Posts Tagged ‘ Φαγητά ’

Συνταγή για Γαλακτομπούρεκο

31 Μαρτίου 2008
By

σχετικά με το video: http://www.netrino.gr/reloaded/blog-post.php?bp_id=1051 εκτέλεση της συνταγής για γαλακτομπούρεκο Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής

Read more »

Σαμπάνια

Ο  όρος σαμπάνια δεν είναι παρά η κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης για τον αφρώδη οίνο που παράγεται στην περιοχή της Καμπανίας (Champagne), της Γαλλίας, με αυστηρές όμως προδιαγραφές. Είναι κρασί που επέβαλε με αγώνες το όνομά του. Αγώνες που διήρκεσαν από το 1905 μέχρι το 1925. Υπακούει σε αυστηρούς κανόνες και συνεχείς ελέγχους. Στην ετικέτα...

Read more »

Μπιφτέκια με Μοτσαρέλα και Ντομάτα

26 Φεβρουαρίου 2008
By

Υλικά 250γρ.  κιμά μοσχαρίσιο 60 γρ. γάλα 1 φέτα ψωμί  1 αυγό 80 γρ. τριμμένη φρυγανιά 1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες Λίγη ρίγανη Μοτσαρέλα κομμένη σε  φέτες  αλάτι και πιπέρι 1 κουταλιά  δυόσμο Λάδι  για τηγάνισμα Τρόπος παρασκευής Βάζουμε την ψίχα από το ψωμί μαζί με το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά...

Read more »

Κολοκυθάκια γεμιστά (αυγολέμονο)

29 Ιανουαρίου 2008
By

ΥΛΙΚΑ 8 κολοκυθάκια (για γέμισμα, μεγαλούτσικα) ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο  μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι Κορν φλάουρ (περίπου 1 κουτάλι σούπας) 2 αυγά Φρέσκο χυμό από 1-2 λεμόνια Τρόπος παρασκευής Βάζετε τα κολοκύθια σε μια λεκάνη με νερό για μισή ώρα περίπου...

Read more »