Posts Tagged ‘ σπεσιαλιτέ Πόντου ’

Πορτς

8 Μαρτίου 2012
By

Σπεσιαλιτέ Πόντου ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας 1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο 2 κλωνάρια σέλινο 7 κλωναράκια μαϊντανός 5 κόκκους μπαχάρι 7 κόκκους μαύρο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι 2 καρότα περασμένα στον τρίφτη 5 πατάτες μεγάλες 1/2 φλιτζάνι του καφέ κόκκινο κρασί 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του καφέ ντομάτα πελτές 2...

Read more »

Σκορδαλιά αμυγδάλου

11 Νοεμβρίου 2011
By

ΥΛΙΚΑ 5 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1/4 του κιλού ψωμί μόνο ψίχα 3 κουταλιές της σούπας ξύδι Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το σκόρδο,το λάδι,το ξύδι,το αλάτι και το ψωμί βρεγμένο-στυμμένο. Τα χτυπάμε καλά να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα...

Read more »

Κόκκινο λάχανο με φασόλια

8 Νοεμβρίου 2011
By

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. φασόλια 500 γρ. κόκκινο λάχανο 1 καρότο Λίγο σέλινο 1 κρεμμύδι 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν. Ψιλοκόβουμε το λάχανο,το καρότο,το σέλινο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όταν μισοβράσουν...

Read more »

Κολοκύθα γλυκό

16 Οκτωβρίου 2011
By

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό άσπρη κολοκύθα στρογγυλή Ασβεστόνερο 5 κιλά σταφύλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τη κολοκύθα μέσα κι έξω από τη φλούδα της. Την κόβουμε σε φέτες μέτριες,τετράγωνες,τις ρίχνουμε σε ασβεστόνερο για 15 λεπτά της ώρας,τις βγάζουμε και τις στραγγγίζουμε. Στίβουμε τα σταφύλια και βράζουμε το ζουμί τους αφού τα στραγγίξουμε καλά. Λίγο πριν δέσει,ρίχνουμε τα...

Read more »

Ωτία

13 Οκτωβρίου 2011
By

ΥΛΙΚΑ 5 αυγά 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι 2 βανίλιες 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα Αλεύρι όσο πάρει ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγα με τη ζάχαρη,προσθέτουμε το λάδι,το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια το...

Read more »