Posts Tagged ‘ πορτοκάλι ’

Βασιλόπιτα με Κρέμα Κάστανου 2016

27 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα με Κρέμα Κάστανου 2016

Μεθυστικά αρώματα κονιάκ, αστεροειδούς, γαρίφαλου, καβουρντισμένου αμύγδαλου, σοκολάτας, μαστίχας, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού κι η βελούδινη γλυκιά κρέμα κάστανου αναδύονται απ΄ αυτή τη Βασιλόπιτα και την τοποθετούν σε άλλη διάσταση. Με την πρώτη μπουκιά ένα απίστευτο κράμα γεύσεων και αρωμάτων εκρήγνυνται στον ουρανίσκο και η ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Η πιο πορτοκαλένια Πορτοκαλόπιτα

22 Νοεμβρίου 2015
By
Η πιο πορτοκαλένια Πορτοκαλόπιτα

Υλικά για δυο μικρά ταψάκια (πήρα κι ένα στο σχολείο) 7 πορτοκάλια (τα 5 βρασμένα για 1 ώρα) 500 γρ. φύλλο κρούστας  (το αφήνεις ανοιχτό με τα φύλλα απλωμένα να ξεραθουν πολύ καλά για 1-2 ώρες ανάλογα την θερμοκρασία) Μισό κρασοπότηρο σπορέλαιο 1.κγ σόδα κι άλλο 1 baking powder Ξύσμα και χυμό από 2...

Read more »

Πορτοκαλόπιτα με κανταίφι

12 Φεβρουαρίου 2015
By
Πορτοκαλόπιτα με κανταίφι

Υλικά (για ενα μέτριο ταψί) 1 πακέτο κανταίφι ξεπαγωμένο στο κουτί του 1 κούπα βούτυρο λιωμένο 4 αυγά 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό Το ξύσμα απο 2 πορτοκάλια 1 κούπα ζάχαρη 1 φακελάκι baking powder 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας Για το σιρόπι 2 κούπες χυμό πορτοκάλι 1 κούπα νερό 2 κούπες ζάχαρη 1...

Read more »

Αρωματικό κέικ εσπεριδοειδών με μπαχαρικά

9 Ιανουαρίου 2015
By
Αρωματικό κέικ εσπεριδοειδών με μπαχαρικά

Υλικά: 1 πλάκα (250 γρ.) καλό αγελαδινό βούτυρο (σε θερμακρασία δωματίου) 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλυτζάνι (όχι πολύ γεμάτο) άσπρη ζάχαρη 6 μέτρια αυγά ξύσμα εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι, νεράντζι) 1 ποτήρι χυμό εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι) 1 σφηνάκι κονιάκ  2 βανίλιες 1 κουταλάκι κανέλα 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο λίγο μοσχοκάρυδο 1 πρέζα αλάτι...

Read more »

Βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι

4 Ιανουαρίου 2015
By
Βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι

  Βασιλόπιτα κέϊκ με πορτοκάλι & ξινόγαλα  (προσαρμοσμένη συνταγή από Ανθολόγιο συνταγών απο την Κάρυστο) Υλικά 250 γρ. βούτυρο (να έχει μαλακώσει) 270 γρ. ζάχαρη 5 αυγά (τα ασπράδια σε μαρέγκα) 125 γρ. χυμό πορτοκαλιού 125 γρ. ξινόγαλα ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα μπέϊκιν-πάουντερ 2 βανιλίνες 400 γρ. αλεύρι που...

Read more »

Βασιλόπιτα Κέικ 2015

28 Δεκεμβρίου 2014
By
Βασιλόπιτα Κέικ 2015

Η φετινή Βασιλόπιτα είναι λίγο διαφορετική, με πολλά νόστιμα υλικά, τα οποία λειτουργούν υπέρ της ιδιαίτερης γεύσης της. Καρύδια, αμύγδαλα, σοκολάτα αλλά και κόντιτα, γιαούρτι και χυμό εσπεριδοειδών, τα οποία της προσφέρουν αφράτη υφή και βελούδινη νωπή γεύση. Το γλάσο λεμονιού της χαρίζει ξινούς τόνους που ισορροπούν τέλεια με τη γλυκιά επίγευση της Βασιλόπιτας....

