Posts Tagged ‘ σκόρδο ’

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

21 Ιουνίου 2016
By
Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Νόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια, ψημένα στα κάρβουνα με τυρί που λιώνει στο εσωτερικό τους. Ιδανικά για χάμπουργκερ. Από το radicio.com Υλικά (για 4 μεγάλα μπιφτέκια) Ψωμί του τοστ: 3 φέτες Γάλα: 1/4 κούπας Αλάτι: 3/4 κουταλάκι τσαγιού Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Σκόρδο σκόνη: 1 κουταλάκι Κιμά μοσχαρίσιο: 750 γρ. Ημίσκληρο τυρί: 4 κομμάτια 4 Χ...

Read more »

Σαλάτα ρόκας με κοτόπουλο, κρουτόν και κολοκυθόσπορους

21 Ιουνίου 2016
By
Σαλάτα ρόκας με κοτόπουλο, κρουτόν και κολοκυθόσπορους

Υλικά: Για 4 άτομα Για το κοτόπουλο 1 συσκευασία φιλέτο στήθος νωπό κοτόπουλου Νιτσιάκος, (3 τεμάχια, βάρους 700 - 750 γραμμάρια.) λίγο ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη σαλάτα 300 γραμμάρια φέτες ψωμιού, χωρίς την κόρα, απαραιτήτως μπαγιάτικες (2 - 3 ημερών) 100 ml ελαιόλαδο και 40 ml επιπλέον για το σερβίρισμα 2 σκελίδες...

Read more »

Καραμελωμένο χοιρινό κότσι στη γάστρα

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Καραμελωμένο χοιρινό κότσι στη γάστρα

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ Υλικά για την άλμη:  1)      5-6 γεμάτες κουταλιές της σούπας χοντρό μαγειρικό αλάτι 2)      Άφθονο νερό Υλικά για το άλειμμα του χοιρινού: 1)      1/3 φλιτζάνι του τσαγιού πετιμέζι 2)      1/3 φλιτζάνι του τσαγιού μουστάρδα πικάντικη (Ντιζόν) 3)      1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 4)      2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού...

Read more »

Μπιφτέκια με μέντα και κέτσαπ

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Μπιφτέκια με μέντα και κέτσαπ

Υλικά:  Για 2-4 άτομα 2 μέτρια κρεμμύδια 1 μεγάλο καρότο 2 φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ 2 αυγά 1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλάκια ρίγανη 1/2 κουταλάκι κύμινο 1/2 κουταλάκι πιπέρι 1 κουταλάκι αλάτι ελαιόλαδο 1000 γραμμάρια κιμά χοιρινό 1 κουτάκι σόδα 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό 2 σκελίδες σκόρδο Λαχταριστά και μυρωδάτα...

Read more »

Ψητός Σολομός με Σαλάτα Kale και dressing με Σησαμέλαιο, Σκόρδο και Τζίντζερ

9 Δεκεμβρίου 2015
By
Ψητός Σολομός με Σαλάτα Kale και dressing με Σησαμέλαιο, Σκόρδο και Τζίντζερ

υλικά για τον σολoμό  2 φιλέτα σολoμού (125γρ το καθένα) ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κουταλάκι θυμάρι 1/2 κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι πιπέρι 2 κουταλάκια ελαιόλαδο   υλικά για τη σαλάτα 1 μάτσο kale φρέσκο κόλιανδρο 1/3 ποτήρι ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές σόγια 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο λευκό 2 κουταλιές μέλι 1...

Read more »

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με φέτα

29 Οκτωβρίου 2015
By
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με φέτα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα 100 γρ. τυρί φέτα 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό (ή μαϊντανό) 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 3 κ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας χυμό από 1/2 λεμόνι 2 κ. σούπας βούτυρο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση:...

Read more »

Μπριζόλες με μουστάρδα

20 Μαρτίου 2015
By
Μπριζόλες με μουστάρδα

Μπριζόλες με μουστάρδα Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη συνταγή για μπριζόλες, στο τηγάνι με μουστάρδα και δεντρολίβανο. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Χοιρινές μπριζόλες: 800 γρ. χωρίς κόκαλο και λίπος Ελαιόλαδο: 2 + 1 κουταλιά σούπας Μουστάρδα: 3 κουταλιές σούπας Τριμμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο: 4 κουταλιές σούπας (αν χρησιμοποιήσετε ξερό, βάλτε 1,5 κουταλιά σούπας) Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει...

