Posts Tagged ‘ τηγανητά ’

Μυζηθρόπιτες νεράτες

20 Φεβρουαρίου 2012
By
Μυζηθρόπιτες νεράτες

Υλικά Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι ½ ποτήρι λάδι αλάτι Γέμιση: 1 κιλό ξινή μυζήθρα (τριμμένη) Εκτέλεση Ανακατεύουμε υλικά για τη ζύμη και προσέχουμε ώστε το ζυμάρι να είναι πολύ μαλακό. Το αφήνουμε να φουσκώσει.Τηγανίζουμε το ζυμάρι σε λίγο λάδι και σε αντικολλητικό τηγάνι: βουτάμε τα χέρια μας στο νερό, το κόβουμε σε...

Read more »

Τηγανιτές μπάμιες

25 Νοεμβρίου 2011
By

 Αν σας αρέσουν οι μπάμιες τηγανίστε τις και απολαύστε! Τι χρειαζόμαστε:• 500 γρ. μπάμιες (τις μεγάλες όμως, όχι τις μικρές-μικρές γιατί λιώνουν) • ξύδι • αλάτι • αλεύρι • νερό • ελαιόλαδο Πως το κάνουμε: 1. Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι αφού τις έχουμε ραντίσει με ξύδι για να φύγουν...

Read more »

Αφράτες τηγανίτες με τυρί

1 Νοεμβρίου 2011
By

Αφράτες τηγανίτες με τυρί Ένα σνακ εύκολο και γρήγορο για όλες τις ώρες!! Αφράτες τηγανίτες με τυρί Υλικά 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 – 230 γρ. νερό χλιαρό 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι 25 γρ. μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι ξερή 4 κ.σ. λάδι για την γέμιση 200 γρ. περίπου τυρί φέτα Εκτέλεση Στα 200 γρ. χλιαρό...

Read more »

Light πατάτες σαν τηγανητές!

26 Ιουνίου 2011
By

Συνταγή-φωτογραφίες: Μαρία Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί) 4 μεγάλες πατάτες 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο Αλάτι Ρίγανη (προαιρετικά) Για να τις φτιάξουμε χρειαζόμαστε: Φούρνο, λαδόχαρτο Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε τρυπητό όπου τις κόβουμε σε ΙΣΟΠΑΧΕΣ φέτες. Το κουζινοεργαλείο που βλέπετε είναι ιδανικό γι’ αυτή τη δουλειά, αν και κάπως...

Read more »

Μελιτζάνες "καγιάκ" με αυγά

4 Ιουνίου 2011
By

Υλικά:2 μελιτζάνες μακρόστενες4 αυγά (ή μόνο οι κρόκοι)1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένηθυμάρι ή ρίγανηαλάτι, πιπέριμαϊντανό ψιλοκομμένομανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)Εκτέλεση:1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δυο κατά μήκος και με μαχαίρι τις χαράζουμε καλά σε ρόμβους και ρίγες στο εσωτερικό. (Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε να τις αδειάσουμε πιο εύκολα.) Τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και...

Read more »