Posts Tagged ‘ σάλτσες ’

Μαγιονέζα

11 Ιουλίου 2016
By
Μαγιονέζα

Μια μαγιονέζα που δεν κινδυνεύετε .... 1) Να κόψει 2) Είναι τρόπο τινά  "μακράς διαρκείας" 3) Αν θέλετε βάζετε αυγό Υλικά 100 ml νερό 3 κουτ.σούπας γεμάτες κόρν-φλάουρ Ελαιόλαδο Καλαμποκέλαιο Χυμό λεμονιού Ξύδι Αλάτι Ζάχαρη Προαιρετικά Κρόκο αυγού,μουστάρδα Οδηγίες Ανακατεύουμε το νερό με το κόρν φλάουρ. Ρίχνουμε το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

21 Ιουνίου 2016
By
Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (προτιμήστε κατά σειρά προτεραιότητας χτένι ή κιλότο ή σπάλα ή ελιά) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι, τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ½ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 600 μλ. ζωμό κότας (από ζελέ ψυγείου, ή σπιτικό ) 100 μλ. ελαιόλαδο Για το...

Read more »

Γρήγορη Σάλτσα Μπολονέζ με Ταλιατέλες (σε τρεις παραλλαγές)

24 Νοεμβρίου 2015
By
Γρήγορη Σάλτσα Μπολονέζ με Ταλιατέλες (σε τρεις παραλλαγές)

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή Μπολονέζ και μια slow cooked είχα υποσχεθεί εδώ και σχεδόν δυο χρόνια μετά την τυφλή δοκιμή 6 διαφορετικών εκτελέσεων της ίδιας βασικής συνταγής της διάσημης σάλτσας, με μικρές τεχνικές παραλλαγές. Εκείνο το άρθρο σε τρείς συνέχειες (εδώ, εδώ και εδώ το τελικό αποτέλεσμα) Υλικά Για τη σάλτσα 1 κιλό κιμά...

Read more »

Άλειμμα (σάλτσα) ρόκας με ξινομυζήθρα για ζυμαρικά και όχι μόνο…

12 Μαρτίου 2015
By
Άλειμμα (σάλτσα) ρόκας με ξινομυζήθρα για ζυμαρικά και όχι μόνο…

Ένα pesto με άρωμα Κρήτης!   Υλικά: 1 ματσάκι ρόκα (να βγει περίπου 1 κούπα όταν την κόψουμε) 1/3 ως ½ κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα ξινομυζήθρα 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές σούπας ασπρισμένα αμύγδαλα (ή κουκουνάρι) Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Επί το έργον: Όχι πολλά πράγματα… Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Κρήτη:γαστρονομικός περίπλους

Read more »

Σάλτσα για ζυμαρικά ‘μαφιόζα’

7 Νοεμβρίου 2014
By
Σάλτσα για ζυμαρικά ‘μαφιόζα’

ΥΛΙΚΑ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μικρή μελιτζάνα 1 μικρή πράσινη πιπεριά 45 γρ. αντζούγιες φιλέτο Γάλα 10 μαύρες ελιές 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό Πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 2 σκελίδες σκόρδο 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια των 400 γρ. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό (ή 1 κουταλάκι  του...

Read more »

αρωματική σάλτσα κόκκινης πιπεριάς: η ανταγωνίστρια

5 Αυγούστου 2014
By
αρωματική σάλτσα κόκκινης πιπεριάς: η ανταγωνίστρια

Η πιπεριά, κύριο συστατικό του καλοκαιριού, σκληρή ανταγωνίστρια της ντομάτας και bitchy από γεννησιμιού, χρησιμοποιεί τα διαφορετικά της πρόσωπα για να τρυπώνει στις συνταγές Προετοιμασία: 5 λεπτά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή Υλικά (για ποσότητα σάλτσας 200 ml περίπου ) 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης  ή πιπεριές κέρατα πλυμένες 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες (χωρίς το πράσινο φύτρο)...

Read more »

Συντήρηση σάλτσας ντομάτας σε βαζάκια

4 Αυγούστου 2014
By
Συντήρηση σάλτσας ντομάτας σε βαζάκια

 Υπάρχουν υλικά όμως που μπορώ να τα συντηρήσω με άλλον τρόπο. Όπως οι ντομάτες. Μπορώ ανάλογα με την ποικιλία να φτιάξω λιαστές, ή "λιαστές" φούρνου, τοματοπελτέ και ολοκληρωμένη σάλτσα έτοιμη προς κατανάλωση Σάλτσα ντομάτας σε βαζάκια Υλικά ντομάτες ώριμες πιπεριά πράσινη σκόρδο κρεμμύδι (αλάτι) (λίγη ζάχαρη) κόκκινη πιπεριά ελαιόλαδο μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένο Εκτέλεση  Οι ποσότητες δεν...

