Posts Tagged ‘ Σιροπιαστά ’

ΣΑΡΑΓΛΙ

21 Δεκεμβρίου 2015
By
ΣΑΡΑΓΛΙ

Υλικά : 1 πακέτο φύλλα Βυρητού (15 τεμ.), 200 gr βούτυρο γάλακτος, 50 gr βούτυρο πρόβειο, 200 gr φυστίκια Αιγίνης ψύχα, 150 gr αμυγδαλόψυχα, για το σιρόπι : 400 gr (2 φλ.) ζάχαρη κρυσταλλική, 300 gr (1 1/2 φλ.) νερό, φλούδα από 1/2 πορτοκάλι και 1 λεμόνι, 1  κ.σ.χυμό λεμονιού, 1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης....

Read more »

Λεμονογιαουρτόπιτα υγρή σε φόρμα

22 Σεπτεμβρίου 2015
By
Λεμονογιαουρτόπιτα υγρή σε φόρμα

Αφράτη, μυριστική, απίστευτα γευστική.... Υλικά: 2 κεσεδάκια γιαούρτι με γεύση λεμόνι 1 1/2 κεσεδάκι (του γιαουρτιού) σπορέλαιο 1 κεσεδάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό 1  κεσεδάκι ζάχαρη κρυσταλλική 2 αυγά 1 φακελάκι μπέικιν πάουτερ ξύσμα λεμονιού 1 κουτ.σ. σιτόρι από γλυκό κουτ.λεμόνι 500 γρ. περίπου αλεύρι μπλε κοσκινισμένο Για το κρύο σιρόπι: 2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη...

Read more »

Πορτοκαλόπιτα με κανταίφι

12 Φεβρουαρίου 2015
By
Πορτοκαλόπιτα με κανταίφι

Υλικά (για ενα μέτριο ταψί) 1 πακέτο κανταίφι ξεπαγωμένο στο κουτί του 1 κούπα βούτυρο λιωμένο 4 αυγά 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό Το ξύσμα απο 2 πορτοκάλια 1 κούπα ζάχαρη 1 φακελάκι baking powder 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας Για το σιρόπι 2 κούπες χυμό πορτοκάλι 1 κούπα νερό 2 κούπες ζάχαρη 1...

Read more »

Τριγωνάκια Πανοράματος

6 Δεκεμβρίου 2013
By
Τριγωνάκια Πανοράματος

Υλικά 1/2 κιλό φύλλο κρούστας βούτυρο για άλειμμα 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής σιρόπι 1 1/2 κούπας ζάχαρη 1 κούπα νερό 2 κ.σ. γλυκόζη 1 κ.σ. λεμόνι Εκτέλεση Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας με τη στενή πλευρά σε μας. Κοβουμε το φυλλο  ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής

Read more »

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!! ΣΑΜΑΛΙ ΑΛΑΔΩΤΟ !!

3 Μαΐου 2013
By
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!! ΣΑΜΑΛΙ ΑΛΑΔΩΤΟ !!

ΣΑΜΑΛΙ ΑΛΑΔΩΤΟ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 900 γρ. ζάχαρη 600 ml νερό 15 ml χυμό λεμονιού 15 γρ. ξύσμα λεμονιού 1 ξύλο κανέλας ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 50 αμύγδαλα, χωρίς φλούδα ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 220 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 35 γρ. μπέικιν πάουντερ 220 γρ. ζάχαρη ½ κ.γ. μαστίχα, τριμμένη ½ κ.γ. βανίλια σε σκόνη 750 ml σόδα...

Read more »

Πουτίγκα ατμού με πορτοκάλι και μέλι

23 Απριλίου 2013
By
Πουτίγκα ατμού με πορτοκάλι και μέλι

Πουτίγκα ατμού με πορτοκάλι και μέλι Ένα υπέροχο, αφράτο, μελένιο γλυκό με πορτοκάλι. Γίνεται εύκολα και γρήγορα σε ατμομάγειρα ή απλή κατσαρόλα ή και στο φούρνο.  Υλικά συνταγής:  Βούτυρο: 7 κουταλιές σούπας (100 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου Ζάχαρη: 1/2 κούπα (100 γρ.) Αλεύρι: 2/3 κούπας (95 γρ.) Μπέικιν πάουντερ: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού Αυγά: 2 μεγάλα Γάλα: 2 κουταλιές σούπας...

Read more »

Σάμαλι Πολίτικο

12 Φεβρουαρίου 2013
By
Σάμαλι Πολίτικο

Αυτό είναι το σάμαλι, όπως το έφτιαχνε η προγιαγιά μου στην Πόλη.Τα κομμάτια είναι κομμένα σαν ιστός αράχνης, ένα σχέδιο που το έφτιαχνε η προγιαγιά μου, για να φοβίζει τους "ποντικούς", (τη γιαγιά μου και τον αδερφό της) που αλλιώς, θα έκαναν επιθέσεις στο ταψί, μέχρι να τοΔιαβάστε περισσότερα » Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Σιροπιαστή γιαουρτόπιτα της Βασούλας!!!!

