Posts Tagged ‘ Ποτά ’

Η Καλύτερη Βασιλόπιτα Αμυγδάλου

Η Καλύτερη Βασιλόπιτα Αμυγδάλου

Υλικά: 285 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και τριμμένα 115 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 5 μεγάλα αυγά (300 γραμμάρια), χωρισμένα 250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη 185 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο 10 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το...

Read more »

Τάρτα Σοκολάτας με Κυδώνι

Τάρτα Σοκολάτας με Κυδώνι

Τάρτα Σοκολάτας και Κυδώνι Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά Μερίδες: 8 – 10 Υλικά Βάση Τάρτας: 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά) ½ κ.γ. αλάτι 200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κρύο, τριμμένο από το χοντρό τρίφτη ή κομμένο σε μικρά κομμάτια 2 – 3 κουταλιές...

Read more »

Σαγκριά

13 Ιουλίου 2013
By

ΥΛΙΚΑ 1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί 1 κουτάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό 1 κουτάκι σπράϊτ 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 σφηνάκι κονιάκ 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια 1 πορτοκάλι κομμένο σε κυβάκια 1 ροδάκινο κομμένο σε κυβάκια προαιρετικά. ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Κουζινοπαγίδα της Bana Barbi

Read more »

Λικέρ φράουλα-λεμόνι

1 Μαΐου 2013
By
Λικέρ φράουλα-λεμόνι

Υλικά 250 γρ. φράουλες καθαρισμένες σε φέτες 2 φλ. λεμονάδα σπιτική 1 φλ. ζάχαρη φλούδα 1 ακέρωτου λεμονιού 750 ml βότκα ή ρούμι λευκό Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρόλα τις φράουλες με τη λεμονάδα, τη ζάχαρη, και τη φλούδα λεμονιού. Βράζουμε για ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: H μάνα του ... λόχου

Read more »

Λικέρ λεμόνι (Λιμοντσέλο)

26 Απριλίου 2013
By
Λικέρ λεμόνι (Λιμοντσέλο)

Σήμερα κερνάμε το αγαπημένο μας λικέρ μακράν!!!!! Καλά....και η φράουλα είναι αγαπημένο μας, αλλά αυτό το λατρεύω!!! Υλικά 6 μεγάλα ακέρωτα λεμόνια πλυμμένα 750 ml βότκα ή ρούμι λευκό 2 φλ. ζάχαρη 2 φλ. νερό Εκτέλεση Τρίβουμε τη φλούδα των λεμονιών και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: H μάνα του ... λόχου

Read more »

Κόκκινο κρασί με εσπεριδοειδή και μπαχαρικά

7 Φεβρουαρίου 2013
By

Δροσιστικό απεριτίφ, πολύ ελαφρύ και γευστικό, που πίνεται ευχάριστα, χειμώνα - καλοκαίρι.Αν το κεράσουμε σε πάρτυ, μπορούμε να προσθέσουμε ανθρακούχο νερό ή γκαζόζα και να το κάνουμε πιο φίνο, ή και κομμάτια φρούτων και να το κάνουμε σαν τη σανγκρία. Κόκκινο κρασί με εσπεριδοειδή και μπαχαρικά Υλικά•    1  λίτρο κόκκινο κρασί (όχι γλυκό)•    2 ...

Read more »

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

28 Ιανουαρίου 2013
By

Αλλιώς θα μπορούσε να λέγεται και το κρασί με τα πολλά ονόματα.Εκτός απ᾿ την Ελλάδα, το συναντάμε και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σχεδόν σε όλες τις βόρειες χώρες.Με διάφορα ονόματα, από χώρα σε χώρα, όπως grog, glühwein, vin chaud και μικρές διαφορές στα υλικά που χρησιμοποιούνται. Ζεστό κρασί με μπαχαρικάΥλικά•    350 ml. κόκκινο κρασί •   ...

