Posts Tagged ‘ συνταγή ’

Κολοκυθόσουπα με τζίντζερ και ιστό από γιαούρτι

31 Οκτωβρίου 2014
By
Κολοκυθόσουπα με τζίντζερ και ιστό από γιαούρτι

Μια αχνιστή κολοκυθόσουπα με τζίντζερ και μπόλικο καυτερό πιπέρι Υλικά για 6-8 άτομα 1/2 κιλό κολοκύθα σε κομμάτια 1 μικρή πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1 μέτριο πράσο – το λευκό μέρος – σε ροδέλες 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 1/2 λεμόνι (το χυμό) 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες Αλάτι, πιπέρι...

Read more »

Μανταρινάτο

28 Ιανουαρίου 2013
By

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: glykokyriakis.gr/all_recipes

Read more »

Κεράσι γλυκό του κουταλιού

28 Ιανουαρίου 2013
By

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: glykokyriakis.gr/all_recipes

Read more »

Μωσαικό

24 Ιανουαρίου 2013
By

350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ ή μιράντα 250 γρ. βούτυρο γάλακτος ή βιτάμ 1 κούπα ζάχαρη άχνη 60 γρ. κονιάκ 50 γρ. κακάο 2 αβγά 100 γρ.αμύγδαλα αλεσμένα ή φουντούκια (προαιρετικά) Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, (το μέγεθος των κομματιών είναι θέμα γούστου) Λιώνουμε το βούτυρο σε μια Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: glykokyriakis.gr/all_recipes

Read more »

Panettone

26 Δεκεμβρίου 2012
By

Για το αρχικό προζύμι: 200 γρ. αλεύρι 00 ή manitoba 90-100 γρ. νερό 1 κουταλιά λάδι 1 κουταλιά μέλι Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ρίχνοντας το νερό σιγά-σιγά - όσο πάρει. Ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει μια μαλακή ζύμη σαν μπάλα. Χαράζουμε ένα “σταυρό” από πάνω, για να μπορεί “να σκάσει” και τη βάζουμε...

Read more »

Pandoro Ιταλικό κέικ Χριστουγέννων

26 Δεκεμβρίου 2012
By

Yλικά: 170 γρ. βούτυρο 450 γρ. αλεύρι 60 ml γάλα + 3 κουταλιές Μαγιά μπύρας 18 γρ. 1 κ.τ.σ. αλάτι Αυγά 3 ολόκληρα + 1 κρόκο Βανίλια (από ένα “μπαστούνι” αλλά και τα φακελάκια μας κάνουν) 125 γρ. ζάχαρη + 1 κ.τ.σ. Το pandoro, που δεν λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην Ιταλία -και ειδικά στο βορρά- έχει μια...

Read more »

Τρεμιθόπιτες

7 Δεκεμβρίου 2012
By

Παραδοσιακό της Κύπρου. Πίτες με ζύμη ψωμιού με σταφίδες και βλαστάρια σκίνου ψητές στον φούρνο. Λέγονται και σιηννόπιττες. πηγή:foodmuseum.cs.ucy.ac.cy 1 κιλό αλεύρι 3/4 φλιτζανιού σταφιδάκια 4 κ.τ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ 1 κ.τ.γ. κοφτό αλάτι 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (220 γρ.) νερό για το ζύμωμα 1/2 φλιτζάνι τρεμίθια (ψιλοκομμένα) Πλένουμε τα σταφιδάκια και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε λεκάνη...

Read more »

Λουκουμάδες

27 Νοεμβρίου 2012
By

260γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 315γρ. κούπα χλιαρό νερό 1 κ.τ.σ. σούπας ζάχαρη ½ κ.τ.γ. αλάτι 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 gr) ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά) Για το τηγάνισμα: ελαιόλαδο Για το σερβίρισμα: μέλι, κανέλα, καρύδια Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Ορτύκια με μπέηκον

26 Νοεμβρίου 2012
By

    Καλημέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!     Πριν από καιρό η Μαργαρίτα από το αγαπημένο blog "Συνταγές ...από σπίτι",  μου πρότεινε να συμμετέχω  στη στήλη του guest post και όπως καταλαβαίνετε φυσικά δέχτηκα γιατί  κάτι τέτοιες κινήσεις πολύ με ενθουσιάζουν.   Το σκέφτηκα από δω, το σκέφτηκα από...

Read more »

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

10 Οκτωβρίου 2012
By

500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό 220 γρ. ελαιόλαδο 1,1 lt νερό 250 γρ. ζάχαρη καστανή ή μαύρη 50γρ. μέλι 1 κ.τ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο 1 χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα 3 κ.τ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι 200-300 ψιλοκομμένα ξερά φρούτα (χουρμάδες σταφίδες δαμάσκηνα ή ότι άλλο σας αρέσει) φλούδα ενός λεμονιού 1-2 ξύλα κανέλας Αν σας αρέσει προσθέτετε και μισή κουταλιά μαστίχα σε σκόνη. Ρίχνουμε...

Read more »

Μηλόπιτα

24 Σεπτεμβρίου 2012
By

για τη ζύμη: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 ml νερό 1 αβγό 6 κ.τ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.τ.σ. ζάχαρη καστανή για τη γέμιση: 1 κιλό μήλα γλυκόσαρκα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια 6 κ.τ.σ.ζάχαρη καστανή ½ κ.τ.γ. μαστίχα (χτυπήστε τη στον ηλεκτρικό κόφτη μαζί με τη ζάχαρη) 1 κ.τ.γ. κανέλα ½ κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο μια πρέζα τριμμένο γαρίφαλο 8 κ.τ.σ. φρυγανιά τριμμένη ή καλαμποκάλευρο 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο μια...

Read more »

Γλυκό κουταλιού καρπούζι

13 Σεπτεμβρίου 2012
By

500 γρ. καθαρισμένο καρπούζι (το ανοιχτό πράσινο μέρος της φλούδας) 500 γρ. ζάχαρη μαύρη 2 κ.τ.σ. δίκταμο 3 φιλαράκια αρμπαρόριζα Χυμό από 1/2 λεμόνι λίγη φλούδα λεμονιού τριμμένη   Παίρνουμε την φλούδα του καρπουζιού αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα και κόβουμε σε μεγάλους κύβους το εσωτερικό πράσινο μέρος. Αν θέλουμε αφήνουμε λίγη ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: glykokyriakis.gr/all_recipes

Read more »

Ρυζόγαλο

13 Σεπτεμβρίου 2012
By

1 λίτρο γάλα πλήρες 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ 2 κρόκοι αυγών 1/2 κούπα (120γρ.) ζάχαρη 2 κ. τ.σ. κορν φλάουρ 2 φλιτζάνια (500ml) νερό ένα ξυλάκι βανίλιας Κανέλα   Bράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να μισοβράσει. Ρίχνουμε το γάλα, κρατάμε λίγο σε ένα ποτήρι, και το ξυλάκι της ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: glykokyriakis.gr/all_recipes

Read more »

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ – ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

15 Ιουλίου 2012
By

http://bletsas.gr Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ - ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ Υλικά: 5 κουταλάκια μέλι 4 κουταλάκια ταχίνι 3 κουταλάκια φουντούκια 2 κουταλάκια χαρουπόσκονη Αλάτι Χτυπάς τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτεις το μέλι, το ταχίνι τη χαρουπόσκονη και λίγο αλάτι και τα χτυπάς όλα μαζί. Σερβίρεις την πάστα πραλίνας φουντουκιού σε...

Read more »