29 Ιανουαρίου 2013
By
Σιροπιαστή γιαουρτόπιτα της Βασούλας!!!!

Σιροπιαστή γιαουρτόπιτα Βασούλα, Σπάτα Αττικής   Υλικά: 2 κεσεδάκια γιαούρτι 4 αυγά χωρισμένα κρόκοι-ασπράδια 1 1/2 κούπα βιτάμ 1 1/2 κούπα ζάχαρη 3 κάψουλες βανίλια 3 κούπες φάριν απ 3 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ ξύσμα 1 πορτοκαλιού ξύσμα 1 λεμονιού Για το σιρόπι: 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό 3 κουτ.σ. κονιάκ Εκτέλεση: Χτυπάμε με...

Read more »

Χαλβάς με αλεύρι και πετιμέζι (χωρίς ζάχαρη)

28 Ιανουαρίου 2013
By

Αλευροχαλβάς με ιδιαίτερη γεύση! Στη συνταγή για το σιμιγδαλένιο χαλβά είχα κάνει κάποιες αναφορές για την προέλευση της ονομασίας και κάποια ακόμη στοιχεία για αυτό το αγαπημένο γλυκό όλης της Ανατολής και των Βαλκανίων. Όταν λοιπόν ξεκίνησα να γράφω αυτό το post, αφενός ανέτρεξα στην προηγούμενη συνταγή (για να μην επαναλαμβάνομαι ) και αφετέρου θυμήθηκα...

Read more »

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας

24 Ιανουαρίου 2013
By

Ένα παραδοσιακό, πεντανόστιμο γλυκό, το οποίο με την προσθήκη του γλάσου, απογειώνεται. Το έφτιαχνε η γιαγιά μου στις γιορτές, τα παλιότερα χρόνια, (χωρίς γλάσο) και το πρόσφερε κέρασμα, σε συγγενείς και φίλους.   Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάταςΥλικά•    300 γρ. (2 ποτ. νερού) καρύδια ψιλοκομμένα•    240 γρ. (2 ποτ. νερού - 2 πακέτα μονά) φρυγανιά...

Read more »

Ζουρναδάκια: τα κρητικά σαραγλάκια

22 Ιανουαρίου 2013
By

Ζουρνάδες Κρήτης (χωρίς  κλαρίνα και νταούλια -ε, τέτοια δεν έχουμε !!!) Πολύ μ’ αρέσουν οι εκφράσεις που μας απενοχοποιούν από την αναβλητικότητα και την αμέλεια. Πόσο βολικό είναι που «ο  Άγιος  περιμένει 40 χρόνια» , που «η γιορτή κρατάει 40 μέρες (κατ’ άλλους 8)  και το πιο συχνό «κάλλιο αργά παρά ποτέ»!Εκ φύσεως είμαι «της αναβολής» και...

Read more »

Σαβαρέν (Μπαμπάς)!!!!!!

14 Ιανουαρίου 2013
By
Σαβαρέν (Μπαμπάς)!!!!!!

Γεια σας φίλοι μου!!!! Σας χρωστάω ένα κέρασμα και νομίζω ήρθε η ώρα! Σας ετοίμασα ένα σούπερ γλυκό το γνωστό "μπαμπά" ή σαβαρέν για να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας!!!!! Πολύ απλό, πολύ απολαυστικό και πολύ αγαπημένο!!!!!!!! Υλικά: για το παντεσπάνι: 5 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια 1 κούπα  ζάχαρη 2 κάψουλες βανίλια...

Read more »

Γιαουρτίνη

10 Ιανουαρίου 2013
By

Ένα παραδοσιακό γλυκό, με όνομα παλιό, σαν ιστορία. Το έφτιαχνε η γιαγιά μου στις γιορτές, τα παλιότερα χρόνια και το πρόσφερε κέρασμα, σε συγγενείς και φίλους. Γιαουρτίνη Υλικά •    12 αυγά •    430 γρ. (2 φλ. τσαγιού) μαργαρίνη σοφτ •    540 γρ. (2 φλ. τσαγιού) στραγγιστό γιαούρτι •    960 γρ. (4 φλ. τσαγιού) ζάχαρη...

Read more »

Σεκέρ παρέ

2 Ιανουαρίου 2013
By
Σεκέρ παρέ

Για να ξεκινήσουμε «γλυκά» την νέα χρονιά, ετοίμασα ένα από τα πιο αγαπημένα μου σιροπιαστά γλυκάκια σε μέγεθος μπουκίτσας, τα σεκέρ παρέ. Μια ανατολίτικη λιχουδιά, που όταν την πρωτοδοκίμασα ξετρελάθηκα. Προσωπικά, προτιμώ τα σιροπιαστά σε μπουκίτσες, γιατί δεν με "λιγώνουν". Αυτό συμβαίνει με το σεκέρ παρέ, γευόμαστε ένα σιροπιαστό που δεν είναι υπερβολικά γλυκό,...

Read more »