Posts Tagged ‘ Φαγητά ’

Καλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο με πατάτες

12 Δεκεμβρίου 2012
By

 Ένα ακόμη νηστίσιμο φαγάκι πριν τα γιορτινά! Τα καλαμαράκια ήταν διαφόρων μεγεθών. Άλλα μικρά, άλλα μεγάλα, άλλα μέτρια. Διάλεξα τα πιο μεγάλα γι αυτό το φαγητό που είναι μια διαφορετική εκδοχή για τα γεμιστά καλαμαράκια, που συνηθίζω όταν ακριβώς δεν είναι αρκετά για να αποτελέσουν μόνα τους φαγητό. Όταν  λοιπόν  δεν έχω πολλά  για...

Read more »

Απάκι με αυγά ( Σφουγγάτο με απάκι )

10 Δεκεμβρίου 2012
By

Γρήγορο ναι, πρόχειρο όχι! Με ρώτησαν πριν από μέρες,  όταν δημοσίευσα στο facebook μια φωτογραφία από την προηγούμενη φορά που έφτιαξα αυτό το πιάτο, τι είναι το απάκι. Το απάκι λοιπόν είναι ένα από τα πιο νόστιμα προϊόντα των χοιροσφαγίων της Κρήτης. Είναι εκλεκτό κομμάτι χοιρινού κρέατος, μαριναρισμένο σε ξύδι, πασπαλισμένο με πιπεροκύμινα, και...

Read more »

Α λα Πολίτα Κλασσική!

30 Νοεμβρίου 2012
By
Α λα Πολίτα Κλασσική!

  από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/4 αγγινάρες κατεψυγμένες 1κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο 4 μικρά ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 6 μικρές πατάτες 4 μικρά καρότα 1 κ.σ. αλεύρι 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο 1/2 φλιτζ. νερό Χυμό από 2 λεμόνια  Λίγο ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Η γαριδομακαρονάδα του φτωχού!

28 Νοεμβρίου 2012
By

Ναι, ναι του φτωχού! Γιατί γίνεται με μικρές γαρίδες που για την ώρα είναι πολύ οικονομικές. Θέλουν λίγη υπομονή να τις καθαρίσουμε αλλά το αποτέλεσμα είναι μια πολύ νόστιμη μακαρονάδα που δεν υστερεί σε τίποτα από εκείνη με τις μεγάλες ακριβές γαρίδες που για να είμαι ειλικρινής εγώ τις προτιμώ σαχανάκι. (Αν τις χρησιμοποιήσω...

Read more »

Κουνουπίδι με μάραθα γιαχνί (νηστίσιμο ή με κρέας)

14 Νοεμβρίου 2012
By

Από τους ωραιότερους συνδυασμούς υλικών! Ιδανικό για τη νηστεία των Χριστουγέννων που αρχίζει αύριο! Η γεύση και η μυρωδιά του μάραθου είναι συνδεδεμένη με μερικά από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης.  Έχω ξαναπεί πως αν ζούσα εκτός Κρήτης εκείνο το χορταράκι που θα φύτευα ακόμη και σε γλάστρα θα ήταν οπωσδήποτε το μάραθο. Θεωρώ ότι όπου κι...

Read more »

Κουνέλι ή κοτόπουλο με γιαούρτι στο φούρνο

4 Νοεμβρίου 2012
By

Άκρως παραδοσιακή συνταγή σήμερα!  Με δυο υλικά που αγαπά η κρητική κουζίνα . Απλή , με ελάχιστα υλικά συνταγή με την οποία μπορούμε να μαγειρέψουμε τόσο το κουνέλι όσο και το κοτόπουλο. Δεν  την  φτιάχνω  με άλλα κρέατα, και νομίζω ότι δεν συνηθίζεται με μοσχάρι και χοιρινό . Δεν είναι τυχαία η επιλογή των...

Read more »

Μπουμπούρες (χοχλιοί) στιφάδο

26 Οκτωβρίου 2012
By

Ένα μοναδικό φαγητό! Υλικά: ½ κιλό μπουμπούρες  (ή κοινούς χοχλιούς) 3-4 μεγάλα κρεμμύδια 1 κούπα τριμμένη ντομάτα (φρέσκια πολύ ώριμη, ή ψιλοκομμένα κομματάκια κουτιού ) ½ κούπα ελαιόλαδο 2 φύλλα δάφνης 2 σκελίδες σκόρδο 1 σφηνάκι κρασί Αλάτι, πιπέρι , κύμινο Επί το έργον: Ετοιμάζουμε τους χοχλιούς, όπως συνήθως . Ειδικά τα μπουμπούρια θέλουν πολύ...

