Posts Tagged ‘ Συνοδευτικά ’

Ελαφριά μεξικάνικα λαζάνια με λαχανικά

3 Φεβρουαρίου 2015
By
Ελαφριά μεξικάνικα λαζάνια με λαχανικά

Υλικά 8 πίτες τορτίγιας με διάμετρο 20 εκ. κομμένες σε φαρδιές λωρίδες 2 κουταλιές ελαιόλαδο για την επάλειψη του σκεύους 2 φλιτζάνια του τσαγιού σάλτσα enchilada 2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε λωρίδες 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 240 γραμμ. κόκκινα φασόλια (στραγγισμένο βάρος) 285 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας (στραγγισμένο...

Read more »

Η τυροκαυτερή της Σμαρώς

15 Ιουλίου 2014
By
Η τυροκαυτερή της Σμαρώς

Καλής ποιότητας μαλακή φέτα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καυτερή πράσινη πιπεριά και καλό ξύδι απο κοκκινο κρασί. Υλικά (450 γρ τυροκαυτερή) 1 καυτερή πράσινη πιπεριά 300 γρ μαλακή φέτα 1 -2 κουταλιές της σούπας ξύδι απο κοκκινο κρασί Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λίγο αλάτι Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 220βαθμούς και βάζουμε την ... Διαβάστε...

Read more »

Σούσι Λαχανικών

19 Νοεμβρίου 2013
By
Σούσι Λαχανικών

Τι κάνετεεεε? Περάσαν 3 χρόνια απο εκείνη την ανάρτηση για σούσι, οι πρώτες μου απόπειρες ξεκίνησαν στην Ελλάδα όταν μέσω δικτύου έψαχνα συνταγές. Το σούσι, ή το μισείς ή το αγαπάς και εγώ έχω μεγάλη αδυναμία στην Γιαπωνέζικη Κουζίνα. Υλικά (για 20 - 24 maki rolls) 1 1/2 κούπα ρύζι κατηγορίας sushi 1...

Read more »

Mizeria (?) Πολωνέζικη Σαλάτα με Αγγούρι

13 Οκτωβρίου 2013
By
Mizeria (?) Πολωνέζικη Σαλάτα με Αγγούρι

Μπορεί το όνομα να παραπέμπει σε κάτι δυσάρεστο, αλλά η σαλάτα είναι απλά εκπληκτική, μια άλλη έκδοση για το δικό μας τζατζίκι, αλλά χωρίς σκόρδο και με κύριο χαρακτηριστικό τον άφθονο άνηθο. Κόβουμε το αγγούρι, με την φλούδα του ή χωρίς, σε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση,...

Read more »

Πατάτες με μπέικον, τυρί κρέμα και κεφαλοτύρι και ο καινούριος μου έρωτας

25 Ιουλίου 2013
By
Πατάτες με μπέικον, τυρί κρέμα και κεφαλοτύρι και ο καινούριος μου έρωτας

Πατάτες με μπέικον, τυρί κρέμα και κεφαλοτύρι Υλικά για 1 μεγάλο πυρέξ ή 5-6 μερίδες: 10 μεγαλούτσικες πατάτες καθαρισμένες και πλυμένες 150 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο 2 κουταλιές βούτυρο 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 700 ml φρέσκο γάλα 200 γραμμ. τυρί κρέμα (χρησιμοποίησα Philadelphia) 300 γραμμ....

Read more »

Ρεβιθοκεφτέδες κυκλαδίτικοι

23 Απριλίου 2013
By

Στις κυκλαδίτικες ταβέρνες δεν λείπουν από το menu οι ρεβιθοκεφτέδες, Βέβαια τους καλύτερους τους έφαγα σε μια ταβέρνα στην άνω Σύρο. Μοσχομύριζαν οι μυρωδιές και το τυρί τους έκανε απολαυστικούς. Δεν γινόταν να μην αποσπάσω τη συνταγή τους. Αν τους θέλουμε νηστίσιμους δεν ρίχνουμε τα τυριά και το αυγό. Σφίγγουμε τη ζύμη με λίγη...

