Posts Tagged ‘ πουρές ’

Μπόμπες πατάτας γεμισμένες με τυρί και ζαμπόν!

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Μπόμπες πατάτας γεμισμένες με τυρί και ζαμπόν!

Μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της πατάτας και όχι μόνο. Συστατικά: 200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες 100 γραμμάρια αλεύρι 00 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά αλάτι 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε): 3 φέτες ζαμπόν Τυρί προβολόνε Λάδι για μαγείρεμα...

Read more »

Πουρές παντζάρι

Πουρές παντζάρι

Υλικά συνταγής 6 μεσαία παντζάρια (τους βολβούς) 3 πατάτες 100 γραμ. καρύδι τριμμένο 1 σκελ. σκόρδο (λιωμένο) 50-80 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι Εκτέλεση Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και τις πατάτες και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Πρόσφατες συνταγές της Αργυρώς

Read more »

Πουρές πατάτας σουφλέ

Πουρές πατάτας σουφλέ

Υλικά συνταγής 6-8 μεγάλες πατάτες βρασμένες 150 γραμ. Flora soft με βούτυρο (λιωμένο) 200 ml κρέμα γάλακτος 5-6 φέτες μπέϊκον (κομένο και ελαφρά σοταρισμένο) 5 -6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια 1 κουτί μικρά λευκά μανιτάρια (ψιλοκομμένα) 4 ασπράδια λίγο μοσχοκάρυδο 500 γραμ. τριμμένο κασέρι φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι Εκτέλεση Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο Flora. Πολτοποιούμε τις πατάτες στο μύλο των λαχανικών ή με...

Read more »

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙ (ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ)

7 Δεκεμβρίου 2013
By
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙ (ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ)

Πολίτικη συνταγή που την εκτέλεσε άψογα η φίλη μας Έφη απολαύστε... ΥΛΙΚΑ: 1 kg ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ  ΨΙΛΟΚΟΜ. ΚΡΕΑΣ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ 1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΛΤΕΣ 2-3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ 3 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ 3 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ 6 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 3 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ...

Read more »

Πουρές κολοκυθιού με μοσχαρίσιο κιμά

2 Σεπτεμβρίου 2013
By
Πουρές κολοκυθιού με μοσχαρίσιο κιμά

Υλικά  Για τον πουρέ 6 κολοκύθια μεγάλα 3 πατάτες 1 κρεμμύδι 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος 2 κ.σ. τυρί κρέμα Αλάτι, πιπέρι Για τον κιμά 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.σ. πάπρικα ½ κ. γλ. Μοσχοκάρυδο 8 κ.σ. πελτέ ντομάτας ½ ποτήρι νερό Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Για το πουρέ: Βράζουμε...

Read more »

Φιλέτο Γλώσσας με Πουρέ Πατάτας

Φιλέτο Γλώσσας με Πουρέ Πατάτας

Υλικά: - 1 κιλό φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα - χοντρό αλάτι - αλεύρι για το τηγάνισμα - σπορέλαιο για το τηγάνισμα - 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο - 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρά ακανόνιστα κομμάτια - 1 ποτήρι γάλα ζεστό - αλάτι     Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Γιαγιάς

Read more »

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρασί με πουρέ πατάτα- καρότο- πράσο

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρασί με πουρέ πατάτα- καρότο- πράσο

Ένα πολύ γευστικό, χορταστικό και εύκολο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τον αγαπημένο σας. Υλικά   500 γρ. ψαρονέφρι ( κομμένο σε 4 φέτες χοντρές μενταγιόν) 300γρ. μανιτάρια σε φέτες (φρέσκα) 1 κ.σ. βούτυρο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σπασμένησκόρδο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 φλ.τσαγιού κοκκινο κρασί 1 φλ.τσαγιού ζωμός βοδινού ή κότας 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1 κλαδάκι θυμάρι αλάτι φρεσκοτιμμένο πιπέρι Για...

