Posts Tagged ‘ σκόνη τομάτας ’

Η σούπα του γάμου – η τούρκικη κρεατόσουπα

4 Απριλίου 2012
By
Η σούπα του γάμου – η τούρκικη κρεατόσουπα

Την δοκίμασα από τα χέρια της Σταυριανής, μιας Μανιάτισσας που ζεί στην Πόλη τα τελευταία 7 χρόνια, σπουδάζοντας και ρουφώντας γνώσεις και εμπειρίες από αυτό το σταυροδρόμι πολιτισμών. Το κορίτσι μας είναι food blogger και chef με πτυχίο και πρακτική. Μαγειρέψαμε παρέα στην κουζίνα μου τη σούπα του γάμου και χουνκιάρ μπεγιεντί. Για γλυκό...

Read more »

Λαχανοντολμάδες πίτα – με σάλτσα αυγολέμονο

1 Φεβρουαρίου 2012
By

Καλό μήνα, όμορφο και τρυφερό, μέσα στη αγνότητα του χιονιού που στόλισε για ένα πρωϊνό τη γειτονιά μου. Μαγειρεύω big scale αυτές τις μέρες. Φαγητά σε μεγάλα μεγέθη και εντυπωσιακή μορφή. Είναι ο δικός μου τρόπος να ισχυροποιήσω τη θέση ενός σημαντικού ανθρώπου στη ζωή μου, που έχει βρεθεί ξαφνικά να περπατά σε δύσκολο...

Read more »

Φασολάδα χυλωμένη – σε 2 ώρες, χωρίς φούσκωμα αποβραδύς

25 Ιανουαρίου 2012
By

Η σούπερ φασολάδα από τις Καστανιές Ημαθίας, δίπλα στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, έφτασε στην κουζίνα μου από την Κλειώ, φίλη του TasteFULL, με τον ενθουσιασμό πως κάνει πλέον χυλωμένη φασολάδα στη χύτρα, χωρίς να φουσκώσει τα φασόλια πρώτα, μέσα σε δύο ώρες το πολύ. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Τσιγαριαστά άγρια χόρτα με αυγά – με μοντέρνο σερβίρισμα

18 Ιανουαρίου 2012
By

Υλικά: 2 ματσάκια άγρια χόρτα και μυρωδικά, μέτρια κομμένα (3 χούφτες περίπου) 1 ξερό κρεμμύδι, σε φετούλες 1 πράσινο κρεμμυδάκι, σε κομμάτια λίγο ξερό δυόσμο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόνη τομάτας ή πάπρικα ελαιόλαδο προαιρετικά: σκόρδο, κρασί, τοματοχυμός ή τοματοπελτές 4 αυγά Εκτέλεση: Σε τηγάνι, σωτάρω το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω και το πράσινο κρεμμυδάκι....

Read more »