Posts Tagged ‘ Φύλλο ’

Γιαννιώτικη κοτόπιτα

17 Ιουνίου 2014
By
Γιαννιώτικη κοτόπιτα

Με ρίζες και πάλι από την Ήπειρο, αυτή η πίτα είναι η καλύτερη αφορμή να μεταμορφώσεις το βραστό κοτόπουλο σε ένα φαγητό που δε θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 1 κοτόπουλο βρασμένο ή έτοιμο ψημένο 1/2 κιλό φέτα 2 αυγά 1 κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Πρώτα βράσε...

Read more »

Μπουγάτσα με όλη τη γεύση

18 Φεβρουαρίου 2013
By

Θα σας μαγέψει με την υπέροχη γεύση της και το άρωμα που θα σκορπίσει σε όλο το σπίτι. Φτιάξτε την με την πρώτη ευκαιρία! Παρόμοιες συνταγές: Μπουγάτσα με φυτική κρέμα (νηστίσιμη), της Μαρίας Νηστίσιμη Μπουγάτσα, της Θάλειας Μπουγάτσα διαίτης Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Σπανακόπιτα

13 Φεβρουαρίου 2013
By
Σπανακόπιτα

Η πιο νόστιμη συνταγή για την παραδοσιακή ελληνική σπανακόπιτα! Μεζέδες Ορεκτικά Πίτες Σνάκ σχετικά υλικά : Συνταγές με σπανάκι Συνταγές με κρεμμυδάκια 1. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το νωπό σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να ε...συνταγές Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »

Φλογέρες, της Βάκης

13 Φεβρουαρίου 2013
By

Μια θεσπέσια συνταγή που μας έμαθε η μαμά Βάκη! Υλικά: 10 φύλλα κρούστας 20 φέτες τυρί του τοστ 20 φέτες τετράγωνες χοιρινή ωμοπλάτη 3 αυγά Λίγο γάλα Τριμμένη φρυγανιά Αλάτι, πιπέρι Λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Κόβουμε το φύλλο κρούστα στη μέση της στενής του πλευράς. Βάζουμε μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί στην...

Read more »

Η γιαννιώτικη κοτόπιτα της κυρίας Αλκινόης

29 Ιανουαρίου 2013
By
Η γιαννιώτικη κοτόπιτα της κυρίας Αλκινόης

Σήμερα, ένιωσα πως μου παρέδωσαν ένα κομμάτι από την πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου. Οι ηπειρώτικες πίτες είναι διάσημες για το φύλλο τους, λεπτό, μεταξένιο, τραγανό, καλύπτει λάχανα (χόρτα), κρέατα, ρύζια, κρέμες. Οι γυναίκες που ξέρουν, ανοίγουν τα φύλλα πολύ λεπτά, ένα ένα, με θαυμαστή ταχύτητα και ικανότητα. Από τότε που η κόρη μου μετακόμισε...

Read more »

Μπακλαβάς

24 Ιανουαρίου 2013
By
Μπακλαβάς

Ο μπακλαβάς είναι ένα γλύκισμα που συναντάται σε πολλές κουζίνες της Μέσης Ανατολής. Συνήθως σερβίρεται μετά από το γεύμα και συνοδεύει τον καφέ. glyka syntages Γλυκά Επιδόρπια σχετικά υλικά : Συνταγές με φύλλο Συνταγές με καρυδόψιχα Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C. Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Βουτυρώνουμε...

Read more »

Λαχανόπιτα ή χορτόπιτα στριφτή

23 Ιανουαρίου 2013
By

Η στριφτόπιτα, όπως την έλεγε η γιαγιά μου, είναι μια παραλλαγή της κλασικής λαχανόπιτας που την φτιάχνουνε περισσότερο στην ορεινή Αχαΐα. Το διαφορετικό από την κλασική πίτα, είναι το σχήμα της, το οποίο την κάνει τραγανότερη από την "κανονική". Λαχανόπιτα ή χορτόπιτα στριφτή            Υλικά•    500 γρ. σπανάκι•    300 γρ. σέσκλα ή σέσκουλα•   ...

