Posts Tagged ‘ πασχαλινά ’

Πλάθουμε κουλουράκια! Τρεις διαφορετικές συνταγές και… ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

17 Απριλίου 2014
By
Πλάθουμε κουλουράκια! Τρεις διαφορετικές συνταγές και… ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

1. Τα κουλουράκια με σουσάμι της μαμάς: Αυτή η συνταγή μετράει πολλά χρόνια στο σπίτι. Και χωρίς αμφιβολία είναι το κουλούρι που παίρνει δέκα με τόνο. Το πασχαλινό αρτοσκεύασμα που έχει εξαφανίσει τα κλασικά κουλούρια με την αμμωνία εδώ και χρόνια από το πατρικό μου. Από τα χεράκια της μαμάς λοιπόν, τραγανά, με επικάλυψη...

Read more »

Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

17 Απριλίου 2014
By
Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

Αυτά τα κουλουράκια δεν είναι σαν τα άλλα. Έχουνε σουσάμι, πιο έντονο χρώμα και είναι τόσο τραγανά και νόστιμα Υλικά 4 αυγά 300 γρ. βούτυρο 300 γρ. φυτίνη 600γρ ζάχαρη 5 κ.γ. baking 1 κ.γ. σοδα 1 ποτηρακι του νερού γαλα 4 κ.σ. ουζο ή ρακι ή λικέρ μαστιχα 1500 – 1700 γρ....

Read more »

Τα φετινά πασχαλινά κουλουράκια μας! (βουτύρου, λεμονιού, πορτοκαλιού, μαστίχας, χωρίς αμμωνία)

16 Απριλίου 2014
By
Τα φετινά πασχαλινά κουλουράκια μας! (βουτύρου, λεμονιού, πορτοκαλιού, μαστίχας, χωρίς αμμωνία)

Για όσους λοιπόν από εσάς έχουν λατρεία στα τριφτά,γαλατένια, τραγανά, μπισκοτένια και αρωματικά κουλούρια τότε δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική μου συνταγή έτσι όπως την σκαρφίστηκα εγώ! Υλικά για 50-60 κομμάτια Βασικό ζυμάρι: 250 γρ. (μία πλάκα) μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωμ. 1 1/2 κούπα. ζάχαρη κρυσταλλική 3 αυγά 2 κουτ.σ....

Read more »

Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

9 Απριλίου 2014
By
Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αρχίζουν οι ετοιμασίες σε όλες τις κουζίνες για γλυκά, αλμυρά, αυγά και κάθε λογής πασχαλινά ΥΛΙΚΑ (βγαίνουν περίπου 65 κουλουράκια) 450 gr αλεύρι για για όλες τις χρήσεις,κοσκινισμένο 130 gr ζάχαρη άχνη 200 gr βούτυρο (έβαλα ADORO)σε θερμοκρασία δωματίου 1 αυγό σε θερμοκρασία...

Read more »

Μελιτίνια

9 Απριλίου 2014
By
Μελιτίνια

Παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό από τη Σαντορίνη. Υλικά Ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένα με αυγοδάρτη 1 σφηνάκι ρακί 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 250 γρ. νερό (ανάλογα με το αλεύρι, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε 10 γρ. νερό) Γέμιση 500 γρ....

Read more »

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι κακάο

9 Απριλίου 2014
By
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι κακάο

η Νατάσσα αποφάσισε να μας αποκαλύψει τα πιο αφράτα και νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού Υλικά 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού 1 κ.γ. baking powder ξύσμα από 2 πορτοκάλια 500γρ.-750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.γ ταχίνι με κακάο Φέτες πορτοκαλιού για το σερβίρισμα Διαδικασία Προθέρμανε τον...

Read more »

Στεγνή μαγειρίτσα από τη Θεσσαλία

6 Μαΐου 2013
By
Στεγνή μαγειρίτσα από τη Θεσσαλία

Ελαφρώς πειραγμένη και πεντανόστιμη!! Υλικά 1 κιλό περίπου συκωταριά αρνίσια πλυμένη καλά και κομμένη σε κομμάτια 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο ή μισό και μισό 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε κομμάτια 1 κουτί κον κασέ(ψιλοκομμένη ντομάτα)ή 1 1/2 κούπας φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη άνηθο μπόλικο ψιλοκομμένο αλάτι,πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι...

