Posts Tagged ‘ Τάρτα ’

Αλμυρές τάρτες με διάφορα μανιτάρια και φινόκιο.

10 Δεκεμβρίου 2015
By
Αλμυρές τάρτες με διάφορα μανιτάρια και φινόκιο.

Υλικά: 225γρ έτοιμο φύλλο για τάρτες Για τη γέμιση: 175γρ. διάφορα μανιτάρια, π.χ. άσπρα, shiitake, πορτοπέλο, κομμένα σε φέτες 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε 8 μέρη 1 μεγάλο φινόκιο χοντροκομμένο σε φέτες 1 εκατοστού, ζεματισμένο και στραγγισμένο. 6 σκελίδες σκόρδο με το φύλλο τους και κοπανισμένες ελαφρά ελαιόλαδο Για την σάλτσα: 100 ml...

Read more »

Ταρτα με κυδώνια

23 Ιανουαρίου 2015
By
Ταρτα με κυδώνια

Υλικά: Για 4-6 άτομα 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου 4 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 150 γραμμάρια ζάχαρη 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς βούτυρο λίγη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά Απολαυστική και μυρωδάτη τάρτα με αρωματικά κυδώνια για ένα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΓΛΑΣΕ

27 Οκτωβρίου 2014
By
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΓΛΑΣΕ

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ   125 γρ βούτυρο η μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 60 γρ ζάχαρη μια πρέζα αλάτι 1 αυγό ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι 350 γρ περίπου κόκκινη φαρίνα ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ   μισό  λίτρο γάλα 1 βανίλια 2 κουταλάκια του γλυκού εσάνς πορτοκαλιού ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 βανίλια 5 κρόκοι αυγού 125 γρ...

Read more »

Τάρτα Σοκολάτας με Κυδώνι

Τάρτα Σοκολάτας με Κυδώνι

Τάρτα Σοκολάτας και Κυδώνι Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά Μερίδες: 8 – 10 Υλικά Βάση Τάρτας: 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά) ½ κ.γ. αλάτι 200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κρύο, τριμμένο από το χοντρό τρίφτη ή κομμένο σε μικρά κομμάτια 2 – 3 κουταλιές...

Read more »

Τάρτα Αμυγδάλου

26 Αυγούστου 2014
By
Τάρτα Αμυγδάλου

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και πρωτίστως τα αμυγδαλωτά, θα σου αρέσει πολύ και αυτή η τάρτα που μου έφτιαξε ο Κυριάκος Μελάς και θυμίζει πολύ τη γεύση τους. Ιδανική για πρωινό, πογειώνει τη γεύση του καφέ ή του τσαγιού. Υλικά Για τη βάση 75 γρ. ζάχαρη άχνη 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή...

Read more »

Τάρτα- galette με σπανάκι, μανιτάρια, παντζάρια, ροκφόρ, και βάση από αλεύρι spelt

28 Ιουλίου 2014
By
Τάρτα- galette με σπανάκι, μανιτάρια, παντζάρια, ροκφόρ, και βάση από αλεύρι spelt

Τάρτα-galette με σπανάκι, μανιτάρια, παντζάρια, ροκφόρ και βάση από αλεύρι spelt Για τη βάση (galette) θα χρειαστείτε: 180γρ. αλεύρι spelt Λίγο αλάτι 70γρ. κρύο ανάλατο βούτυρο 6 κ.σ κρύο νερό Για τη γέμιση θα χρειαστείτε: 40γρ. παρμεζάνα τριμμένη 40γρ. γκοργκοντζόλα (ή ροκφόρ) σε κομματάκια 350γρ. σπανάκι σε κρασί (στραγγισμένο) 200γρ. ψητά μανιτάρια με παρμεζάνα 1 ψημένη ρίζα παντζαριού...

Read more »

Τάρτα λεμόνι με ζελέ δυόσμου

10 Ιουλίου 2014
By
Τάρτα λεμόνι με ζελέ δυόσμου

ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικές τάρτες διαμέτρου 7 εκ.) Για τις τάρτες  250 γρ. βούτυρο, σε θ.δ. 160 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αβγά 500 γρ. αλεύρι, μαλακό 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι Για την κρέμα λεμονιού 100 ml χυμό λεμονιού ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 100 γρ. ζάχαρη 2 αβγά 180 γρ. βούτυρο Για...

