Posts Tagged ‘ σύκα ’

«Πίτσα» για πρωινό με φρούτα γιαούρτι και σαλάμι σύκου

21 Ιουνίου 2016
By
«Πίτσα» για πρωινό με φρούτα γιαούρτι και σαλάμι σύκου

Συστατικά  50 γρ νιφάδες βρώμης 120 ml γάλα αμυγδάλου 1 κουτ. γλυκού μέλι 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα 75 γρ γιαούρτι στραγγιστό φρούτα του Πάθους σαλάμι σύκου σε μικρές ροδέλες μέλι για την επιφάνεια   Διαδικασία  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ασπρούλας

Read more »

‘Ενας ιδιαίτερος μεζές: αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ξερά σύκα

30 Οκτωβρίου 2015
By
‘Ενας ιδιαίτερος μεζές: αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ξερά σύκα

ΥΛΙΚΑ για μια μεγάλη φόρμα με τρύπα διαμέτρου 25 εκ. 350γρ βούτυρο αγελαδινό φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου (ή για οικονομία μισό μισό με μαργαρίνη) 50γρ μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη (ή κλασική κρυσταλλική) 4 αβγά μεγάλα 390γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. τριμμένο πιπέρι 250γρ γραβιέρα τριμμένη στο ψιλό (Κρήτης,...

Read more »

Μαρινάτοι κολιοί με φρέσκα σύκα

22 Σεπτεμβρίου 2015
By
Μαρινάτοι κολιοί με φρέσκα σύκα

YΛΙΚΑ (για 8 άτομα) ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα χονδρό αλάτι 8 κολιούς, τα φιλέτα 15 γρ. ζάχαρη 50 ml ξίδι χυμό από 3 λεμόνια 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες 500 γρ. αρμυρίκια 4 σύκα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες3 3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ...

Read more »

Cheese cake με φρέσκα σύκα και κρέμα goji berries , χωρίς ζάχαρη .

24 Αυγούστου 2014
By
Cheese cake με φρέσκα σύκα και κρέμα  goji berries , χωρίς ζάχαρη .

Υλικά Βάση : 75 γρ. αμύγδαλα κομμένα στο μπλέντερ σε σκόνη 25 γρ. αλεύρι βρώμης 25 γρ. κινόα 10 γρ. ταχίνι 15 γρ. ελαιόλαδο 75 γρ. πουρέ σύκου 1 πρέζα τριμμένη κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή στέβια ( 30-35 σταγόνες περίπου ). Κρέμα 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 10 γρ.  goji berries...

Read more »

Τάρτα µε σύκα και κρέµα αµυγδάλου

16 Σεπτεμβρίου 2013
By
Τάρτα µε σύκα και κρέµα αµυγδάλου

ΥΛΙΚΑ (για 1 ταρτιέρα διαµέτρου 27 εκ.) Για τη ζύµη 110 γρ. βούτυρο, κρύο 90 γρ. ζάχαρη 1 αβγό 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 130 γρ. αµύγδαλα, τριµµένα σε σκόνη 2 γρ. αλάτι ε.π. ελαιόλαδο και αλεύρι για το άλειµµα και το πασπάλισµα της ταρτιέρας Για τη γέµιση 250 γρ. αµυγδαλόψιχα, τριµµένη 20...

Read more »

Λικέρ φρέσκου σύκου

17 Ιουλίου 2013
By
Λικέρ φρέσκου σύκου

Υλικά: Φρέσκα σύκα Ζάχαρη Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο Εκτέλεση: Σε ένα γυάλινο βάζο 1,5 λίτρου βάζουμε τα φρέσκα σύκα τρυπημένα με πιρούνι. Τα σύκα να... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...

Read more »

Σαλάμι σοκολάτας

25 Φεβρουαρίου 2013
By

Επειδή δεν είναι όλα τα σαλάμια αλμυρά... Παρόμοιες συνταγές: Κορμός σοκολάτας, της Ευφροσύνης Τρουφάκια σοκολάτας με άρωμα πορτοκάλι Εύκολη τάρτα σοκολάτας, της Εύας Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Σοκολατένιο πατέ σύκων με καρύδια και πιπέρια

7 Ιανουαρίου 2013
By
Σοκολατένιο πατέ σύκων με καρύδια και πιπέρια

ΥΛΙΚΑ 90 γρ. σταφίδες ξανθές 60 γρ. κρασί Μαυροδάφνη 200 γρ. καρύδια χονδροκομμένα 150 γρ. σύκα ξερά ψιλοκομμένα 60 γρ. μέλι 50 γρ. βούτυρο 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένοο\ 1 κ.γλ. γεμάτη με τετράχρωμο πιπέρι χονδροκομμένο 150 γρ. λευκή ζάχαρη 20 γρ. κακάο σκόνη, κοσκινισμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150...