Read more »

ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

26 Φεβρουαρίου 2013
By
ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ: 2 φύλλα σφολιάτας 3-4 πράσα 4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες 400 γρ. φέτα τριμμένη 200 γρ. γιαούρτι 1 κρεμμύδι λίγο σέλινο 2 αβγά αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο, το μπέικον και το σέλινο μέχρι να ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Καρβέλι σε Μπουκιές γεμιστό με Λουκάνικο και Τυριά

18 Φεβρουαρίου 2013
By
Καρβέλι σε Μπουκιές γεμιστό με Λουκάνικο και Τυριά

Καλή εβδομάδα! Σήμερα σας έχω την πιο απλή και διασκεδαστική συνταγή, ιδανική για πάρτυ ή όταν έχουμε αρκετούς φίλους καλεσμένους στο σπίτι.  Το συγκεκριμένο πιάτο το είχα δει παλιότερα και ήθελα να το κάνω αλλά η ευκαιρία δεν ερχόταν. Ένα καρβέλι λοιπόν που είχα πάρει την Πέμπτη, έμενε μέσα στο ψυγείο και οι μέρες...

Read more »

ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΒΓΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

6 Φεβρουαρίου 2013
By
ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΒΓΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

Θυμάστε τι σας έλεγα τις προάλλες για την ανακύκλωση του μπαγιάτικου ψωμιού? ε σήμερα λοιπόν σας έχω ακόμα έναν ωραίο τρόπο αξιοποίησής του που βρήκα στο pinterest κι επίσης έχει το πλεονέκτημα ότι είναι γρήγορο κι εύκολο. Κι αν δεν έχετε μπαγκέτα δεν πειράζει βρε, ψωμάκι να 'ναι κι ό,τι να 'ναι! Μπορείτε να...

Read more »

Οι καινούριες αγαπημένες μου πατάτες λέγονται ντοφινουά!

28 Ιανουαρίου 2013
By
Οι καινούριες αγαπημένες μου πατάτες λέγονται ντοφινουά!

Πώς μου αρέσουν τα απλά πλην όμως πεντανόστιμα φαγάκια. Τα φαγάκια που ναι μεν ετοιμάζονται γρήγορα-γρήγορα, έχουν ωστόσο το κατιτίς τους και μπορούν να προσδώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά όχι μόνο στο καθημερινό μας τραπέζι αλλά και σε έναν μπουφέ.Τα φαγάκια που βασίζονται σε ένα στοιχειώδες / ταπεινό υλικό, το οποίο συνδυαζόμενο με τα κατάλληλα...

Read more »

Vichyssoise με γλυκοπατάτα

28 Ιανουαρίου 2013
By
Vichyssoise με γλυκοπατάτα

Βασιζόμενη στην κλασική Vichyssoise που λατρεύω τόλμησα μια παραλλαγή ένεκα της γλυκοπατάτας που ήθελα να γευτώ σε σούπα βελουτέ. Δεν αδικήθηκα για την επιλογή μου, μάλιστα επιβραβεύτηκα από το σύζυγο ως η πιο νόστιμη σούπα που του είχα φτιάξει! Την τίμησε δεόντως! Λίστα για ψώνια 2 μέτριες πατάτες 1 γλυκοπατάτα 1 πράσο 200γρ. πορτοκαλί...

Read more »

Πίτα σφολιάτας κεντημένη με τυριά και μπέικον

28 Ιανουαρίου 2013
By
Πίτα σφολιάτας κεντημένη με τυριά και μπέικον

Αυτή την πίτα συνήθιζε να τη φτιάχνει μια φίλη μου στα εορταστικά τραπέζια. Την έλεγε "πίτα του τεμπέλη" δεν ξέρω γιατί, αυτό που ξέρω είναι ότι την έχει τη δουλίτσα της. Είναι νόστιμη με πρωτότυπη σχεδίαση, η οποία θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη ως νοικοκυρά. Εγώ την έφτιαξα για το σχολείο και το γραφείο και...

Read more »

ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

27 Ιανουαρίου 2013
By
ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

Το δελτίο καιρού που ακολουθεί είναι μια προσφορά του That's Eat (και της ΕΜΥ)"Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας. Βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ακόμα και στα πεδινά της Β. Ελλάδος, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας  είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.Tην Κυριακή 27/1 τα εντονότερα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Αιγαίο και τα νοτιοανατολικά...

Read more »

Ρολό παντεσπάνι πικάντικο με καρυδόψιχα και τυρί

24 Ιανουαρίου 2013
By

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που βρήκα αυτή τη συνταγή,  σε ένα περιοδικό μαγειρικής, όπου επώνυμοι σεφ προτείνουν φαγητά. Ρολό με καρυδόψιχα και τυρί. Φυσικά το παντεσπάνι δεν έχει ζάχαρη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω φτιάξει τη συνταγή, γιατί μόλις την ξετρύπωσα και μου φάνηκε ιδανική για συνοδευτικό σε ένα επίσημο δείπνο. Ελπίζω να ενθουσιάσει...

Read more »