Read more »

Κοκτέιλ Μαργαρίτα

21 Ιανουαρίου 2013
By

Μετά από πολλά χρόνια, έφτιαξα ξανά το κοκτέιλ Margarita, για να κεράσω δυο παλιές, καλές μου φίλες, την Αρχοντούλα και την Σπυριδούλα, που είχαμε αρκετό καιρό να βρεθούμε από κοντά και να τα πούμε.Κι έτσι, ευκαιρίας δωθήσεις, σας το παρουσιάζω.   Κοκτέιλ Μαργαρίτα Υλικά•    40 ml. τεκίλα•    20 ml. λικέρ κουαντρό ή τρίπλ σεκ•   ...

Read more »

Τσίπουρο με ζάχαρη και μέλι

16 Ιανουαρίου 2013
By

Όχι και πολλά χρόνια πριν, (στα ορεινά χωριά της πατρίδας μας ακόμη είναι), ήταν το «φάρμακο» κατά της γρίπης και του κρυολογήματος.Αλλά και για τα χειμωνιάτικα βράδια, δίπλα στο τζάκι με τ᾿ αναμένα κούτσουρα, με - 5°C απ᾿ έξω και τον βοριά να σφυρίζει, μια χαρά είναι! Τσίπουρο με ζάχαρη και μέλι Υλικά •   ...

Read more »

Λικέρ μανταρίνι

8 Ιανουαρίου 2013
By

Καλή χρονιά! Λικεράκι η πρώτη συνταγή για την καινούρια χρονιά, έτσι για το καλό! Η διαδικασία βέβαια ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, αλλά επειδή τα μανταρίνια θα τα έχουμε τουλάχιστον για 3 μήνες ακόμη, υπάρχει χρόνος για να το φτιάξουμε. Τα λικέρ, παρά την ξενική ονομασία τους, είναι στην παράδοσή μας ανέκαθεν. Η ελληνική λέξη «ηδύποτο»...

Read more »

Λικέρ μανταρίνι

28 Δεκεμβρίου 2012
By

Το πιο γνωστό ίσως, σπιτικό λικέρ, με φίνο άρωμα, που θα σας κερδίσει με την καταπληκτική του γεύση.Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στους φίλους σας.   Λικέρ μανταρίνιΥλικά•   15 μανταρίνια•   1 λίτρο τσίπουρο, κονιάκ, ή βότκα•   750 γρ. ζάχαρη•   1 ξύλο κανέλλα•   15 γαρύφαλλαΕκτέλεση Πλένουμε τα μανταρίνια, τα τρυπάμε...

Read more »

Εγκ νογκ εύκολο και σίγουρο

23 Δεκεμβρίου 2012
By

Το δημοφιλές ποτό των Χριστουγέννων φτιαγμένο εύκολα, με μία συνταγή που δεν αποτυγχάνει ποτέ! Υλικά (για 12 άτομα περίπου): 6 αυγά μεγάλα 6 κούπες γάλα light 80 ml κονιάκ ή ουίσκι (προαιρετικά) 1 1/4 κούπας ζάχαρη 3 βανιλέτες Λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι...

Read more »

Λικέρ εσπρέσσο (espresso)

19 Δεκεμβρίου 2012
By

Ένα ωραιότατο και πανεύκολο λικέρ, που γίνεται μέσα σε δυο - τρεις μέρες.Γίνεται με όποιο ποτό θέλετε, αλλά καλύτερο είναι με βότκα, που δεν έχει δυνατό άρωμα.Φτιάξτε το και θα εκπλαγείτε.   Λικέρ εσπρέσσο (espresso)Υλικά•    160 γρ. καφέ εσπρέσσο•    700 ml. βότκα ή τσίπουρο•    700 γρ. ζάχαρηΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε τον καφέ, (αν δεν έχουμε μηχανή, μπορούμε...

Read more »

Κλημεντίνες σε σιρόπι με ρακή

16 Δεκεμβρίου 2012
By

Κάτι σαν γλυκό του κουταλιού, χωρίς την αθωότητά του... Είχα βρει αυτή τη συνταγή σ’ ένα παλιό περιοδικό. Έχουν περάσει τόσα χρόνια που ούτε που θυμάμαι ποιο ήταν το περιοδικό και ποιος είχε δώσει αυτή την ωραία εκδοχή του γλυκού που είναι κάτι ανάμεσα σε γλυκό του κουταλιού και κομπόστα.   Είναι όμως μια πολύ όμορφη ιδέα που...

Read more »