Posts Tagged ‘ σελινόριζα ’

Χοιρινό με σελινόριζα και πράσο

18 Ιανουαρίου 2013
By

Καλημέρα! Σήμερα έχουμε μία συνταγή για χοιρινό  πεντανόστιμο και αρωματικό λόγω της σελινόριζας. Σε εμάς άρεσε σε όλους πολύ εκτός από την κόρη που είναι λίγο "στρίντζω" στο φαγάκι της το χρυσό μου....χααχαχαχαχαχ! Ηταν όπως μας πληροφόρησε λίγο περίεργο αυτό που ήταν "σαν" πατάτα. Δεν πτοούμαι όμως, μία-δυο-τρεις θα το φάει κι αυτό, που θα...

Read more »

Φιλέτο παλαµίδας µε πουρέ σελινόριζας

13 Ιανουαρίου 2013
By

Διεκδικήστε βραβείο πρωτοτυπίας µε αυτό το ελαφρύ και νόστιµο πιάτο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις µε τον πουρέ της σελινόριζας Υλικά (για 2 άτοµα) 2 φιλέτα παλαµίδας (περίπου 100 γρ. το καθένα) 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 700 γρ. σελινόριζα, καθαρισµένη και κοµµένη σε κοµµάτια 2 κ.σ. µουστάρδα, µε σιναπόσπορους 2 κ.γ....

Read more »

Πουρές από Σελινόριζα με Θυμάρι

27 Δεκεμβρίου 2012
By

Η σελινόριζα είναι ένα υπέροχο χειμωνιάτικο λαχανικό με υφή σαν της πατάτας αλλά με ωραία εντονότερη γεύση. Η συγκεκριμένη συνταγή ξεφεύγει από την κλασική ιδέα του πουρέ και είναι καταπληκτική είτε σαν κύριο πιάτο (ειδικά για χορτοφάγους) είτε σαν συνοδευτικό για οποιοδήποτε κρέας. Υλικά (για 2 άτομα συνοδευτικό) Μια μεγάλη σελινόριζα 1 κ.σ. ξερό...

Read more »

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ

14 Δεκεμβρίου 2012
By
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ

Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες 1 κιλό σέλινο με τα φύλλα του 1 σελινόριζα μικρή 4 φρέσκα κρεμμύδια ½ ματσάκι άνηθο 1 ξερό κρεμμύδι 2 καρότα αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο Αλτις για το αβγολέμονο: 2 αβγά 2 λεμόνια λίγο αλεύρι λίγο ζωμό από το βραστό μας Εκτέλεση Κόβουμε το σέλινο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε...

Read more »

Πουρές σελινόριζας… ένα νόστιμο συνοδευτικό

7 Δεκεμβρίου 2012
By

Καλή σας μέρα! Τί θα λέγατε για ένα συνοδευτικό πιάτο... νοστιμότατο; Με μια ιδιαιτερότητα στη γεύση που ταιριάζει απίστευτα με τα κρεατικά που θα παρελάσουν τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν από το τραπέζι μας;; Αλλά, πρώτα μια ερώτηση... σας αρέσει το σέλινο; Λατρεύετε ή μισείτε το "σελινάτο και το πρασοσέλινο"; Το σέλινο έχει μια...

Read more »

Πατάτες στο φούρνο με κρόκο Κοζάνης

31 Μαΐου 2012
By
Πατάτες στο φούρνο με κρόκο Κοζάνης

Μια παραδοσιακή συνταγή με τον περίφημο κρόκο Κοζάνης για πεντανόστιμες πατάτες στο φούρνο. Λαχανικά Νηστίσιμα Παραδοσιακές Χορτοφάγικά Σε μια κατσαρόλα με 2 1/2 λίτρα νερό βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης. 'Όταν δούμε ότι αρχίζει κ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »

Μπακαλιαροκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας και Πατέ μπακαλιάρου από τον Άκη Πετρετζίκη στο πρωινό mou!

23 Μαρτίου 2012
By

Συνταγές για την 25 Μαρτίου , τη Κυριακή των Βαΐων και όχι μόνο από τον Άκη! Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση, όπως επίσης και το βίντεο από... Related posts:Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μπακαλιάρο σκορδαλιά στο «Πρωινό mou»! Ο Λευτέρης Λαζάρου μας μαγείρεψε το παραδοσιακό μας φαγητό για...Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μπακαλιάρο...

