Posts Tagged ‘ Ρύζι ’

Ρύζι με κάππαρη και ελιές

22 Δεκεμβρίου 2015
By
Ρύζι με κάππαρη και ελιές

Υλικά: Για 2-4 άτομα 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη 1 μεγάλη πιπεριά πράσινη 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι 1 κρεμμύδι Λίγο μαϊντανό 1 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με πιπεριά ½ φλιτζάνι κάππαρη Πλούσιο ορεκτικό με απλά και εύκολα υλικά ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα σε σάλτσα από καρύδια και πετιμέζι, με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με σαφράν (Ένα αλλιώτικο περσικό Fesenjan)

10 Δεκεμβρίου 2015
By
Σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα σε σάλτσα από καρύδια και πετιμέζι, με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με σαφράν (Ένα αλλιώτικο περσικό Fesenjan)

Μερίδες: 6-8 Υλικά για το κοτόπουλο με τα καρύδια (αρκετά προσαρμοσμένη από το Persiana της Sabrina Ghayour) 1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γρ. καθαρισμένα καρύδια 1,2 λίτρα κρύο νερό βρύσης 1 κύβο κότας Knorr 1 γεμάτη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 9 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου (1,3-1,4 κιλά), με το κόκκαλο αλλά...

Read more »

Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

15 Ιουλίου 2014
By
Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

Υλικά: 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 φλιτζάνι φέτα, λιωμένη με το πιρούνι 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4-5 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο 2 φλιτζάνια ζωμό κότας Εκτέλεση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι...

Read more »

Koτόπουλο με ρύζι και λαχανικά

15 Ιουλίου 2014
By
Koτόπουλο  με  ρύζι  και  λαχανικά

Υλικά 1 στήθος κοτόπουλου 3 κομμάτια μπρόκολο ( φούντες) λίγο λάχανο ( ανάλογα πόσο θέλουμε) 1 πράσο 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά πράσινη 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες λίγο  σέλερι 2 καρότα τριμμένα 1 κούπα ρύζι basmati αλατοπίπερο κάρυ 1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί λάδι Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια όλα...

Read more »

Ρολάκια ρυζόγαλου με σος φράουλας

15 Ιουλίου 2014
By
Ρολάκια ρυζόγαλου με σος φράουλας

ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα) Για τα ρολάκια 160 ml νερό 40 γρ. ρύζι γλασέ 300 ml γάλα 80 γρ. ζάχαρη 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους  30 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο κρύο γάλα 10 φύλλα κρούστας, έτοιμα ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Για τη σος 100 ml νερό 100 γρ. ζάχαρη 200 ml...

Read more »

Τραγανά γκοφρετίνια σοκολάτας με κόκκους ρυζιού… οι πιο απλές σοκολατομπουκιές!!

16 Ιουνίου 2014
By
Τραγανά γκοφρετίνια σοκολάτας με κόκκους ρυζιού… οι πιο απλές σοκολατομπουκιές!!

ΥΛΙΚΑ για 16 -17 μικρά γκοφρετίνια 200 γρ. κουβερτούρα 40 γρ. κόκκους ρυζιού 2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά) για τη διακόσμηση ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, βάζοντας το μπολ με την κουβερτούρα, επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Tante Kiki

Read more »

Ρυζόγαλο με Άρωμα Λεμονιού – Lemon Rice Pudding

4 Ιουνίου 2014
By
Ρυζόγαλο με Άρωμα Λεμονιού – Lemon Rice Pudding

Τα Υλικά (Για 6 μπολάκια) 1 λίτρο φρέσκο γάλα 80γραμ. ζάχαρη 100γραμ. ρύζι γλασέ 2 φλιτζάνια νερό 2 κουταλιές αποξηραμένο Ινδοκάρυδο 2 ½ κουταλιές Corn Flour με άρωμα βανίλιας Το ξύσμα από ένα αψέκαστο λεμόνι Μία τσιμπιά αλάτι Κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά) Οδηγίες Πλένουμε το ρύζι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το καλύπτουμε με ......

