Posts Tagged ‘ Τάρτες αλμυρές ’

Ψωμί Ciabatta χωρίς Ζύμωμα

30 Ιανουαρίου 2013
By
Ψωμί Ciabatta χωρίς Ζύμωμα

"Το ψωμί είναι ο βασιλιάς του τραπεζιού και όλα τα άλλα είναι απλώς οι αυλικοί, που περιβάλλουν το βασιλιά". Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε το βασιλιά του τραπεζιού μας! Το πιο εύκολο, το πιο εντυπωσιακό και το πιο νόστιμο ψωμί, που θα έχετε γευτεί ποτέ, αφού θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας και μάλιστα χωρίς...

Read more »

Κουνουπίδι Quiche Low Carb

16 Ιανουαρίου 2013
By
Κουνουπίδι Quiche Low Carb

Κουνουπίδι συνδυασμένο με νόστιμα υλικά, όπως τυριά, ζαμπόν, αμυγδαλόψιχα, με τελικό αποτέλεσμα ένα πιάτο Low Carb για όσους προτιμούν ή επιβάλλεται να απέχουν από Υδατάνθρακες χωρίς να χάνουν μικρές γευστικές απολαύσεις. Απλή, εύγευστη Quiche και Low Carb! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Πατάτες Γεμιστές

14 Νοεμβρίου 2012
By
Πατάτες Γεμιστές

Νόστιμο ορεκτικό με πατατούλες παραγεμισμένες με τυρί και ζαμπόν. Το φρέσκο κρεμμυδάκι τούς χαρίζει έξτρα γεύση και μια νότα δροσιάς. Μπαίνουν για λίγο στο γκριλ και η ροδόχρωμη γραβιέρα τις κάνει πιο δελεαστικές και εντυπωσιακές. Συνοδεύονται τέλεια από μια πράσινη σαλάτα και μαζί μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες, βραδινό, ελαφρύ πιάτο.Τρώγονται ολόκληρες, ακόμα και...

Read more »

Κρέπες με Ζαμπόν και Μανιτάρια

24 Οκτωβρίου 2012
By
Κρέπες με Ζαμπόν και Μανιτάρια

Αλμυρές κρέπες γεμιστές, με ζαμπόν και μανιτάρια. Ζουμερές, γευστικές, βελούδινες εξωτερικά και εσωτερικά, πασπαλισμένες, με γραβιέρα η οποία, όταν ψήνεται, τους χαρίζει χρυσαφένια όψη.Οι κρέπες αλμυρές ή γλυκές γίνονται εύκολα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην πατρίδα τους τη Γαλλία και όχι μόνον, απλά χρειάζεται κάποιος χρόνος να προετοιμαστούν.Τις γεμίζουμε, με μια πολλή γευστική γέμιση και...

Read more »

Μπαστουνάκια Σφολιάτας με Γραβιέρα

10 Οκτωβρίου 2012
By
Μπαστουνάκια Σφολιάτας με Γραβιέρα

Νόστιμα μπαστουνάκια τυριού -εύκολο ορεκτικό- αφράτα και τραγανά ταυτόχρονα, για πολύ μικρές ευχάριστες απολαυστικές στιγμές παρέα, με μια παγωμένη μπύρα ή ένα ελαφρύ, ξηρό, λευκό κρασί.Απαλή σφολιάτα γεμισμένη, με πάπρικα γλυκιά, χοντρό αλάτι να νοστιμίσει την υπόγλυκη γεύση του τυριού, και αρωματικό σκόρδο. Φυσικά πασπαλισμένη, με γραβιέρα, με την ευχάριστη καβουρντιστή μυρωδιά.Αυτό το μοναδικής...

Read more »

Κέικ με Φέτα και Αρακά

27 Σεπτεμβρίου 2012
By
Κέικ με Φέτα και Αρακά

Αλμυρό κέικ με τυρί φέτα και αρακά. Νόστιμο και υγιεινό λαχανικό, το οποίο βρίσκεται, εκτός από φρέσκο την Άνοιξη, και σε κατεψυγμένη μορφή στα ψυγεία των Σ/Μ.Με απλές διαδικασίες, αναμιγνύοντας, με το χέρι τα υλικά έχουμε σε σύντομο χρόνο ένα πολύ γευστικό σνακ ή ορεκτικό για όλες τις ώρες.Δοκιμάστε το! εργασία: 10′ χρόνος: 1h...