Read more »

Poutine

3 Φεβρουαρίου 2014
By
Poutine

Στο Μόντρεαλ, η εβδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη στην "Poutine",  ένα πολύ γνωστό Καναδικό πιάτο ... χρειαζόμαστε 6-7 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες (εγώ πρόσθεσα  μια γλυκοπατάτα) λάδι για τηγάνισμα 2 φλ. τυρί τσένταρ, κομμένο σε κύβους για τη σάλτσα 60 γρ. βούτυρο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 60 γρ. αλεύρι 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι...

Read more »

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο μαντέμι με σάλτσα ροκφόρ

28 Αυγούστου 2013
By
Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο μαντέμι με σάλτσα ροκφόρ

Υλικά Για τις μπριζόλες 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκαλο (350 γρ . η μία) αλάτι πιπέρι ρίγανη σούμακ λίγο λάδι για άλειμμα στο τηγάνι Για τη σάλτσα ροκφόρ 200 γρ. blue cheese 1 κουταλιά σούπας φυτικό βούτυρο 1 κουταλιά σούπας νισεστές 1 φλιτζάνι γάλα μισό φλιτζάνι νερό μια φούχτα μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση Πλένουμε και...

Read more »

Ζυμαρικά με γαρίδες σε σάλτσα λεμονοπίπερου

30 Απριλίου 2013
By
Ζυμαρικά με γαρίδες σε σάλτσα λεμονοπίπερου

Υλικά απλούστα,όχι πολλά-πολλά 500 γρ. βίδες ή άλλο ζυμαρικούλι 1 πακέτο γαριδούλες καθαρισμένες (βγάζουμε το εντεράκι) 1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο σε χονδρά κομμάτια (χωρίς χονδρά κοτσάνια) Για τη σάλτσα λεμονοπίπερου 125 γρ. βούτυρο 125 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 3 κ. σ. κρέμα γάλακτος χυμός 1 λεμονιού ξύσμα 1...

Read more »

Σάλτσα μαϊντανού

10 Απριλίου 2013
By
Σάλτσα μαϊντανού

ΥΛΙΚΑ 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 1/2 λεμόνι Αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνουμε σε μπεν-μαρί το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα. Όταν .... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Syntagies.gr

Read more »

Γλυκόξινη σάλτσα για Κοτόπουλο

20 Φεβρουαρίου 2013
By
Γλυκόξινη σάλτσα για Κοτόπουλο

Υλικά: - 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο - 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας - 2 με 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο - 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι - 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη - 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο - 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζουμί από την κονσέρβα ανανά -...

Read more »

Ψάρια μαρινάτα

20 Φεβρουαρίου 2013
By

Μπαρμπούνια ή γόπες ή φρίσσες ή σαβρίδια ή ό,τι ψάρι διαθέτουμε τέλος πάντων... Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη τοπική ελληνική κουζίνα που να χρησιμοποιεί τόσο πολύ το αρισμαρί (δεντρολίβανο) όσο η κουζίνα της Κρήτης. Και δεν εννοώ σε συνταγές σύγχρονες, αυτές που λέμε της «δημιουργικής κουζίνας», αλλά σε παραδοσιακές και καθιερωμένες από χρόνια… Η...

Read more »

Λαζάνια με Κιμά Κοτόπουλου και Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

18 Φεβρουαρίου 2013
By
Λαζάνια με Κιμά Κοτόπουλου και Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα!Ακόμη μια συνταγή για λαζάνια roll up μετά τα Λαζάνια με Κοτόπουλο Τυρί &Ελιές και τα Λαζάνια με κόκκινη Σάλτσα και Σπανάκι. Υπέροχη γεύση αλλά και άρωμα.Δοκιμάστε τα!Υλικά  για 12 τεμάχια:12 λαζάνια (τύπου όπως φωτό, υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετς)Γέμιση:650γρ. κιμά κοτόπουλου500γρ. σάλτσα ντομάτας¼ κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη¼ κουταλάκι γλυκού...

Read more »