Posts Tagged ‘ πατάτες ’

Πατατάτο ή "Πατατού" από την Τήνο

9 Ιουλίου 2014
By
Πατατάτο ή "Πατατού" από την Τήνο

Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ: 6 μέτριες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι αλεσμένο στο multi 600 ml φρέσκο χλιαρό γάλα 10 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος 150 γρ.  γραβιέρα Τήνου τριμμένη 2 αυγά λίγο αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο τριμμένο Εκτέλεση: Αρχικά βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ ή με πιρούνι. Προσθέτουμε το  ......

Read more »

Φρουτάλια στον φούρνο

16 Ιουνίου 2014
By
Φρουτάλια στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. πατάτες, σε κύβους 300 γρ. κολοκύθια, σε ροδέλες 250 γρ. λουκάνικο της αρεσκείας σας, σε ροδέλες 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 8 αβγά ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. πιπέρι ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες 4 κ.σ. μαλακή μυζήθρα, για το σερβίρισμα   4-8 φύλλα φρέσκου δυόσμου, για το σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε...

Read more »

Πέρκα στο φούρνο

13 Ιουνίου 2014
By
Πέρκα στο φούρνο

Πέρκα στο φούρνο Γρήγορη και εύκολη συνταγή για φιλέτο πέρκας, ψητό στο φούρνο με πατατούλες και ντομάτα. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Φιλέτο πέρκας: 800 γρ. περίπου Πατάτες: 1 κιλό Ντομάτες: 4 + 2 μέτριες Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει Ρίγανη: 1 κουταλάκι Θυμάρι: 1 κουταλάκι Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 - 3 κουταλιές σούπας...

Read more »

Πατατοκροκέτες με τσορίθο και σος γιαουρτιού

12 Ιουνίου 2014
By
Πατατοκροκέτες με τσορίθο και σος γιαουρτιού

Το τσορίθο είναι ένα είδος χοιρινού λουκάνικου με πάπρικα το οποίο κατάγεται από την Ισπανία και θα δώσει πικάντικη γεύση στις κροκέτες ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια) Για την μπεσαμέλ  40 γρ. βούτυρο 40 γρ. αλεύρι 500 ml γάλα, χλιαρό αλάτι Για τις κροκέτες 60 γρ. λουκάνικο τσορίθο, σε μικρούς κύβους 450 γρ. πατάτες,...

Read more »

Πίτα με τυριά και λαχανικά χωρίς φύλλα

31 Μαΐου 2014
By
Πίτα με τυριά και λαχανικά χωρίς φύλλα

Αυτό το chef στον αέρα θα μας καταστρέψει! χαχαχαχα Μια συνταγή που έκανε η φίλη Κική με κάποιες αλλαγές και που την είδαμε στη σελίδα της εκπομπής με τίτλο ΠΑΤΑΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Υλικά: 6 αυγά 3 φλ. τσ. γάλα 200ml κρέμα γάλακτος ελαφριά 4 πατάτες σε ροδέλες 10 λεπτά βρασμένες 200 γρ. τριμμένο...

Read more »

Πατατοσαλάτα με αγκινάρα σκορδαλιά κ πράσινη σαλάτα με ντοματένιο παξιμάδι κ χλωρό τυρί

14 Μαΐου 2014
By
Πατατοσαλάτα με αγκινάρα σκορδαλιά κ πράσινη σαλάτα με ντοματένιο παξιμάδι κ χλωρό τυρί

  Υλικά: για την πατατοσαλάτα: 6 μέτριες πατάτες, βρασμένες κ κομμένες σε κομμάτια 3 κ.σ. αγκινάρα σκορδαλιά ψιλοκομμένος μαιντανός 1 κ.γ. παπαρουνόσπορος πιπέρι για τη σαλάτα: μαρούλι 1/4 κόκκινη πιπεριά 1 κ.σ. ηλιόσπορος 5 χειροποίητα παξιμαδάκια με ντομάτα 50γρ. χλωρό τυρί αλάτι κ πιπέρι ρίγανη 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.γ. μπαλσάμικο Εκτέλεση: Βάζω τις...