Read more »

τάρτα με κρεμμύδια / Onion Tart

14 Μαΐου 2014
By
τάρτα με κρεμμύδια / Onion Tart

Αυτή η τάρτα είναι από τις αγαπημένες μου. Εύκολη, νόστιμη, με καρυδάκι στη ζύμη της βάσης για ιδιαίτερη νοστιμιά. Μπορούμε να τη σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως γεύμα με μια ωραία πράσινη σαλάτα. χρειαζόμαστε για τη ζύμη 100 γρ βούτυρο 200 γρ αλεύρι 50 γρ καρύδι τριμμένο 3 κουταλιές κρύο νερό για τη...

Read more »

Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο μενού

11 Δεκεμβρίου 2013
By
Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο μενού

Αγαπημένοι μας φίλοι, πριν λίγες μέρες σας προτείναμε ιδέες για ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι: πιάτα, νόστιμα, εύκολα στην παρασκευή, θρεπτικά κ χορτοφαγικά! Μπορούμε να απολαύσουμε καλό φαγητό και στις γιορτές χωρίς τον φόβο να βάλουμε κιλάκια! Ξεκινήσαμε με ένα κις κολοκύθας ως ορεκτικό, για κυρίως προτείναμε ένα πρωτότυπο ρολό μανιταριών με καρύδια και σήμερα περνάμε στη σαλάτα...

Read more »

Τάρτες µε καραµελωµένα αχλάδια

6 Δεκεμβρίου 2013
By
Τάρτες µε καραµελωµένα αχλάδια

ΥΛΙΚΑ (για 6 ατοµικές τάρτες) Για τη ζύµη 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη 1 αβγό 30 γρ. πούδρα αµυγδάλου 1 πρέζα αλάτι 1 βανιλίνη Για την κρέµα 125 γρ. βούτυρο 125 γρ. ζάχαρη άχνη 2-3 αβγά 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ. πούδρα αµυγδάλου...

Read more »

Τάρτα με λαχανάκια Βρυξελλών / Brussels Sprouts Tart

1 Δεκεμβρίου 2013
By
Τάρτα με λαχανάκια Βρυξελλών / Brussels Sprouts Tart

έφτιαξα αυτή την πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη τάρτα. Αν δε σας αρέσουν τα λαχανάκια μπορείτε να κάνετε την τάρτα με μπρόκολο. χρειαζόμαστε 1 φύλλο ζύμης κουρού 300 γρ λαχανάκια Βρυξελλών 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πιπεριά φλωρίνης από βάζο ψιλοκομμένη 3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 3 αυγά 150 ml γάλα 50...

Read more »

Πανεύκολη τάρτα μελιτζάνας

23 Νοεμβρίου 2013
By
Πανεύκολη τάρτα μελιτζάνας

 Ας ανεβάσουμε τα μανίκια για να φτιάξουμε μια πολύ απλή, εύκολη και υγιεινή αλμυρή τάρτα με μελιτζάνες. Είναι λίγο στεγνή, γι' αυτό συνοδεύεται ωραιότατα από πράσινη σαλατίτσα. Να είστε καλά! Υλικά: για τη ζύμη: 200γρ. αλεύρι ολικής 100γρ. βούτυρο 1 κρόκος αυγού 3κ.σ. νερό αλάτι για τη γέμιση: 2 μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες...

Read more »

Tarte tatin με μήλα, σταφίδες και καρύδια

16 Οκτωβρίου 2013
By
Tarte tatin με μήλα, σταφίδες και καρύδια

Η Tarte Tatin, γαλλικό γλυκό του 19ου αιώνα με καταγωγή σίγουρα γαλλική αλλά αμφισβητούμενη. Οι μεν λένε ότι γεννήθηκε ΥΛΙΚΑ 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου 4 πράσινα μήλα granny smith 3 κόκκινα μήλα στάρκιν 30 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές 130 γρ. ζάχαρη 100 γρ. βούτυρο + 20 γρ. για τη φόρμα...

Read more »

Τάρτα µε σύκα και κρέµα αµυγδάλου

16 Σεπτεμβρίου 2013
By
Τάρτα µε σύκα και κρέµα αµυγδάλου

ΥΛΙΚΑ (για 1 ταρτιέρα διαµέτρου 27 εκ.) Για τη ζύµη 110 γρ. βούτυρο, κρύο 90 γρ. ζάχαρη 1 αβγό 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 130 γρ. αµύγδαλα, τριµµένα σε σκόνη 2 γρ. αλάτι ε.π. ελαιόλαδο και αλεύρι για το άλειµµα και το πασπάλισµα της ταρτιέρας Για τη γέµιση 250 γρ. αµυγδαλόψιχα, τριµµένη 20...

Read more »