Read more »

Κεκάκια με Ζαμπόν και Τυρί

12 Ιουλίου 2012
By
Κεκάκια με Ζαμπόν και Τυρί

Αλμυρό σνακ με ζαμπόν και με τυρένια νοστιμιά στο εσωτερικό του. Αφράτα και νόστιμα κεκάκια για το κολατσιό, το πάρτυ, το γραφείο, το σχολείο, το ταξίδι ή συνοδευτικό της μπύρας μας. Τρώγονται ευχάριστα και είναι πολύ χορταστικά.Δοκιμάστε τα! εργασία: 15′ χρόνος: 45′ πολύ εύκολο: Συνεχίζεται... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Τάρτα με Κολοκυθάκια και Κατσικίσιο Τυρί

5 Ιουλίου 2012
By
Τάρτα με Κολοκυθάκια και Κατσικίσιο Τυρί

Τάρτα με κολοκυθάκια και κατσικίσιο φρέσκο τυρί. Νόστιμη και ελαφριά.Το δυνατό σημείο αυτής της τάρτας είναι η απαλή, μεταξένια και τριφτή, σαν μπισκότο, βάση της αλλά και το ιδιαίτερο και πολύ γευστικό κατσικίσιο τυρί.Δοκιμάστε την! εργασία: 30′ χρόνος: 1h:45′ εύκολο: Συνεχίζεται... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Τάρτα με μαραθόριζα αμύγδαλα και παρμεζάνα

28 Ιουνίου 2012
By
Τάρτα  με  μαραθόριζα  αμύγδαλα  και  παρμεζάνα

Υλικά...Για τη ζύμη: 2 φλιτζάνια αλεύρι, 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1/3 φλιτζανιού βούτυρο παγωμένο, 1/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο, 3-4 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό. Για τη γέμιση: ελαιόλαδο, 1 κιλό μαραθόριζες μικρές, 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 κουταλιές σούπας ξίδι βαλσαμικό, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπεσαμέλ με γιαούρτι: 3 κουταλιές σούπας βούτυρο...

Read more »

Πατάτες Ογκρατέν

14 Ιουνίου 2012
By
Πατάτες Ογκρατέν

Πατάτες Ογκρατέν, με τομάτα φρέσκια αλλά και τομάτα λιαστή. Ζουμερή κάτασπρη μοτσαρέλα και πασπαλισμένες με γραβιέρα. Όμορφα γκρατιναρισμένες στο φούρνο!Ο βασιλικός προσθέτει έξτρα άρωμα στο σύνολο του πιάτου και οι αγαπημένες μας πατάτες αποκτούν ιδιαίτερη γεύση.Δοκιμάστε τις! εργασία: 30′ χρόνος: 1h:15′ εύκολο: Συνεχίζεται... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Τάρτα κολοκύθα με πράσα, καρύδι, φέτα και κοπανιστή

22 Μαΐου 2012
By
Τάρτα  κολοκύθα  με  πράσα,  καρύδι,  φέτα  και  κοπανιστή

Υλικά..Ελαιόλαδο, 3-4 πράσα, το άσπρο και λίγο από το πράσινο τμήμα κομμένα σε λεπτές ροδέλες πλυμένα και καλά στεγνωμένα, ½ κιλό καθαρισμένη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια περίπου του 1 εκ., 2 φλιτζάνια φέτα λιωμένη με πιρούνι, 3 κουταλιές σούπας κοπανιστή, ½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια, 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, 2 αβγά μεγάλα,...

Read more »

Σπαράγγια Σουφλέ

17 Μαΐου 2012
By
Σπαράγγια Σουφλέ

Σπαράγγια Σουφλέ, με φίνο άρωμα και γεύση ιδιαίτερη.Τα φρέσκα κρεμμυδάκια, η γραβιέρα αλλά και το μπέικον προσδίδουν σε αυτό το σουφλέ ένα γευστικό συνδυασμό. Τα καλλιεργημένα Ελληνικά σπαράγγια μας προσφέρουν πολλούς, διαφορετικούς τρόπους για να τα απολαύσουμε.Δοκιμάστε κι αυτόν! εργασία: 20′ χρόνος: 01h:00′ εύκολο: 2/5 Συνεχίζεται... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Τάρτα με κόκκινη πιπεριά και μαλακό τυρί

27 Απριλίου 2012
By
Τάρτα  με  κόκκινη  πιπεριά  και  μαλακό  τυρί

Υλικά...2 πιπεριές γλυκές κόκκινες, καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες κατά μήκος, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, 1 πακέτο σφολιάτα ξεπαγωμένη σε θερμοκρασία δωματίου, 1/3 φλιτζάνι τυρί κατίκι Δομοκού σε θερμοκρασία δωματίου, 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο, 2 κουταλάκια γλυκού τριμμένο παξιμάδι, ή περισσότερο, 2 κουταλάκια γλυκού θυμάρι, 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 πρέζα αλάτι χοντρό,...

Read more »

Τάρτα με κρεμμύδι και αντσούγιες

4 Απριλίου 2012
By
Τάρτα  με  κρεμμύδι  και  αντσούγιες

Υλικά...150 γρ. ζύμη brisee, 8 κρεμμύδια καθαρισμένα σε λεπτές ροδέλες, 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες, 140 γρ. ή 1 βαζάκι αντσούγιες διατηρημένες στο λάδι, 1 κουταλιά σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη, ½ φλιτζάνι μικρές μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι γλυκού καστανή ζάχαρη, 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  Εκτέλεση… Σε ένα...

Read more »