Posts Tagged ‘ φέτα ’

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με φέτα

29 Οκτωβρίου 2015
By
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με φέτα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα 100 γρ. τυρί φέτα 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό (ή μαϊντανό) 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 3 κ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας χυμό από 1/2 λεμόνι 2 κ. σούπας βούτυρο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση:...

Read more »

Μπρουσκέτες με μανιτάρια και φέτα

10 Σεπτεμβρίου 2015
By
Μπρουσκέτες με μανιτάρια και φέτα

Υλικά: Για 4-6 άτομα 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο χυμό από ½ λεμόνι 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα αλάτι, πιπέρι 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα Ελιές καθαρισμένες 8 φέτες ψωμί 150 γραμμάριαφέτα ψιλοκομμένη Απλή και νόστιμη επιλογή για το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Τυρόπιτα, την έκανα όπως ο Άκης!

6 Αυγούστου 2015
By
Τυρόπιτα, την έκανα όπως ο Άκης!

Υλικά: Για τη βάση 1 πακέτο φύλλο κρούστας
 150 γρ. βούτυρο λιωμένο Για τη γέμιση 500 γρ. φέτα
 σπασμένη 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη 1 κουτάκι σόδα
 330 ml

 Για την μπεσαμέλ 1 λίτρο γάλα
 3,5% λιπαρά 100 γρ. βούτυρο 100 γρ. αλεύρι
 γ.ο.χ. 2 κρόκους
 φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
 αλάτι πιπέρι Τι κάνουμε:   Προθερμαίνουμε το φούρνο...

Read more »

Εύκολα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο με φέτα και αλλαντικά

2 Φεβρουαρίου 2015
By
Εύκολα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο με φέτα και αλλαντικά

Υλικά: Για 4-6 άτομα 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά του γλυκού μμπέικιν πάουντερ 100 γραμμάρια βούτυρο 150 γραμμάρια φέτα 150 γραμμάρια ζαμπόν ή πάριζα ή άλλο αλλαντικό της επιλογής ψιλοκομμένο 100 γραμμάρια Φρέσκο γάλα 1/2 κουταλιά του γλυκού Αλάτι 1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να...

Read more »

Μελιτζανοσαλάτα με φέτα και ντοματίνια

2 Σεπτεμβρίου 2014
By
Μελιτζανοσαλάτα με φέτα και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 1 κιλό τσακώνικες μελιτζάνες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο και λίγα επιπλέον φύλλα, για το γαρνίρισμα 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 30 ml λευκό ξίδι 70 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 200 γρ. φέτα, σε κυβάκια ΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες....

Read more »

ριζότο με ντομάτα και φέτα – πάντρεμα μεσογείου

1 Σεπτεμβρίου 2014
By
ριζότο με ντομάτα και φέτα – πάντρεμα μεσογείου

Φρέσκο πιάτο με καλοκαιρινή ντομάτα να κάνει τον διαιτητή ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία Υλικά (για 4 άτομα, πρώτο πιάτο) υγρά (brodo) 5 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί σοτάρισμα (soffrito) 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1/3 φλ. λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ρύζι (riso) 1½ φλ. Carnaroli ή Vialone ή Arborio ή...

Read more »

Γρανίτα από φέτα µε καρπούζι

31 Αυγούστου 2014
By
Γρανίτα από φέτα µε καρπούζι

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτοµα) 180 γρ. φέτα 180 γρ. γιαούρτι 200 γρ. ζάχαρη 100 ml σιρόπι γλυκόζης 500 ml νερό χυµός από 1 λεµόνι 1 µικρό καρπούζι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα µπολ, µε τη βοήθεια ενός πιρουνιού, διαλύουµε τη φέτα µέσα στο γιαούρτι και κρατάµε το µείγµα στην άκρη. Σε µια ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Η τυροκαυτερή της Σμαρώς

15 Ιουλίου 2014
By
Η τυροκαυτερή της Σμαρώς

Καλής ποιότητας μαλακή φέτα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καυτερή πράσινη πιπεριά και καλό ξύδι απο κοκκινο κρασί. Υλικά (450 γρ τυροκαυτερή) 1 καυτερή πράσινη πιπεριά 300 γρ μαλακή φέτα 1 -2 κουταλιές της σούπας ξύδι απο κοκκινο κρασί Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λίγο αλάτι Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 220βαθμούς και βάζουμε την ... Διαβάστε...

Read more »

Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

15 Ιουλίου 2014
By
Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

Υλικά: 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 φλιτζάνι φέτα, λιωμένη με το πιρούνι 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4-5 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο 2 φλιτζάνια ζωμό κότας Εκτέλεση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι...

Read more »

Μπουγιουρντί!

9 Ιουλίου 2014
By
Μπουγιουρντί!

Υλικά : 1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη 1 πιπεριά καυτερή(εάν το θέλετε καυτερό) ή 1 πιπεριά κέρατο 1 κομμάτι φέτα 1 με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη Εκτέλεση : Πλένουμε καλά την ώριμη ντομάτα την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κόβουμε και την φέτα σε μικρούς κύβους. Την ... Διαβάστε...

Read more »

Σαλάτα με αλμύρα, κολοκυθάκια, φέτα και δυόσμο

22 Ιουνίου 2014
By
Σαλάτα με αλμύρα, κολοκυθάκια, φέτα και δυόσμο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σαλάτα 320 γρ. αλμύρα 800 γρ. κολοκυθάκια ½ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο ½ κ.γ. φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένο 120 γρ. φέτα, σε κυβάκια αλάτι Για τη βινεγκρέτ λεμόνι  10 γρ. μουστάρδα Dijon 90 ml χυμό λεμονιού 1 κ.γ. ζάχαρη αλάτι 360 ml έ.π. ελαιόλαδο 45 ml νερό Για το αρωματικό λάδι  100 ml...

Read more »

Γιαννιώτικη κοτόπιτα

17 Ιουνίου 2014
By
Γιαννιώτικη κοτόπιτα

Με ρίζες και πάλι από την Ήπειρο, αυτή η πίτα είναι η καλύτερη αφορμή να μεταμορφώσεις το βραστό κοτόπουλο σε ένα φαγητό που δε θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 1 κοτόπουλο βρασμένο ή έτοιμο ψημένο 1/2 κιλό φέτα 2 αυγά 1 κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Πρώτα βράσε...

Read more »

Γεμιστά κολοκυθάκια με φέτα και μανιτάρια

4 Ιουνίου 2014
By
Γεμιστά κολοκυθάκια με φέτα και μανιτάρια

Μια διαφορετική συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια, πολύ γευστική και σύντομη στην εκτέλεσή της! Υλικά: 4 μεγάλα κολοκυθάκια 1/2 κιλό μικρά φρέσκα μανιτάρια 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3/4 κούπας τριμμένη φέτα Λίγη μοτσαρέλα τριμμένη Αλάτι, πιπέρι Πάπρικα, θυμάρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια μας στη μέση. Αδειάζουμε με ένα Διαβάστε...

Read more »

Παντζανέλα με φέτα

19 Μαρτίου 2014
By
Παντζανέλα με φέτα

Η ιταλική «ψωμένια» σαλάτα συναντά το εθνικό μας τυρί. Υλικά 3 ώριμες ντομάτες 10 - 12 φυλλαράκια φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού, χοντροκομμένα (την τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσουν) 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ελαιόλαδο Άλτις «παραδοσιακό» 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια 150 γρ. φέτα (προτιμότερο μαλακιά), σε μικρά κομμάτια ελάχιστες σταγόνες...

Read more »