Read more »

Κοτόπουλο στο φούρνο με ντομάτες

23 Ιανουαρίου 2015
By
Κοτόπουλο στο φούρνο με ντομάτες

ΥΛΙΚΑ 1 κοτόπουλο (1  1/2 κιλό περίπου) 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί 1/2 κιλό μικρές ντομάτες ή 1 κουτί ντομάτες,αποφλοιωμένες και στραγγισμένες (χωρίς το χυμό τους) μερικές κουταλιές λάδι ζάχαρη 1 λεμόνι αλεύρι αλάτι- πιπέρι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο Ρίγανη 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και κόβουμε το...

Read more »

Σάλτσα για ζυμαρικά ‘μαφιόζα’

7 Νοεμβρίου 2014
By
Σάλτσα για ζυμαρικά ‘μαφιόζα’

ΥΛΙΚΑ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μικρή μελιτζάνα 1 μικρή πράσινη πιπεριά 45 γρ. αντζούγιες φιλέτο Γάλα 10 μαύρες ελιές 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό Πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 2 σκελίδες σκόρδο 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια των 400 γρ. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό (ή 1 κουταλάκι  του...

Read more »

Αστακομακαρονάδα με σος σκόρδου

31 Οκτωβρίου 2014
By
Αστακομακαρονάδα με σος σκόρδου

ΥΛΙΚΑ 1 αστακός 1 καρότο 1 κολοκύθι 1 σκόρδο (κεφάλι 1 ποτηράκι λευκό κρασί 3 ντομάτες 1 πακέτο σπαγγέτι  Νούμερο 10 Αλάτι- πιπέρι Λίγη ζάχαρη Λίγο ξερό βασιλικό Λίγο βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο). Παράλληλα ετοιμάζουμε μία σος ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

28 Οκτωβρίου 2014
By
Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 1 φρυγανιά Πιπέρι Κύμινο Λάδι Υλικά για σάλτσα ντομάτας: 4 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες Λίγο αλάτι-πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μουσκεύουμε...

Read more »

Κανελόνια με τόνο

26 Οκτωβρίου 2014
By
Κανελόνια με τόνο

ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο κανελόνια για γέμισμα 300 γρ. τόνος στο λάδι (κονσέρβα) 2 αυγά 50 γρ. κάπαρη 50 γρ. βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας λάδι 1 σκελίδα σκόρδο 500 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα και αλεσμένα 3 κουταλιές της σούπας γαλέτα Αλάτι – πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε ένα κατσαρολάκι με το λάδι, το...

Read more »

Λαζάνια με μελιτζάνες

12 Οκτωβρίου 2014
By
Λαζάνια με μελιτζάνες

Λαζάνια με μελιτζάνες Υπέροχα, νοστιμότατα λαζάνια, με μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας και τυρί. Ένα χορταστικό πιάτο χωρίς κρέας! Από το radicio.com. Υλικά συνταγής για τα λαζάνια: Αλεύρι: 2300 γρ. Αυγά: 3 πολύ μεγάλα Υλικά συνταγής για τη γέμιση: Φλάσκες μελιτζάνες: 2 μεγάλες (ή 3 μέτριες) Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας Ξεφλουδισμένες ντομάτες ρόμα: 2 κονσέρβες των 400...

Read more »

Σπιτική πάστα ελιάς

25 Αυγούστου 2014
By
Σπιτική πάστα ελιάς

Σπιτική πάστα ελιάς Πανεύκολη, νοστιμότατη, σπιτική πάστα ελιάς, από μαύρες ή πράσινες ελιές Υλικά συνταγής: Κομμένες ροδέλες ελιές: 1 κούπα (μαύρες ή πράσινες) καλά γεμάτη Φιλέτο αντζούγιας: 1 στραγγισμένο από το λάδι του Ψιλοκομμένη κάπαρη: 1 κουταλιά σούπας Σκόρδο: 1/2 μικρή σκελίδα χωρίς το φύτρο (προαιρετικό) Ξερή ρίγανη: 1 πρέζα Οδηγίες: 1. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ...

Read more »