Posts Tagged ‘ Πουλερικά ’

Χριστουγεννιάτικη Γεμιστή Γαλοπούλα

18 Δεκεμβρίου 2015
By
Χριστουγεννιάτικη Γεμιστή Γαλοπούλα

Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα με μια γέμιση χωρίς συκωτάκια ή κιμά. Μια γέμιση με νόστιμο ρύζι, αναμεμειγμένο με ξηρούς καρπούς, όπως κάσιους και φρέσκα κάστανα, αλλά και αποξηραμένα φρούτα όπως κράνπερις, σταφίδες και χουρμάδες! Γέμιση, στην οποία δεν θα πείτε όχι και θα είναι τόσο γευστική, που στο τέλος θα θέλετε να φάτε μόνο γέμιση....

Read more »

Σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα σε σάλτσα από καρύδια και πετιμέζι, με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με σαφράν (Ένα αλλιώτικο περσικό Fesenjan)

10 Δεκεμβρίου 2015
By
Σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα σε σάλτσα από καρύδια και πετιμέζι, με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με σαφράν (Ένα αλλιώτικο περσικό Fesenjan)

Μερίδες: 6-8 Υλικά για το κοτόπουλο με τα καρύδια (αρκετά προσαρμοσμένη από το Persiana της Sabrina Ghayour) 1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γρ. καθαρισμένα καρύδια 1,2 λίτρα κρύο νερό βρύσης 1 κύβο κότας Knorr 1 γεμάτη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 9 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου (1,3-1,4 κιλά), με το κόκκαλο αλλά...

Read more »

Koτόπουλο με ρύζι και λαχανικά

15 Ιουλίου 2014
By
Koτόπουλο  με  ρύζι  και  λαχανικά

Υλικά 1 στήθος κοτόπουλου 3 κομμάτια μπρόκολο ( φούντες) λίγο λάχανο ( ανάλογα πόσο θέλουμε) 1 πράσο 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά πράσινη 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες λίγο  σέλερι 2 καρότα τριμμένα 1 κούπα ρύζι basmati αλατοπίπερο κάρυ 1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί λάδι Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια όλα...

Read more »

Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

13 Μαρτίου 2014
By
Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

Καλή σας μέρα!!  Πολύ καιρό τώρα διαβάζω διάφορες συνταγές για κοτόπουλο ταντούρι... με γεύσεις και αρώματα Ανατολής αλλά και με τη νοστιμιά του γιαουρτιού ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, κομμένα σε κομμάτια 300 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια 1 κ.γλ. κάρυ 2/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά 1...

Read more »

Κοτόπουλο Ψητό με Δενδρολίβανο και Καπνιστή Πάπρικα

22 Φεβρουαρίου 2014
By
Κοτόπουλο Ψητό με Δενδρολίβανο και Καπνιστή Πάπρικα

 Το κοτόπουλο γίνεται λαχταριστό, με ξεροψημένη πέτσα και ζουμερό κρέας, πεντανόστιμο και αρωματικότατο Τα Υλικά (Για 6 μερίδες) 1 μεγάλο κοτόπουλο, βάρους περίπου 1500γραμ. 1 κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο, καλά πλυμένες, καθαρισμένες ή με τη φλοίδα 50 ml ελαιόλαδο Οι λεμονόκουπες από ένα στυμμένο, ακέρωτο λεμόνι 3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο Αλάτι και...

Read more »

Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει !

23 Δεκεμβρίου 2013
By
Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει !

Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει ! Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει !   Υλικά    Για την γέμιση 300 γρ.χοιρινός κιμάς, μία φορά περασμένος 300 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς, μία φορά περασμένος τα εντόσθια ψιλοκομμένα 6 κ.σ ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 200 γρ.λουκάνικα ψιλοκομμένα 100 γρ.μπέικον ψιλοκομμένο 1 φλ....

Read more »

Για να έχετε πάντα επιτυχία στο ψήσιμο στην γαλοπούλα ή κοτόπουλο

23 Δεκεμβρίου 2013
By
Για να έχετε πάντα επιτυχία στο ψήσιμο στην γαλοπούλα ή κοτόπουλο

    Για να έχετε πάντα επιτυχία στο ψήσιμο στην γαλοπούλα ή κοτόπουλο Πρέπει να επιλέξετε μια γαλοπούλα ή κοτόπουλο όσο το δυνατόν με γνήσια προέλευση και διατροφή. Η γαλοπούλα, όπως κι άλλα πουλερικά, έχει στεγνό κρέας κι αυτό οφείλεται στην πολύ χαμηλή περιεκτικότητά της σε λιπαρά. Το καλύτερο είναι να πάρετε φρέσκια γαλοπούλα...

