίρου -2 κιλά χοιρινό κρέας -ξύδι -πιπέρι -κύμινο -αλάτι Προετοιμασία Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια(προτείνετε να έχει και λίγο λίπος φυσικά), το βάζουμε σ΄ενα μπολ που σκεπάζει, προσθέτουμε ξύδι μέχρι να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και σκεπάζουμε το δοχείο. Το αφήνουμε για μια ήμερα για να το...

Read more »