Read more »

Ντολμαδάκια, σαρμαδάκια ή γιαπράκια – γιαλαντζί, σε Ελλάδα & Τουρκία

1 Ιουνίου 2014
By
Ντολμαδάκια, σαρμαδάκια ή γιαπράκια – γιαλαντζί, σε Ελλάδα & Τουρκία

Αυτή η συνταγή είναι πολύ αγαπημένη και δουλεμένη στην τελευταία λεπτομέρεια, λόγω επαναλήψεων. Υλικά (για 120 ντολμαδάκια): 400γρ αμπελόφυλλα, έτοιμα για τύλιγμα Για τη γέμιση 500γρ ρύζι καρολίνα 500γρ καθαρισμένο ξερό λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ 60μλ ελαιόλαδο 1 κουταλιά γλυκού αλάτι χοντρό 100γρ μαύρη σταφίδα και κουκουνάρι 1 κούπα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μάραθο ή άνιθο)...

Read more »

Ντολμαδάκια νηστίσιμα και το ελληνικό καλοκαίρι ξεκίνησε!

31 Μαΐου 2014
By
Ντολμαδάκια νηστίσιμα και το ελληνικό καλοκαίρι ξεκίνησε!

Ντολμαδάκια με γιαούρτι! Ένα από τα καλύτερα ελληνικά εδέσματα του καλοκαιριού που σε δροσίζει στο λεπτό  Λίστα για ψώνια 1 κ.γ. ρύζι για γεμιστά για κάθε ντολμαδάκι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 1/2κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 1κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι φύλλα για ντολμαδάκια χυμό ενός λεμονιού 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο...

Read more »

Μυδοπίλαφο !

22 Μαρτίου 2014
By
Μυδοπίλαφο !

Μυδοπίλαφο (συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ) Υλικά 1 ½  κιλό φρέσκα μύδια (ζυγισμένα με το κέλυφος) 350 γρ. ρύζι για πιλάφι σπυρωτό 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό Λίγο άνηθο 1 κουτ. γλ. ξερό εστραγκόν 1 σκελίδα σκόρδο 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί Κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ζεστό...

Read more »

Αγγινάρες γεμιστές με ρύζι και κύμινο. Κι ένα ποίημα.

21 Μαρτίου 2014
By
Αγγινάρες γεμιστές με ρύζι και κύμινο. Κι ένα ποίημα.

Η συνταγή καρφιτσωμένη στο scrapbook μου, από περιοδικό κιτρινισμένο που δεν κυκλοφορεί πια και που όταν το είχα κόψει δεν είχα σημειώσει ποιο είναι… Υλικά: 10 αγγινάρες φρέσκιες (τις καθαρίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της Ξανθής εδώ.). Αλλιώς πάρτε έτοιμους κατεψυγμένους πάτους αγγινάρας 1 1/2 φλυτζάνι ρύζι. Θα έλεγα καρολίνα αλλά, δοκίμασα με καστανό ρύζι -γιατί αυτό...

Read more »

Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

13 Μαρτίου 2014
By
Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

Καλή σας μέρα!!  Πολύ καιρό τώρα διαβάζω διάφορες συνταγές για κοτόπουλο ταντούρι... με γεύσεις και αρώματα Ανατολής αλλά και με τη νοστιμιά του γιαουρτιού ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, κομμένα σε κομμάτια 300 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια 1 κ.γλ. κάρυ 2/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά 1...

Read more »

Καλαμαράκι με ρύζι στη κατσαρόλα

Καλαμαράκι με ρύζι στη κατσαρόλα

Υλικά συνταγής 700γρ καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο Kallimanis 350 γρ. ρύζι μακρύκοκκο 220 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 140 γρ. κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια 140 γρ. κίτρινη πιπεριά σε καρεδάκια 120 γρ. ελαιόλαδο 500 γρ φρέσκια τριμμένη ντομάτα 70 γρ. πελτέ ντομάτας 1 κουτ. σούπας άνηθο 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά 2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. γλυκού πιπέρι 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό (προαιρετικά) Εκτέλεση...

Read more »

Πιλάφι σε φύλλο κρούστας

12 Μαρτίου 2014
By
Πιλάφι σε φύλλο κρούστας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μαργαρίνη 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια, τριμμένα 1 κ.γ. αλάτι 2 καρότα, τριμμένα 2 κ.σ. κουκουνάρι 2 κ.σ. μαύρες σταφίδες 1 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια 2 φλ. ρύζι νυχάκι ½ κ.γ. πιπέρι χυμός από 1 λεμόνι 3½ φλ. νερό Για το φορμάρισμα 1 κ.σ. μαργαρίνη, για την επάλειψη του σκεύους 1 κ.σ....

Read more »