Posts Tagged ‘ χοιρινό ’

Κοτόπουλο ή χοιρινό ρολό με σάλτσα μελιού στο φούρνο

11 Ιουλίου 2016
By
Κοτόπουλο ή χοιρινό ρολό με σάλτσα μελιού στο φούρνο

Τα υλικά μας: 1 κομμάτι  έτοιμο ρολό κοτόπουλο             2-3 καρότα 4 κουταλιές λάδι 1 κρασοπότηρο κονιάκ 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό 1 κουταλιά σ. κορν φλάουρ 2 κουταλιές σ. μέλι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 ποτήρια νερό Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο: Εδώ σας γράφω τη συνταγή σε περίπτωση που...

Read more »

Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

21 Ιουνίου 2016
By
Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (προτιμήστε κατά σειρά προτεραιότητας χτένι ή κιλότο ή σπάλα ή ελιά) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι, τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ½ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 600 μλ. ζωμό κότας (από ζελέ ψυγείου, ή σπιτικό ) 100 μλ. ελαιόλαδο Για το...

Read more »

Χοιρινό κότσι στη γάστρα

21 Ιουνίου 2016
By
Χοιρινό κότσι στη γάστρα

Υλικά για 2 μερίδες Ένα κότσι 800-1000 γρ. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο 1 μπουκάλι μπύρα 500 ml αλάτι με μπαχαρικά ή αλατοπίπερο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς (δεν είναι απαραίτητος ο αέρας). Χαράζουμε την ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: μικρή κουζίνα

Read more »

Ρολό χοιρινού καρέ με γέμιση από πράσινο μήλο και μυρωδικά

23 Δεκεμβρίου 2015
By
Ρολό χοιρινού καρέ με γέμιση από πράσινο μήλο και μυρωδικά

YΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 4 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ.σ. κουκουνάρι 2 κ.σ. φύλλα μαντζουράνας, ψιλοκομμένα 4 κλωνάρια θυμάρι, ολόκληρα ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 1 ολόκληρο χοιρινό καρέ, χωρίς το κόκαλο και με την πέτσα του (θα...

Read more »

Καραμελωμένο χοιρινό κότσι στη γάστρα

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Καραμελωμένο χοιρινό κότσι στη γάστρα

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ Υλικά για την άλμη:  1)      5-6 γεμάτες κουταλιές της σούπας χοντρό μαγειρικό αλάτι 2)      Άφθονο νερό Υλικά για το άλειμμα του χοιρινού: 1)      1/3 φλιτζάνι του τσαγιού πετιμέζι 2)      1/3 φλιτζάνι του τσαγιού μουστάρδα πικάντικη (Ντιζόν) 3)      1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 4)      2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού...

Read more »

Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα & πουρές γλυκοπατάτας

11 Δεκεμβρίου 2015
By
Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα & πουρές γλυκοπατάτας

Υλικά (για 4 – 5 άτομα) 1 κότσι χοιρινό με πέτσα 1.8-2 κιλά χοντρό αλάτι πιπέρι 1 μπουκάλι μπύρα Grimbergen Double Ambree 3-5 σκελίδες σκόρδο 4-6 φύλλα δάφνης 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση 1 κ.σ. δεντρολίβανο Παρασκευή: 1. Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο με τα μυστικά για την τραγανή πέτσα στο χοιρινό πριν ξεκινήσετε, ώστε να...

Read more »

Λαχανοντολμάδες μ΄αυγολέμονο!

29 Οκτωβρίου 2015
By
Λαχανοντολμάδες μ΄αυγολέμονο!

Υλικά : 1 λάχανο μεγάλο (μαλακό για λαχανοντολμάδες, το σκληρό είναι για σαλάτα) 750 γραμμάρια κιμά από πρόβιο (δεν δεν βρείτε 500 γραμμάρια βοδινό και 250 γραμμάτια χοιρινό) 120 γραμμάρια ρύζι νυχάκι 150 γραμμάρια βούτυρο Λίγο λάδι 2 κρεμμύδια τριμμένα Μαϊντανό και άνηθο (κανονίζετε όσο θέλετε) αλάτι, πιπέρι 2 λεμόνια 1 αβγό Εκτέλεση :...

