Posts Tagged ‘ Πιπεριές ’

Γλυκοπατάτα γεμιστή με πιπεριές και κατίκι

11 Ιουλίου 2016
By
Γλυκοπατάτα γεμιστή με πιπεριές και κατίκι

ΥΛΙΚΑ 2 μεγάλες γλυκοπατάτες 1/2 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια 1/2 πιπεριά κίτρινη, σε καρεδάκια 1/2 πιπεριά πορτοκαλί, σε καρεδάκια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. κατίκι 1 πρέζα κάρυ (ή όσο χρειάζεται για να γίνει η γεύση που θέλουμε) 1/2 κ.γλ. ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι 3 κ.σ. ελαιόλαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε...

Read more »

Γίγαντες Αργυρώς με χτυπητή πιπεριάς Φλωρίνης

Γίγαντες  Αργυρώς με χτυπητή πιπεριάς Φλωρίνης

Για εμένα αυτή είναι η πιο ωραία συνταγή για γίγαντες, που νομίζεις ότι είναι μαγειρεμένοι με κρέας. Το χρώμα τους η υφή τους και η γεύση τους είναι το κάτι άλλο! Δοκιμάστε τους όλοι ! Υλικά συνταγής   500 γρ. γίγαντες λίγη σόδα ή χοντρό αλάτι 1 φλ. ελαιόλαδο 5-6 σκ. σκόρδο 4 κρεμμύδια...

Read more »

χτένια με τσορίθο και κόκκινες πιπεριές για λιτo-spicy βίο

12 Φεβρουαρίου 2015
By
χτένια με τσορίθο και κόκκινες πιπεριές για λιτo-spicy βίο

Προετοιμασία: 25-30 λεπτά. Αν δεν βρείτε τσορίθο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αρκετά πικάντικο λουκάνικο ώστε το πιάτο να βγει σε ανάλογο γευστικό πνεύμα, αν και όχι ίδιο. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 2 άτομα) 6-8 χτένια (ανάλογα με το μέγεθος) φρέσκα ή καταψυγμένα-ξεπαγωμένα 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές 2-3 μικρά κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα 1...

Read more »

Σαλάτα με μαυρομάτικα κ πέστο κόκκινης πιπεριάς

29 Αυγούστου 2014
By
Σαλάτα με μαυρομάτικα κ πέστο κόκκινης πιπεριάς

Υλικά: 250 γρ. μαυρομάτικα, βρασμένα 1 κολοκυθάκι, σε ροδέλες, για γαρνίρισμα 3 πιπεριές φλωρίνης 2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο 1 χούφτα φύλλα δυόσμου 5 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο αλάτι κ πιπέρι Εκτέλεση: Τοποθετώ στο μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, το δυόσμο, το φιστίκι, το λάδι, το μπαλσάμικο, το αλατοποπίπερο...

Read more »

Χορτοφαγικά παπουτσάκια με παρμεζάνα

5 Αυγούστου 2014
By
Χορτοφαγικά παπουτσάκια με παρμεζάνα

  Τα παπουτσάκια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με πρωταγωνίστρια τη λατρεμένη μελιτζάνα με γέμιση κιμά και επικάλυψη μπεσαμέλ ή πουρέ ή απλά τυράκι. Εδώ σας προτείνουμε μια πιο υγιεινή εκδοχή χωρίς κιμά, αλλά με γέμιση λαχανικών Υλικά: 8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες 1 κολοκύθι 1 καρότο 1 μικρή πράσινη πιπεριά 1 μικρή κόκκινη πιπεριά...

Read more »

Η χαρά της γεμιστής πιπεριάς

16 Ιουλίου 2014
By
Η χαρά της γεμιστής πιπεριάς

ΥΛΙΚΑ   3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στη μέση 150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο θρυμματισμένο στο multi 150 γρ. τυριά κίτρινα (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, καπνιστό ρεγκάτο) τριμμένα 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 αυγό μεγάλο 1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα πολτοποιημένη στο multi + 2/3 φλ.τσ. νερό 2 κ.σ. δυόσμο...