Read more »

ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ

30 Ιανουαρίου 2013
By
ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ

Η συνταγή είναι μία παραλλαγή της αγγλικής πίτας του βοσκού η οποία μου ταιριάζει πιο καλά,και αξίζει να την δοκιμάσετε. ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη της τάρτας 200 γρ αλεύρι μαλακό 125 γρ βούτυρο 1 πρέζα αλάτι 3 κ.σ νερό παγωμένο Για τη γέμιση 3 καρότα τριμμένα στο τρίφτη 1 πιπεριά πράσινη 500 γρ μοσχάρι...

Read more »

Φιλέτο παλαµίδας µε πουρέ σελινόριζας

13 Ιανουαρίου 2013
By

Διεκδικήστε βραβείο πρωτοτυπίας µε αυτό το ελαφρύ και νόστιµο πιάτο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις µε τον πουρέ της σελινόριζας Υλικά (για 2 άτοµα) 2 φιλέτα παλαµίδας (περίπου 100 γρ. το καθένα) 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 700 γρ. σελινόριζα, καθαρισµένη και κοµµένη σε κοµµάτια 2 κ.σ. µουστάρδα, µε σιναπόσπορους 2 κ.γ....

Read more »

Πουρές κολοκύθας

Συνοδεύει και χρησιμοποιέιται σε πολλές συνταγές. 1 κολοκύθα 2.5 κιλών Εκτέλεση Συνταγής Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βάζουμε λαδόκολα σε ένα ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόβουμε το πάνω μέρος της κολοκύθας. Κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε τέταρτα. Συνθλίβουμε την κολοκύθα (όχι ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Νηστικό Αρκούδι: Συνταγές...

Read more »

Αρωματικός Σολομός με Πουρέ Χειμωνιάτικων Λαχανικών και Λεμόνια

9 Ιανουαρίου 2013
By

Υλικά (4 άτομα) 4 ατομικά φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο Αλάτι - Πιπέρι 1 κουταλάκι ελαιόλαδο 1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα Για τον πουρέ 2 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 κούπες κουνουπίδι μόνο τα μπουκετάκια 1 - 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα 2 κουταλάκια ελαιόλαδο 1...

Read more »

Μανιτάρια στρογγανόφ µε πουρέ πατάτας

11 Δεκεμβρίου 2012
By

Eίναι η πιο γρήγορη και χορταστική παρασκευή µε µανιτάρια που µπορείτε να φτιάξετε. Η σάλτσα γίνεται µε κρέµα γάλακτος και γιαούρτι και συνοδεύει πατάτες, ζυµαρικά, ρύζι ή ψητό κρέας. Το φιλέτο στρογγανόφ είναι βασικό πιάτο των γαλλικών µπιστρό επειδή ετοιµάζεται γρήγορα Υλικά (για 2 άτοµα) Για τα μανιτάρια 250 γρ. µανιτάρια, σε φέτες ή λωρίδες...

Read more »

Πουρές σελινόριζας… ένα νόστιμο συνοδευτικό

7 Δεκεμβρίου 2012
By

Καλή σας μέρα! Τί θα λέγατε για ένα συνοδευτικό πιάτο... νοστιμότατο; Με μια ιδιαιτερότητα στη γεύση που ταιριάζει απίστευτα με τα κρεατικά που θα παρελάσουν τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν από το τραπέζι μας;; Αλλά, πρώτα μια ερώτηση... σας αρέσει το σέλινο; Λατρεύετε ή μισείτε το "σελινάτο και το πρασοσέλινο"; Το σέλινο έχει μια...

Read more »

Πουρές καρότου με πατάτα

7 Δεκεμβρίου 2012
By

Ένας ξεχωριστός πουρές που θα κάνει όσους τον δοκιμάσουν να τρίβουν τις κοιλίτσες τους ευχαριστημένοι! Υλικά 7 καρότα 4-5 πατάτες μέτριες 300γρ. σκληροτύρι Όλυμπος (ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί) 80γρ. βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα Λίγα καρύδια ολόκληρα (μισά δηλαδή) 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι...

Read more »