Read more »

Μελιτζάνες με ξινομυζήθρα ( ή φέτα)

23 Οκτωβρίου 2012
By

Μεσσαρίτικο! Το φαγητό αυτό το λέμε μεσσαρίτικο. Προφανώς είναι σπεσιαλιτέ που συνηθιζόταν στα χωριά της Μεσσαράς  πριν διαδοθεί στα υπόλοιπα χωριά μας.  Βλέπετε ο μουσακάς ήταν πιάτο κυρίως της αστικής κουζίνας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Στην ύπαιθρο οι  νοικοκυρές έφτιαχναν πιο απλά πιάτα.  Αν και ο συνδυασμός των υλικών είναι πολύ συνηθισμένος, η προσθήκη του...

Read more »

Fahita κοτόπουλο, Sour Cream και Μεξικάνικο Ρύζι

21 Οκτωβρίου 2012
By
Fahita κοτόπουλο, Sour Cream και  Μεξικάνικο Ρύζι

Καλησπέρα σας, μετά από τρεις εβδομάδες χωρίς ανάρτηση, αποφάσισα σήμερα που έχω χρόνο και διάθεση να αναρτήσω, όχι μια, αλλά τρεις συνταγούλες. Παλαιοτέρα σε ανάλογη περίπτωση (δηλαδή όταν είχα μαγειρέψει ένα πιάτο που αποτελούνταν από περισσότερες από μια συνταγές), θα φωτογράφιζα κάθε συνταγή ξεχωριστά, για να κάνω τρεις διαφορετικές αναρτήσεις, αλλά πλέον έχω αλλάξει στάση...

Read more »

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί και "βασιλικοντολμάδες"

8 Οκτωβρίου 2012
By

Ντολμάδες με φύλλα βασιλικού:μια πρωτότυπη αρωματική προσθήκη στους κλασικούς αθουλένιους ντολμάδες  Παρόλο που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά βασιλικό στην κουζίνα μου, κυρίως σε σάλτσες και σαλάτες, είχα την εντύπωση ότι είναι μυρωδικό  της ιταλικής κουζίνας κυρίως. To pesto βασιλικού ας πούμε και η σαλάτα caprese   είναι  περίπου «εκ των ουκ άνευ» σ’ ένα ιταλικό μενού. ...

Read more »

Ριζότο με μανιτάρια!

22 Σεπτεμβρίου 2012
By
Ριζότο με μανιτάρια!

Συνταγες για ολα τα γουστα!Συνταγή για 4 άτομα Υλικά:1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες225 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες350 γραμ. ρύζι αρμπόριο150 ml λευκό ξηρό κρασί2 ποτήρια έτοιμο ζεστό ζωμό λαχανικών2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό25 γραμ. βούτυροΑλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΝιφάδες...

Read more »

Ραγού με φασόλια και λουκάνικο!

13 Σεπτεμβρίου 2012
By
Ραγού με φασόλια και λουκάνικο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!Συνταγή για 6 άτομα Υλικά:2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς1-2 λουκάνικα χωριάτικο, περίπου μισό κιλό, ψιλοκομμένα1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο3 1/2 φλιτζάνια έτοιμο ζωμό κοτόπουλουΛίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας, καρυκευμένη με σκόρδο, ρίγανη και βασιλικό1 κονσέρβα λευκά φασόλια , ξεπλυμένα και στραγγισμένα1/2 φλιτζάνι ωμά...

Read more »

Κόκορας με μανιτάρια & μπύρα

12 Σεπτεμβρίου 2012
By

ΥΛΙΚΑ 1 κόκορας (2-3 κιλά) 4 κρεμμύδια 1 μπουκάλι μπύρα 3-4 κουταλιές της σούπας κονιάκ 300 γρ. μανιτάρια 100 γρ.βούτυρο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 10 κόκκοι πιπέρι Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε πολύ καλά τον κόκορα,τον κόβουμε σε κομμάτια και τα αλατίζουμε. Βάζουμε το μισό βούτυρο και το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε τα...

Read more »

Πάπια με κολοκυθάκια

10 Σεπτεμβρίου 2012
By

Υλικά 1 πάπια (1-1/2 κιλό) 1-1/2 κιλό κολοκυθάκια 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι- πιπέρι 2 αυγά 2 λεμόνια 2 κουταλάκια του γλυκού κόρν-φλάουερ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε πολύ καλά την πάπια την κόβουμε σε κομμάτια και την αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στην...

Read more »