Read more »

Τονοσαλάτα των προσκόπων, της Χριστίνας Κ

10 Ιουλίου 2014
By
Τονοσαλάτα των προσκόπων, της Χριστίνας Κ

Υλικά: 1/4 κιλού περίπου φακές βρασμένες με αλάτι και δάφνη 1 μεσαία κονσέρβα καλαμπόκι 1 κονσέρβα τόνο 1 κόκκινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά Αλάτι, πιπέρι Ξύδι, ελαιόλαδο Εκτέλεση: Βράζουμε τις φακές σε λίγο νερό με αλάτι και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Μπουγιουρντί!

9 Ιουλίου 2014
By
Μπουγιουρντί!

Υλικά : 1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη 1 πιπεριά καυτερή(εάν το θέλετε καυτερό) ή 1 πιπεριά κέρατο 1 κομμάτι φέτα 1 με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη Εκτέλεση : Πλένουμε καλά την ώριμη ντομάτα την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κόβουμε και την φέτα σε μικρούς κύβους. Την ... Διαβάστε...

Read more »

Ταλιατέλες λεντινούλας με πιπεριές και ντοματίνια

4 Ιουνίου 2014
By
Ταλιατέλες λεντινούλας με πιπεριές και ντοματίνια

Άλλη μια συνταγή, αγαπημένοι μας φίλοι, με Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα από την αγαπημένη μας Yoleni’s Υλικά (για 2 άτομα): 300γρ Ταλιατέλα Λεντίνουλας (Shii-Take) “Δίρφυς”  1 φλ πιπεριά Φλωρίνης 1/4φλ πράσινη πιπεριά 1/4 φλ φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κσ κουκουνάρι 2κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα” 170γρ ντοματίνια 4 κσ ελαιόλαδο 80γρ Λαδοτύρι Άνδρου “Ασούτη” για συνοδεία ντοματίνια...

Read more »

Μπριζόλες με μανιτάρια

1 Ιουνίου 2014
By
Μπριζόλες με μανιτάρια

Μπριζόλες με μανιτάρια Εύκολη, πλούσια, νοστιμότατη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα μανιταριών και κρέμας γάλακτος. Από το radicio.com. Χοιρινές μπριζόλες: 4 μέτριες (950 γρ. περίπου) Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά: 1 μεγάλη Κομμένα φέτες μανιτάρια: 500 γρ. (ιταλικά καφέ ή απλά άσπρα) Λευκό...

Read more »

Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές

23 Μαρτίου 2014
By
Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές

Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές Αγαπημένοι μου μπλογκοφίλοι, αν κι εσείς σκοπεύετε να μαγειρέψετε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου (ή και όποια άλλη μέρα θέλετε), σας προτείνω να φτιάξετε τον μπακαλιάρο με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές που ακολουθεί. Είναι νόστιμος, εύκολος και διαφορετικός από την κλασική συνταγή που τιμούμε συνήθως. Μια δοκιμή θα σας...

Read more »

Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα και ένα νέο!

13 Μαρτίου 2014
By
Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα και ένα νέο!

Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα (η αρχική ιδέα εδώ) Υλικά για 4-5 μερίδες: 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος 2 πράσινες πιπεριές φλάσκες, κομμένες σε λωρίδες 250 γραμμ. φρέσκο γάλα 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά αλάτι, πιπέρι 200 γραμμ. ρεγκάτο τριμμένο 500 γραμμ. ζυμαρικά τριβελάκι (βίδες) Και ακόμα: 200 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας (στραγγισμένο βάρος)...

Read more »

Μακαρονάδα με χρωματιστές πιπεριές

13 Μαρτίου 2014
By
Μακαρονάδα με χρωματιστές πιπεριές

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με υπέροχα χρώματα και αρώματα, για να μας εξιτάρει όχι μόνο την γεύση, αλλά και την όραση και την όσφρηση !!!! Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε, για να φτιάξουμε 3-4 χρωματιστές μερίδες. Τα υλικά μας:  1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (500γρ.) 10-12 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια 1 πράσινη πιπεριά...

Read more »

Μεσογειακή ομελέτα

8 Μαρτίου 2014
By
Μεσογειακή ομελέτα

YΛΙΚΑ (για 2 ομελέτες) 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 80 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες 4 αβγά, χτυπημένα ανά 2 αλάτι, πιπέρι 1 πράσινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια 1 κόκκινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια 1 κίτρινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια 1 κολοκυθάκι, σε λεπτές ροδέλες 1 ντομάτα, σε 6 ροδέλες 2 κ.γ. απαλή μουστάρδα 100 γρ. τυρί φέτα, χονδροσπασμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα...

Read more »