Read more »

Χριστουγεννιάτικα cupcakes και cake pops

1 Δεκεμβρίου 2014
By
Χριστουγεννιάτικα cupcakes και cake pops

Κάναμε δύο εύκολα και γρήγορα γλυκά. Όλη τους η επιτυχία είναι στο στόλισμα, που θα τους δώσει τον γιορτινό και χαρούμενο αέρα που χρειάζονται αυτές οι γιορτές! Με μια δόση για cake γεμίσαμε τον χριστουγεννιάτικο πύργο με cupcakes με τρεις διαφορετικές γεύσεις και δύο διαφορετικά cake pops… Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Cookle It

Read more »

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι κακάο

9 Απριλίου 2014
By
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι κακάο

η Νατάσσα αποφάσισε να μας αποκαλύψει τα πιο αφράτα και νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού Υλικά 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού 1 κ.γ. baking powder ξύσμα από 2 πορτοκάλια 500γρ.-750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.γ ταχίνι με κακάο Φέτες πορτοκαλιού για το σερβίρισμα Διαδικασία Προθέρμανε τον...

Read more »

Ρεβύθια με Μακεδονικό Ταχίνι Πορτοκάλι και Απάκι

21 Μαρτίου 2014
By
Ρεβύθια με Μακεδονικό Ταχίνι Πορτοκάλι και Απάκι

Αυτή είναι η full extra έκδοση της συνταγής ρεβύθια με ταχίνι πορτοκαλιού. Το απάκι δίνει επιπλέον άρωμα και απίστευτη γεύση 300 γρ. Ρεβύθια 50 γρ. Απάκι κομμένο σε λεπτές φέτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας Μακεδονικό Ταχίνι Πορτοκάλι 1/3 μιας κούπας λάδι ξύσμα πορτοκαλιού αλάτι, πιπέρι Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια μας....

Read more »

Βασιλόπιτα με Νωπό Βούτυρο

29 Δεκεμβρίου 2013
By
Βασιλόπιτα με Νωπό Βούτυρο

Χαρούμενο και Ευτυχισμένο το 2014! Το έθιμο της Βασιλόπιτας είναι πολύ παλιό, έχει τις ρίζες του σε εκείνο που τελούσαν οι πρόγονοί μας στην αρχαία εορτή των «Κρονίων», των Ρωμαϊκών «Σατουρναλίων». Στην Ελληνική Παράδοση έχει διάφορες γλυκές ή και αλμυρές γεύσεις. Βασικό κοινό γνώρισμα είναι ότι στο εσωτερικό όλων τοποθετείται ένα νόμισμα, συνήθως κοινό,...

Read more »

Μελομακάρονα

21 Δεκεμβρίου 2013
By
Μελομακάρονα

Υλικά συνταγής: 2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι 4 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι μαλακό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ψιλή χυμός ενός πορτοκαλιού ξύσμα φλούδας ενός πορτοκαλιού 2 φλιτζανάκια του καφέ κονιάκ 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ ή σόδα λίγη κανέλα λίγα καρύδια κοπανισμένα με σουσάμι 1/2 ποτήρι του κρασιού...

Read more »

Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια

15 Δεκεμβρίου 2013
By
Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια

Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια  Γρήγορη, εύκολη και πολύ εμφανίσιμη. Όσο για τη γεύση, να είστε σίγουροι ότι θα δεχτείτε πολλά συγχαρητήρια... Υλικά 1.000γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια 100-150γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε χοντρά κομμάτια (ή ολόκληρα αν είναι μικρά) 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζ. μαυροδάφνη 3/4 φλιτζ....

Read more »

Κέικ με καρότο και πορτοκάλι

13 Δεκεμβρίου 2013
By
Κέικ με καρότο και πορτοκάλι

Κέικ με καρότο και πορτοκάλι Αφράτο, νόστιμο, αρωματικό κέικ με καρότο και πορτοκάλι με υπέροχη επικάλυψη με τυρί κρέμα. Από το radicio.com.   Υλικά συνταγής για το κέικ: Ηλιέλαιο: 1/3 κούπας Αλεύρι: 1 1/2 κούπα Κανέλα: 1 κουταλάκι τσαγιού Μοσχοκάρυδο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Γαρύφαλλο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Σόδα: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Καστανή ζάχαρη: 1/2 κούπα Αυγά: 2 μεγάλα...

Read more »

Σούπα µε καρότο και πορτοκάλι

12 Νοεμβρίου 2013
By
Σούπα µε καρότο και πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 50 γρ. βούτυρο 500 γρ. καρότα, κοµµένα στη µέση 300 γρ. πατάτες, κοµµένες στα 4 1 µέτριο κρεµµύδι, χονδροκοµµένο 1 πράσο, σε µεγάλα κοµµάτια 2 κ.σ. αλεύρι 250 ml φρέσκος χυµός πορτοκαλιού 1 λίτρο ζωµός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου) 4 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, ψιλοκοµµένο αλάτι και πιπέρι 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι (για το...

Read more »