Read more »

Αρνάκι Φούρνου με Τομάτα

16 Απριλίου 2014
By
Αρνάκι Φούρνου με Τομάτα

Μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο, το οποίο μπορεί να γίνει το Κυριακάτικο γεύμα μας αλλά και το πασχαλινό πιάτο για όσους δεν έχουν την ευκολία της σούβλας ή απλά το προτιμούν ψητό στο φούρνο. Η πρόταση αυτού του ψητού είναι με φρέσκια τομάτα, αρωματικά μπαχαρικά και με ζουμερές ροδοκοκκινισμένες πατάτες. Τόσο απλό μα τόσο νόστιμο....

Read more »

Fish And Chips με σος ταρτάρ

24 Μαρτίου 2014
By
Fish And Chips με σος ταρτάρ

Η μέρα επιβάλλει μπακαλιάρο. Και δεν λέω, ωραία η σκορδαλιά αλλά να μην βρούμε και άλλους τρόπους να σερβίρουμε ένα τέτοιο πιάτο; 6 φιλέτα μπακαλιάρου καθαρισμένα και χωρίς την πέτσα 1 φλιτζάνι βρώμη 2 ασπράδια αυγού 1 1/2 φλιτζάνι φιστίκι χωρίς φλούδα αλατισμένο 3 μέτρια παντζάρια 4 μικρές πατάτες 3-4 μεγάλα καρότα 1...

Read more »

Παστός μπακαλιάρος γιαχνί με πατάτες

21 Μαρτίου 2014
By
Παστός μπακαλιάρος γιαχνί με πατάτες

Υλικά 800 γρ. παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος, κομμένος σε μεγάλες μπουκιές 1/2 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 3 κουτ. σούπας επιπλέον για το σερβίρισμα 2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένες 3 - 4 μέτριες ντομάτες ώριμες αλλά σφικτές, ψιλοκομμένες 4 - 5 μέτριες πατάτες (περίπου 1...

Read more »

Πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη

12 Μαρτίου 2014
By
Πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη

Ένα απλό αλλά θεσπέσιο φαγητό από το μεγάλο αφιέρωμα στη νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Όρους. Υλικά 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια σαν μισές μικρές λεμονόκουπες 3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας πελτές 4 δαφνόφυλλα μαυροπίπερο σε σπυριά 1/2...

Read more »

Πουρές παντζάρι

Πουρές παντζάρι

Υλικά συνταγής 6 μεσαία παντζάρια (τους βολβούς) 3 πατάτες 100 γραμ. καρύδι τριμμένο 1 σκελ. σκόρδο (λιωμένο) 50-80 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι Εκτέλεση Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και τις πατάτες και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Πρόσφατες συνταγές της Αργυρώς

Read more »

Πουρές πατάτας σουφλέ

Πουρές πατάτας σουφλέ

Υλικά συνταγής 6-8 μεγάλες πατάτες βρασμένες 150 γραμ. Flora soft με βούτυρο (λιωμένο) 200 ml κρέμα γάλακτος 5-6 φέτες μπέϊκον (κομένο και ελαφρά σοταρισμένο) 5 -6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια 1 κουτί μικρά λευκά μανιτάρια (ψιλοκομμένα) 4 ασπράδια λίγο μοσχοκάρυδο 500 γραμ. τριμμένο κασέρι φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι Εκτέλεση Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο Flora. Πολτοποιούμε τις πατάτες στο μύλο των λαχανικών ή με...

Read more »

Φρουτάλια Άνδρου

22 Φεβρουαρίου 2014
By
Φρουτάλια Άνδρου

Υλικά: 8 αυγά 3 πατάτες 3 κολοκυθάκια 300γρ περίπου λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο Λίγη πάπρικα γλυκιά 1 φλ. τσαγιού γάλα Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Μόλις κρυώσουν τις ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Olga's cuisine...και...

Read more »

Poutine

3 Φεβρουαρίου 2014
By
Poutine

Στο Μόντρεαλ, η εβδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη στην "Poutine",  ένα πολύ γνωστό Καναδικό πιάτο ... χρειαζόμαστε 6-7 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες (εγώ πρόσθεσα  μια γλυκοπατάτα) λάδι για τηγάνισμα 2 φλ. τυρί τσένταρ, κομμένο σε κύβους για τη σάλτσα 60 γρ. βούτυρο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 60 γρ. αλεύρι 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι...

Read more »