Read more »

Πάπια µε baby λαχανικά και µυρωδικά

22 Δεκεμβρίου 2013
By
Πάπια µε baby λαχανικά και µυρωδικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 µεγάλα µπούτια πάπιας αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. αλεύρι 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη 250 ml λευκό κρασί 500 ml ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου 4 δαφνόφυλλα 2 κ.σ. φρέσκος δυόσµος, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκια µαντζουράνα, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη,...

Read more »

Γεµιστή χήνα µε σάλτσα Μαυροδάφνης

16 Δεκεμβρίου 2013
By
Γεµιστή χήνα µε σάλτσα Μαυροδάφνης

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτοµα) 1 χήνα (4-5 κιλών) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεµµύδια, κοµµένα σε χονδρά κοµµάτια 2 σκελίδες σκόρδου 2 καρότα, σε χονδρά κοµµάτια 2 κλωνάρια σέλερι, σε χονδρά κοµµάτια 2 πορτοκάλια, µε τη φλούδα, κοµµένα στα 4 3-4 κλωνάρια θυµάρι 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού 350 ml µαυροδάφνη αλάτι, πιπέρι Για τη γέµιση 60 ml έ.π....

Read more »

Κοτόπουλο με μελιτζάνες και πατάτες στο φούρνο

8 Νοεμβρίου 2013
By
Κοτόπουλο με μελιτζάνες και πατάτες στο φούρνο

Τις προάλλες είχα πάρει κοτόπουλο για να το φτιάξω κλασσικά λεμονάτο με πατατούλες στο φούρνο Χρειαζόμαστε :  1 κοτόπουλο σε μερίδες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 4-5 μελιτζάνες σε χονδρές ροδέλες 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή πιο μικρές 1 κονκασέ ντομάτας λίγη ρίγανη φρέσκια αλάτι και πιπέρι 1/2 φλ. ελαιόλαδο...

Read more »

Μπουτάκια Κοτόπουλου στη Σχάρα

2 Οκτωβρίου 2013
By
Μπουτάκια Κοτόπουλου στη Σχάρα

Ψητά μπουτάκια κοτόπουλου στα κάρβουνα ή ψητά στο φούρνο της κουζίνας μας -ελλείψει ψησταριάς- μπορούν να γίνουν εύγευστα και ζουμερά φτάνει να μαριναριστούν μέσα σε πικάντικα υλικά. Για εμάς το καλύτερο συνοδευτικό για αυτό το φαγητό είναι οι Τηγανιτές Πατάτες Φούρνου. Νόστιμo και εύκολο στην ετοιμασία του πιάτο, που μπορεί να γίνει με όποια...

Read more »

Κοτοπουλο λεμονατο με μανιταρια (Χούμπλικ)

13 Σεπτεμβρίου 2013
By
Κοτοπουλο λεμονατο με μανιταρια (Χούμπλικ)

Υλικά: κοτόπουλο - 1 τεμ. μέτριο σε μερίδες με την πέτσα του μανιτάρια - 1 κιλό (φρέσκα ή κονσέρβα) λεμόνι - 1-2 σε χυμό κύβος - 1 τεμ. κότας ελαιόλαδο - αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - Κρεμύδι - σκόρδο (προαιρετικά) Εκτέλεση: Σε πλατιά κατσαρόλα ή στην χύτρα βάζουμε πρώτα τα μανιτάρια χωρίς λάδι να σοταριστού ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: greek cuisine syntages recipes glyka food...

Read more »

Παστιτσάδα… σχεδόν η κλασσική

29 Αυγούστου 2013
By
Παστιτσάδα… σχεδόν η κλασσική

Ένα υπέροχο Κερκυραϊκό φαγητό που μας πάει πίσω πολλά χρόνια. Ένα πιάτο που το γεύτηκα όσες φορές πήγα στο αγαπημένο μου νησί και που δεν υπήρξε φορά να μην το απολαύσω. Οι εκδοχές του δύο... με ή χωρίς ντομάτες. ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες 1 κόκορας τεμαχισμένος 3 ώριμες ντομάτες 1 φλ.τσ. κόκκινο κρασί ημίγλυκο...

Read more »

Κοτόπουλο σουβλάκι

12 Αυγούστου 2013
By
Κοτόπουλο σουβλάκι

Υλικά: Περίπου μισό κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους περίπου 3 cm. 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια των 3 ​​cm. 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια 3 εκατοστά  Ντομάτες τύπου Cherry Για το μαρινάρισμα: 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Χυμό ενός λεμονιού Λίγο κόκκινο κρασί 3 σκελίδες σκόρδο φρέσκια ρίγανη...

Read more »