Read more »

Χορτόσουπα

18 Μαρτίου 2012
By
Χορτόσουπα

Κλασσική και απλή συνταγή, είναι ό,τι καλύτερο όταν μετά από μια μεγάλη πεζοπορία στο βουνό, αυτή η σούπα σε περιμένει φρεσκομαγειρεμένη και ζεστή, φτιαγμένη από τα χέρια ενός καλού φίλου! Μμμμ μιαμ! 2 κρεμμύδια 1 πράσο 2 καρότα 3 πατάτες ½ σελινόριζα 3  σκ. σκόρδο 1 κ.σ. τοματοπελτές 1 κ.γ. κάρυ λάδι, αλάτι, πιπέρι...

Read more »

Αγκιναρόσουπα με Σελινόριζα

  Δεν θυμάμαι άλλη χρονιά να έχω κάνει τόσες πολλές σούπες όπως φέτος.   Το κρύο ήταν τόσο τσουχτερό που μια σούπα ήταν ό,τι πρέπει για να μας ζεστάνει λιγάκι.  Συνήθως φτιάχνω τις κλασσικές σούπες όπως Αυγολέμονο, Τραχανά, Κρεατόσουπα, Χορτόσουπα και Ψαρόσουπα.  Εκτός από τη χορτόσουπα όλες οι υπόλοιπες δεν επιτρέπονται στη δίαιτα για...

Read more »

Κοτόπουλο τουρλού

Κοτόπουλο τουρλού

Υλικά 1300-1400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο ή στήθος κομμένο σε κυβάκια 5-6 γλυκοπατάτες 5-6 πατάτες 2 μέτριες σελινόριζες 3-4 σκελίδες σκόρδο 2 πορτοκάλια 2 μανταρίνια 2 κουταλιές μουστάρδα 2 κουταλιές σκόνη τζίντζερ αλάτι – πιπέρι   Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και τις σελινόριζες. Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε στην γάστρα ή σε...

Read more »

ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ & ΡΟΚΦΟΡ

26 Φεβρουαρίου 2012
By
ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ & ΡΟΚΦΟΡ

          Υλικά:  1) 2 μεγάλες σελινόριζες 2) 1 μικρή πατάτα 3) 2 μπαλάκια ροκφόρ σε μέγεθος καρυδιού ή και επιπλέον 4) 1 κύβο κότας 5) Αλάτι 6) Πάπρικα για τη γαρνιτούρα Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε μεγάλα κομμάτια. Την τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με τον κύβο κότας και...

Read more »

Οι πεντανόστιμες φακές του Άκη Πετρετζίκη στο «Πρωινό mou».

21 Φεβρουαρίου 2012
By

Φακές μας έφτιαξε σήμερα 21/2/2012 ο Άκης Πετρετζίκης στην εκπομπή του Mega channel «Πρωινό mou» μαζί με τη Φαίη Σκορδά. Δείτε πιο κάτω τα υλικά, το βίντεο και την εκτέλεση.... Related posts:Φακές Υλικά (για 4 άτομα): 2 φλιτζάνια του τσαγιού φακές 1...Κοτόπουλο ξιδάτο με φακές και κύμινο (Βυζαντίου)   Υλικά Συνταγής : 1200 γρ κοτόπουλο, κομμένο...

Read more »

Σκόνη σέλινου – celery salt, ένα νέο μπαχαρικό στην κουζίνα

3 Φεβρουαρίου 2012
By

Με μπλέκουν οι τίτλοι αλλά θα εστιάσω στην ουσία. Θέλω να σας μιλήσω για ένα νέο μπαχαρικό που έχω προσθέσει στο οπλοστάσιο γεύσης του TasteFULL. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Φασολάδα χυλωμένη – σε 2 ώρες, χωρίς φούσκωμα αποβραδύς

25 Ιανουαρίου 2012
By

Η σούπερ φασολάδα από τις Καστανιές Ημαθίας, δίπλα στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, έφτασε στην κουζίνα μου από την Κλειώ, φίλη του TasteFULL, με τον ενθουσιασμό πως κάνει πλέον χυλωμένη φασολάδα στη χύτρα, χωρίς να φουσκώσει τα φασόλια πρώτα, μέσα σε δύο ώρες το πολύ. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »