Posts Tagged ‘ Τομάτες ’

Κλαμπ Σάντουϊτς Καπνιστού Σολωμού

7 Ιανουαρίου 2015
By
Κλαμπ Σάντουϊτς Καπνιστού Σολωμού

Σαντουϊτσάκια ιδιαίτερα γευστικά για τους λάτρεις του καπνιστού σολωμού, με στρώσεις από τυρί κρέμα, αγγούρι, τομάτα, κρεμμυδάκι ξερό και λεπτές φέτες καπνιστού σολωμού απαρτίζουν αυτό το διαφορετικό Κλαμπ Σάντουϊτς. Να είστε σίγουροι ότι όπου κι αν προσφερθεί σε οικογενειακό, σε φιλικό τραπέζι αλλά και σε κάπως πιο επίσημο μπουφέ θα γίνει ανάρπαστο. Η νοστιμιά...

Read more »

Αρνάκι Φούρνου με Τομάτα

16 Απριλίου 2014
By
Αρνάκι Φούρνου με Τομάτα

Μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο, το οποίο μπορεί να γίνει το Κυριακάτικο γεύμα μας αλλά και το πασχαλινό πιάτο για όσους δεν έχουν την ευκολία της σούβλας ή απλά το προτιμούν ψητό στο φούρνο. Η πρόταση αυτού του ψητού είναι με φρέσκια τομάτα, αρωματικά μπαχαρικά και με ζουμερές ροδοκοκκινισμένες πατάτες. Τόσο απλό μα τόσο νόστιμο....

Read more »

Γκουακαμόλε σάλτσα – guacamole

29 Δεκεμβρίου 2012
By
Γκουακαμόλε σάλτσα – guacamole

Μια μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο! Η εκτέλεση της συνταγής είναι εξαιρετικά απλή και το αποτέλεσμα ιδιαίτερα γευστικό! Δοκιμάστε τη! Σάλτσες σχετικά υλικά : Συνταγές με αβοκάντο Συνταγές με μοσχολέμονο Σε ένα μεσαίο μπωλ ανακατέψτε τα αβοκάντο, το χυμό μοσχολέμονου (lime) και το αλάτι. Προσθέστε και ανακατέψτε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και το...

Read more »

Ωμοφαγικά λαζάνια

19 Νοεμβρίου 2012
By
Ωμοφαγικά λαζάνια

Λοιπόν, για αυτά τα “λαζάνια” θα χρειαστούμε 2-3 κολοκύθια 3 διαφορετικές στρώσεις από: σάλτσα τομάτας, πέστο και τυρί από κάσιους. Αρχικά παίρνουμε ένα βαθύ μπωλ, μέτριου μεγέθους (διάμετρο ~ 20 εκατοστά), και το στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη. Ετοιμάζουμε τις στρώσεις. Για τη σάλτσα τομάτας: 2 σφιχτές τομάτες ½-1 κόκκινη πιπεριά 1 μικρό κρεμμύδι 1...

Read more »

Αφράτα Μπιφτέκια

31 Οκτωβρίου 2012
By
Αφράτα Μπιφτέκια

Ζουμερά, αφράτα, εύγευστα μπιφτέκια φούρνου, με μελωμένες πατάτες, αρωματισμένες με ξύσμα λεμονιού. Κλασικό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας, που το τιμούν μικροί και μεγάλοι.Κιμάς διπλοπερασμένος από τη μηχανή, ζυμωμένος απαλά, με γευστικά συμπληρώματα, όπως κρεμμύδι τριμμένο, τομάτα, μουστάρδα, tabasco, ρίγανη, σόδα αναψυκτικό και άλλα, τα κάνουν νόστιμα κι αφράτα. Όμως ένα ακόμα μυστικό στο πλάσιμο...

Read more »

Ρόκα με σκορδομαγιονέζα

26 Οκτωβρίου 2012
By
Ρόκα με σκορδομαγιονέζα

80-100 gr φρέσκια ρόκα 1 τομάτα 1 φλιτζάνι vegan μαγιονέζα 2 κ.σ. μαϊντανός 1-2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο 1 κ.σ. σπιτική μουστάρδα 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο 1-2 σκ. σκόρδο 2-3 κ.σ. κουκουνάρια → Πλένουμε καλά τη ρόκα και την χοντροκόβουμε με τα χέρια. Κόβουμε την τομάτα σε μικρά κυβάκια. Φτιάχνουμε τη σως: ανακατεύουμε τη μαγιονέζα...

Read more »

Μπρουσκέτα

24 Οκτωβρίου 2012
By
Μπρουσκέτα

6 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο ή και φρέσκο, έβαλα μπαγκέτα) 1-2 τομάτες 1 μικρό κρεμμύδι 2-3 σκ. σκόρδο ελαιόλαδο 2-3 κ.σ. πέστο από σπανάκι → Σε ένα μπωλάκι κόβουμε την τομάτα σε μικρά κυβάκια και την ανακατεύουμε με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Βάζουμε λάδι και αλάτι και αφήνουμε στο ψυγείο. Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ ή...

Read more »

Γιουβέτσι με Χοιρινό και Κριθαράκι στο Φούρνο

18 Οκτωβρίου 2012
By
Γιουβέτσι με Χοιρινό και Κριθαράκι στο Φούρνο

Κυριακάτικο, παραδοσιακό και πολύ χορταστικό πιάτο του Ελληνικού τραπεζιού, με όλη την οικογένεια συγκεντρωμένη για την απόλαυσή του.Φτιάχνεται με πολλά είδη κρέατος, όπως αρνί, μοσχάρι αλλά και κοτόπουλο. Εδώ η πρόταση είναι με χοιρινό. Όποιο κι αν επιλέξετε η νοστιμιά του είναι δεδομένη.Απλά υλικά: Κρέας με ζυμαρικό, τομάτα και αρωματικά μπαχαρικά. Το αλμυρό τριμμένο...

Read more »

Μελιτζάνες με Χοιρινό στο Φούρνο

20 Σεπτεμβρίου 2012
By
Μελιτζάνες με Χοιρινό στο Φούρνο

Παχουλές μελιτζάνες, με σαρκώδη υφή, τηγανισμένες ελαφρά και μελωμένες μέσα σε ζουμερή κόκκινη σάλτσα τομάτας. Κρέας -χοιρινό ή μοσχαρίσιο- ψημένο για λίγο πρώτα στην κατσαρόλα και όλα μαζί στο φούρνο.Να ψηθούν όμορφα και να σμίξουν τα αρώματα και οι γεύσεις τους. Απλά υλικά, με σίγουρο γευστικό αποτέλεσμα σε ένα πιάτο κλασικό όπου συνδυάζονται οι...

Read more »

Salsa

15 Σεπτεμβρίου 2012
By
Salsa

3-4 τομάτες 1 κρεμμύδι 1 πιπεριά φλωρίνης ½ μάτσο  φρέσκο κόλιαντρο 2 κλωνάρια σέλερυ 1 σκ. σκόρδο 1 καυτερή πιπεριά 1 μικρό παντζάρι λάδι, αλάτι έξτρα τσίλι → Τα ψιλοκόβουμε όλα πολύ καλά (το σκόρδο το λιώνουμε και το παντζάρι το τρίβουμε στον τρίφτη) και τα ανακατεύουμε σε ένα μπωλ. Το παντζάρι μπορούμε να το...

Read more »

Σάντουιτς για το σχολείο

11 Σεπτεμβρίου 2012
By
Σάντουιτς για το σχολείο

Το κλασσικό καπνιστό σάντουιτς, στη βίγκαν & kids-friendly εκδοχή του. 3 φέτες ψωμί ολικής ή σίκαλης 1 φύλλο μαρούλι 1 μικρή τομάτα 1 κ.γ. μουστάρδα (mild) φέτες καπνιστό τόφου ή καπνιστό σέηταν 1-2 πίκλες (αγγουράκια) ή μερικές φέτες αγγούρι φρέσκο 1-2  κ.σ. μαγιονέζα (επιλογή από #1, #2, #3) → Και βάζουμε: ψωμί-μουστάρδα-πίκλες-καπνιστό-μαρούλι-έξτρα ψωμί*-τομάτα-μαγιονέζα-ψωμί. *Για...

Read more »

Ρεβίθια Σαλάτα

10 Σεπτεμβρίου 2012
By
Ρεβίθια Σαλάτα

Ρεβίθια σαλάτα, δροσερή, ελαφριά, υγιεινή και νόστιμη. Συνδυασμένη με τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριές και ρόδι. Η προσθήκη του λάϊμ δίνει ένα λεπτό άγγιγμα αιθέριας γεύσης στον ουρανίσκο.Αν και στην Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα τα όσπρια καταναλώνονται, σχεδόν πάντα, σε μορφή σούπας, εντούτοις μπορούν να γίνουν ένα νόστιμο πιάτο σαλάτας.Τα φασόλια, άσπρα ή μαυρομάτικα, οι φακές,...

Read more »

Τόφου καγιανά

10 Σεπτεμβρίου 2012
By
Τόφου καγιανά

200 gr τόφου 2-3 τομάτες ¼ κούπας λάδι ¼ κ.γ. κουρκουμά 3-4 κ.σ. ρεβιθάλευρο αλάτι φρέσκο πιπέρι   → Τρίβουμε το τόφου με τα δάχτυλά μας σε χοντρά κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Όσο τσιγαρίζεται το αλατίζουμε και ρίχνουμε και τον κουρκουμά, ενώ ανακατεύουμε...

Read more »

Σαλάτα καλαμπόκι

7 Σεπτεμβρίου 2012
By
Σαλάτα καλαμπόκι

Απλή σαλάτα με καλαμπόκι (λατρεύω το καλαμπόκι), δροσερή και φουλ χορταστική. 2 καλαμπόκια 1 τομάτα ½ κρεμμύδι 1 κόκκινη πιπεριά (έβαλα Φλωρίνης) 1 χουφτίτσα φρέσκα φύλλα βασιλικού 2 κ.σ. λεμόνι αλάτι, λάδι, πάπρικα → Καθαρίζουμε το καλαμπόκι και βάζουμε τα σπόρια του σε ένα κατσαρολάκι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμο καλαμπόκι, ή και κατεψυγμένο,...

Read more »