Read more »

Πατατόπιτα με Σφολιάτα

17 Ιανουαρίου 2013
By

Μια πανεύκολη και χορταστική Πατατόπιτα, με έτοιμο φύλλο σφολιάτας, με χρώματα και τα υπέροχα αρώματα θυμαριού, πιπεριάς και φρέσκου κρεμμυδιού! Το τραγανό, ροδοψημένο φύλλο περικλείει μια νοστιμότατη, τυρένια γέμιση, αρκετά ιδιαίτερη και πικάντικη. Μια γεύση που μένει αξέχαστη! Είναι μια πίτα πανεύκολη,μια εξαιρετική πρόταση για κολατσιό ή ακόμα και για πρώτο πιάτο σε ένα...

Read more »

Πανεύκολη Γλυκιά Μπουγάτσα

12 Ιανουαρίου 2013
By
Πανεύκολη Γλυκιά Μπουγάτσα

Πανεύκολη, γρήγορη, νόστιμη και αρωματική!Εξαιρετική  σαν πρωινό, για να αρχίσει η μέρα μας γλυκά και να πλημμυρίσει το σπίτι μας αρώματα! Χρειαζόμαστε ελάχιστα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, φύλλο, γάλα, βούτυρο και λίγο σιμιγδάλι. Θα ετοιμάσουμε τη γλυκιά αυτή πίτα και θα την προσφέρουμε ζεστή, κομμένη σε μικρές μπουκίτσες, γεμισμένες με κρέμα, αρωματισμένες...

Read more »

Χορτόπιτα με Σπιτικό Φύλλο Λαδιού

13 Δεκεμβρίου 2012
By

Οι χορτόπιτες είναι εξαιρετικές αλλά γίνονται καλύτερες με σπιτικό φύλλο, γιατί τα χόρτα πάντοτε διατηρούν κάποια υγρασία που, ακόμα και μετά το ψήσιμο, νοτίζει το φύλλο κρούστας και παύει πλέον να είναι τραγανό. Το σπιτικό φύλλο αντέχει και διατηρείται περισσότερο ευπαρουσίαστο. Η γέμιση μιας καλής χορτόπιτας παραδοσιακά πρέπει να περιλαμβάνει και άγρια χόρτα (μυρώνια,...

Read more »

Δίπλες

12 Δεκεμβρίου 2012
By

Όταν σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα, εκτός από κουραμπιέδες και μελομακάρονα, στο μυαλό μας έρχονται και οι δίπλες.Τραγανές, αφράτες, με μπόλικο μέλι, κανέλλα και καρύδια. Σκέτος πειρασμός! Δίπλες Υλικά 3½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου) 3 αυγά 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη 1 φλ. του καφέ ούζο 1 πορτοκάλι μικρό (το χυμό του) 1...

Read more »

Πορτοκαλόπιτα, της Αναστασίας

3 Δεκεμβρίου 2012
By

Μια εύκολη στην παρασκευή και ασυναγώνιστη στη γεύση πορτοκαλόπιτα από τα χεράκια της Αναστασίας. Εσείς δεν θα την δοκιμάσετε; Υλικά: 1 ποτήρι σπορέλαιο 1 ποτήρι ζάχαρη 2 γιαούρτια Total της Φάγε στραγγιστό 4 αυγά Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 φύλλο κρούστας 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Υλικά για το σιρόπι: 3 ποτήρια νερό...

Read more »

Πιπερόπιτα η εύκολη !!

21 Νοεμβρίου 2012
By
Πιπερόπιτα η εύκολη !!

Aυτή η πίτα είναι πολύ απλή. Πιο απλή δεν έχει.Tην έχω κάνει από το καλοκαίρι και όλο λέω να την βάλω και όλο κάτι άλλο της παίρνει τη θέση. Τώρα ήρθε η ώρα της λοιπόν.Πιπερόπιτα με λίγα υλικά. Γιατί αυγά πάντα υπάρχουν στο σπίτι. Φέτα επίσης, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Όλο και κάποια πιπεριά...

Read more »

Παστίτσιο σε Φύλλο με Κρούστα Γιαουρτιού

14 Νοεμβρίου 2012
By

Το Παστίτσιο είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό του φούρνου της Ελληνικής Κουζίνας που γίνεται από βρασμένα μακαρόνια και κοκκινιστό κιμά που καλύπτονται με μια στρώση Μπεσαμέλ.Η λέξη παστίτσιο (Ιταλικά pasticcio) είναι αντιδάνειο, δηλαδή προήλθε από την Ελληνική γλώσσα, πέρασε στις Ευρωπαϊκές και από εκεί μας ξανάρθε, λίγο αλλαγμένο! Προήλθε από το ρήμα "πάσσω" της αρχαίας...

Read more »