Read more »

Χοιρινό κότσι σε αρωµατική µαρινάδα

6 Αυγούστου 2015
By
Χοιρινό κότσι σε αρωµατική µαρινάδα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 2 χοιρινά κότσια, 1.300 γρ. το καθένα, µε το κόκαλο και την πέτσα 1 κ.γ. ξύσµα από λεµόνι, ακέρωτο 2 κ.σ. σόγια σος 1 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες 2 κ.σ. φρέσκα µυρωδικά ανάµεικτα (ρίγανη, θυµάρι, θρούµπι, δενδρολίβανο) 2 κ.σ. µέλι 2 κ.σ. µουστάρδα Dijon 500 ml...

Read more »

Μπριζόλες με μουστάρδα

20 Μαρτίου 2015
By
Μπριζόλες με μουστάρδα

Μπριζόλες με μουστάρδα Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη συνταγή για μπριζόλες, στο τηγάνι με μουστάρδα και δεντρολίβανο. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Χοιρινές μπριζόλες: 800 γρ. χωρίς κόκαλο και λίπος Ελαιόλαδο: 2 + 1 κουταλιά σούπας Μουστάρδα: 3 κουταλιές σούπας Τριμμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο: 4 κουταλιές σούπας (αν χρησιμοποιήσετε ξερό, βάλτε 1,5 κουταλιά σούπας) Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει...

Read more »

Μίνι σουβλάκια με αποξηραμένα φρούτα

3 Φεβρουαρίου 2015
By
Μίνι σουβλάκια με αποξηραμένα φρούτα

ΥΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια) 700 γρ. κρέας από χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κυβάκια 10 αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα στη μέση 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή σύκα, κομμένα στη μέση Για τη μαρινάδα 200 ml σπορέλαιο 1 κρεμμύδι, χτυπημένο στο μπλέντερ 5 σταγόνες ταμπάσκο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ξύσμα από 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό από 1...

Read more »

Χοιρινά φιλετάκια με πουρέ γλυκοπατάτας

30 Δεκεμβρίου 2014
By
Χοιρινά φιλετάκια με πουρέ γλυκοπατάτας

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) Για τον πουρέ γλυκοπατάτας  1.800 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 300 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά αλάτι, πιπέρι 200 γρ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας Για τη μαρινάδα 2 κ.σ. πιπερόριζα (τζίντζερ), λεπτοτριμμένη στον τρίφτη χυμό από 4 πορτοκάλια 250 ml λευκό, ξηρό κρασί 4 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης 3 κ.σ. θυμαρίσιο...

Read more »

Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα και τυρί σε σός σόγιας με μέλι και μουστάρδα

5 Αυγούστου 2014
By
Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα και τυρί σε σός σόγιας με μέλι και μουστάρδα

Το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού σε μια συνταγή με μεσογειακό ταμπεραμέντο και άρωμα Άπω Ανατολής Υλικά για 3 άτομα 1/2 ψαρονέφρι (περίπου 1/2 κιλό) 3-4 μπαστουνάκι κεφαλογραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες Αλάτι και πιπέρι 2 σφηνάκια σος σόγιας 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα 1 σκελίδα σκόρδο Λίγο αλεύρι...

Read more »

Μπιφτέκια χοιρινά

22 Ιουνίου 2014
By
Μπιφτέκια χοιρινά

Μπιφτέκια χοιρινά Νόστιμα μπιφτέκια, με χοιρινό κρέας και μυρωδικά, ταιριάζουν πολύ με πίτες και τηγανιτές πατάτες. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Χοιρινός κιμάς: 1000 γρ. (από σπάλα) Μπαγιάτικο ψωμί: 3 φέτες (χωρίς την κόρα και καλύτερα χωριάτικο ή με προζύμι) Ψιλοκομμένος μαϊντανός: 1/3 ματσάκι Αλάτι: 2 κουταλάκια Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι Ξερό κρεμμύδι: 1 κουταλιά...

Read more »

Κεφτέδες!

12 Ιουνίου 2014
By
Κεφτέδες!

Υλικά : 1 κιλό κιμά πρόβιο (ή 750 γρ. βοδινό και 250 γρ. χοιρινό) 600 γραμμάρια ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο (μόνο τη ψίχα) 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη 3 με 4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο 1 αυγό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση : Μουσκεύουμε το ψωμί κόβοντας το σε φέτες. Σε μια...

Read more »