Posts Tagged ‘ παραδοσιακό ’

μπάμια να τρως σοκολάτα να γεύεσαι

11 Ιουλίου 2016
By
μπάμια να τρως σοκολάτα να γεύεσαι

    Υλικά: μπάμιες καρότο τριμμένο κρεμμύδι πιπεριά φλωρίνης ή πράσινη ντομάτα για σάλτσα ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας σκόρδο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι κουρκουμά ή κάρυ, σκόνη μουστάρδας ψιλοκομμένος μαϊντανός Εκτέλεση: 1. καθαρίζουμε τις μπάμιες αν είναι φρέσκες. αν είναι κατεψυγμένες γλιτώσατε τον κόπο! 2. σε ένα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου !

27 Απριλίου 2013
By
Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου !

Δεν ξέρω αν το παθαίνετε κι εσείς αυτό, αλλά εγώ νοιώθω το Πάσχα ότι έρχεται από τις μυρωδιές της φύσης. Αλλάζει ξαφνικά η φύση, γεμίζει χρώμα κι άρωμα. Υλικά: 3-3 ½ φλ. αλεύρι 1 φλ. ζάχαρη ½ φλ. λάδι 1/ 2 φλ. νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει κανέλα σε ξύλο ¼ κουτ....

Read more »

Μελομακάρονα 2 !!

5 Δεκεμβρίου 2012
By
Μελομακάρονα 2 !!

Εύκολα & νόστιμα !Δεν ξέρω αν είναι νωρίς να κάνετε μελομακάρονα (οι φούρνοι έχουν γεμίσει από χριστουγεννιάτικα γλυκά), πάντως μπορείτε να κάνετε μια δοκιμαστική δόση, να τα φάτε όλα (!) και μετά κοντά στις γιορτές να ξανακάνετε. Άμα δεν τα έχετε δοκιμάσει πως θα τα προσφέρετε σε άλλους?? Αφήστε τη δίαιτα από τον καινούριο...

Read more »

Πηλιορίτικο σπετζοφάι

24 Οκτωβρίου 2011
By
Πηλιορίτικο σπετζοφάι

Υλικά (για 4 άτομα):2 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο2 μικρές μελιτζάνες4-5 πράσινες πιπεριές1 μεγάλο κρεμμύδιντομάτες για σάλτσα (τριμμένες)2-3 φύλλα δάφνηςλίγο κόκκινο κρασίελαιόλαδοαλατοπίπερορίγανηΕκτέλεση:1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τις αλατίζουμε, τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν. Έπειτα τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.2. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε ροδέλες...

Read more »

Ρεβύθια στο φούρνο

20 Μαρτίου 2011
By

Υλικά:500 γρ. ρεβύθια1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα2 κρεμμύδια ξερά4 φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με το φύλλωμά τους) ψιλοκομμένα2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες250 γρ. λιαστές ντομάτες με το λάδι τους, κομμένες σε λεπτές λωρίδες½ ματσάκι άνηθοο χυμός από ένα πορτοκάλι κι ένα λεμονι μαζί με ξύσμαελαιόλαδο२-3 φύλλα δάφνης3-4 καρφάκια γαρύφαλλοπάπρικακύμινοαλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση:Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε μια...

Read more »

Ιτς πιλάφ

20 Οκτωβρίου 2010
By

Υλικά:250 γραμ. συκωτάκια πουλιών ζεματισμένα και ψιλοκομμένα1 κρεμύδι μεγάλο1 ποτήρι ρύζι2 ½ ποτήρια ζεστό ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών)1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι1/2 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα1/2 φλιτζάνι σταφίδα μαύρηελαιόλαδοαλάτι, πιπέριμισό ποτηράκι λευκό κρασί½ κουτ. γλυκού κανέλαάνηθοΕκτέλεση:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο, προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να...

Read more »

Μαντί

12 Σεπτεμβρίου 2010
By

Υλικά: 250 γρ κιμά 2 κρεμμύδια 1/2 κιλό αλεύρι 2 αυγά μαργαρίνη κόκκινο πιπέρι αλατοπίπερο ζωμό κρέατος (ή έναν κύβο Knorr) Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ζυμώνουμε μαζί με τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο να" σταθεί" όσο ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε σε μια λεκάνη 350 γρ. αλεύρι. Κάνουμε μια ......

Read more »