Read more »

Σοκολατένιο πατέ με σύκα

29 Δεκεμβρίου 2012
By

Υλικά 90 γρ. σταφίδες 200 γρ. καρύδια χονδροσπασμένα 150 γρ. σύκα ξερά 50 γρ. αλεύρι 60 γρ. λευκό γλυκό κρασί 60 γρ. μέλι 50 γρ. βούτυρο Lurpak 1 κ.γ. γεμάτη χρωματιστό πιπέρι χονδροκομμένο 150 γρ. λευκή ζάχαρη Saint Louis 15-20 γρ. κακάο Εκτέλεση Μουλιάζουμε τις σταφίδες μέσα στο κρασί για ένα βράδυ. Προσθέτουμε τα...

Read more »

Ρολάκια προσούτο με ξερά σύκα

21 Δεκεμβρίου 2012
By

Τα σύκα ταιριάζουν ιδανικά µε το προσούτο. Σε αυτό το πάντρεµα, όµως, χωράει κι ένας τρίτος: το κατσικίσιο τυρί που δένει αρµονικά όλες τις γεύσεις Υλικά (για 10 άτοµα) 6 ξερά σύκα ½ κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκοµµένο ½ κ.γ. ξύσµα ακέρωτου λεµονιού, ψιλοτριµµένο 30 ml γλυκό κρασί (µοσχάτο ή το σπιτικό πορτοκαλιού) 12 λεπτές...

Read more »

Μαρμελάδα ξερών σύκων και βερίκοκων

29 Νοεμβρίου 2012
By
Μαρμελάδα ξερών σύκων και βερίκοκων

Υλικά: 250 γρμ. ξερά βερίκοκα 250 γρμ. ξερά σύκα 250 γρμ. μέλι 250 γρμ. νερό + λίγο ανθόνερο 1/2 κουτ. γλ. γλυκάνισο 50 γρμ. τριμμένο καρύδι 2 κουτ. σ. κουκουνάρι Επιπλέον υλικά: 1/2 κουτ. γλ. γλυκάνισο 50 γρμ. τριμμένο καρύδι 2 κουτ. σ. κουκουνάρι ολόκληρο Εκτέλεση: Βράζουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά, τόσο...

Read more »

Σαλάτα με Σύκα, Γκοργκοντζόλα και Προσιούτο

15 Οκτωβρίου 2012
By
Σαλάτα με Σύκα, Γκοργκοντζόλα και Προσιούτο

Υλικά  2 κούπες ανάμικτες πρασινάδες (ρόκα, σπανάκι, ραντίκιο) 4-5 φρέσκα ή ξερά σύκα κομμένα στα τέσσερα 120 γρ gorgonzola dolce (είναι πιο γλυκιά απο τα συννηθισμένα τυριά αλλά οποιοδήποτε blue cheese θα κάνει την δουλειά του) 7-8 καρύδια ψημένα για 5 λεπτά στους 180 για να γλυκάνουν και να ξεπικρίσουν 3 φέτες προσιούτο κομμένο...

Read more »

Συκόπαστο ή συκοπάστελο – με φρέσκα σύκα

29 Σεπτεμβρίου 2012
By
Συκόπαστο ή συκοπάστελο – με φρέσκα σύκα

Εχω ξεκινήσει από το κυδωνόπαστο. Για μένα, το κυδωνόπαστο δεν είναι άλλο ένα γλυκό στο τραπέζι, αλλά ένας τρόπος συντήρησης του φρούτου. Επίσης, είναι από τα ωραιότερα συνοδευτικά των τυριών, όλο το χειμώνα. Μπαστουνάκια ή κεφαλάκια κυδωνόπαστου είναι τα πιο πολυτελή χριστουγεννιάτικα δώρα για μένα. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Μαρμελάδα σύκο – με λιαστό κρασί και πορτοκάλι

16 Σεπτεμβρίου 2012
By
Μαρμελάδα σύκο  – με λιαστό κρασί και πορτοκάλι

Νομίζω πως αυτή είναι η χαμηλότερη περιεκτικότητα μαρμελάδας σε ζάχαρη που έχω κατέβει ποτέ. 30%. Η αλήθεια είναι πως το σύκο έχει τέτοια ζελατινώδη σύσταση (κάνει το πιο εύκολο να στεγνώσει fruit leather) που μπορεί να "δέσει" με ελάχιστη ζάχαρη. Ενα πολύ πετυχημένο πάντρεμα με το σύκο κάνει η μαστίχα, προσθέτοντάς την κοπανισμένη με...

Read more »