Read more »

Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατατούλες στο φούρνο

5 Μαΐου 2013
By
Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατατούλες στο φούρνο

Πασχαλινό τραπέζι!!! Υλικά 11/2 με 2 κιλά κατσικάκι σε μερίδες 3/4 κούπας ελαιόλαδο 2 λεμόνια λίγο ξύδι 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση αλάτι,πιπέρι λίγο δενδρολίβανο 1.500 γρ. πατάτες Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι,το πιπέρι,το χυμό από τα λεμόνια και το ξύδι.Ετοιμάζουμε το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι

5 Μαΐου 2013
By
Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι

Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι Υλικά 200 γρ. βούτυρο 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά 1 αυγό (για άλλειμα) 1/2 φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 βανίλια 2 κ.σ. κονιάκ 350 γρ. (περίπου) αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν Εκτέλεση Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέστε τα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Παραδοσιακή µαγειρίτσα

4 Μαΐου 2013
By
Παραδοσιακή µαγειρίτσα

ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτοµα) Για τον ζωµο 5 λίτρα νερό 1 ξερό κρεµµύδι 1 πράσο 1 µαραθόριζα 2 δαφνόφυλλα 1 σέλερι 1 πορτοκάλι, ακέρωτο, κοµµένο στα 4 10 κόκκοι πιπεριού 1 αστεροειδής γλυκάνισος 2 κλωνάρια φρέσκου θυµαριού Για τη µαγειρίτσα 500 γρ. εντεράκια 2 κιλά συκωταριές, αρνίσιες ή κατσικίσιες 2 µεγάλα ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα 150...

Read more »

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

3 Μαΐου 2013
By
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

  ΥΛΙΚΑ: 6 αυγά 140 γρ. ζάχαρη 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ. αλεύρι 100 γρ. φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο στο μούλτι σε σκόνη Ξύσμα 1 πορτοκαλιού Ξύσμα 1 λεμονιού Για το σιρόπι: 400 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό 100 γρ. λικέρ μαστίχα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κάνουμε το σιρόπι εν αρχή βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό...

Read more »

μαγειρίτσα

3 Μαΐου 2013
By

η Μαγειρίτσα της νύχτας της Ανάστασης ! 1 αρνίσια συκωταριά (συκώτι, πνευμόνια, καρδιά, γλυκάδια - όχι τα έντερα) 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι άνιθο φυτίνη και ελάχιστο λάδι ρύζι γιά σούπα 2 αυγά και 2 λεμόνια γιά το αυγολέμονο σε βαθειά κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό με αλάτι. πλένουμε καλά τη συκωταριά κάτω απ'...

Read more »

Αναστάσιμα κουλούρια τραγανά

2 Μαΐου 2013
By
Αναστάσιμα κουλούρια τραγανά

Αναστάσιμα κουλούρια τραγανά Αναστάσιμα κουλούρια τραγανά Υλικά 400 γρ.ζάχαρη 2 αυγά 300 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό ή γάλακτος 1 κ.σ γιαούρτι 200 γρ.φυτικό βούτυρο 1 κ.γλ. μπέκιν πάουντερ 1 πρέζα σόδα μαγειρικής σκόνη 1 πρέζα αλάτι 2 βανίλιες 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα 180mlφρέσκο χυμό πορτοκάλι 700 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο 200...

Read more »

Βάψιμο Πασχαλινών Αυγών (με κρεμμύδια)

Βάψιμο Πασχαλινών Αυγών (με κρεμμύδια)

Με τα κρεμμύδια πετυχαίνουμε καφέ χρώμα! Πάμε να ξεκινήσουμε! Υλικά: - αρκετές φλούδες από κρεμμύδια κόκκινα και άσπρα - 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι - τα αυγά που θα βάψουμε - νερό να σκεπάζει τα αυγά - βαμβάκι και ελαιόλαδο για το γυάλισμα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Γιαγιάς

Read more »