Posts Tagged ‘ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ’

Αρνάκι με γιαούρτι στο φούρνο

1 Μαΐου 2013
By

Το αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος με γιαούρτι είναι παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν στη Θεσσαλία.  Το γιαούρτι στερεοποιείται πάνω στο κρέας και το κάνει γευστικότατο. Τα υλικά μας: 1+1/2 έως 2  κιλά αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος 1+1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 3 κουταλιές φυτίνη Λίγο αραβοσιτέλαιο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας: Πλένουμε καλά το...

Read more »

Αρνί γεμιστό Μυστεγνιώτικο

20 Μαΐου 2012
By
Αρνί  γεμιστό  Μυστεγνιώτικο

Υλικά...Τον κορμό χωρίς τα πόδια και το κεφάλι το φκάρι ενός αρνιού 5-6 κιλών, 1 κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα, 4-5 αβγά, ½ συκώτι αρνιού, 2 κρεμμύδια, 1 φλιτζάνι λάδι ελιάς, 1 πατάτα, 1 λεμόνι, 1 ματσάκι μαϊντανός, 2 φέτες ψωμί την κόρα, 1 κουταλιά ζάχαρη, ½ φλιτζάνι μαύρη σταφίδα, αλάτι, πιπέρι.  Εκτέλεση… Πλένουμε το φκάρι...

Read more »

Στιφάδο με σκορδαλιά καρυδιού (Λαγωτό από Ορεινή Αρκαδία)

25 Απριλίου 2012
By
Στιφάδο  με  σκορδαλιά  καρυδιού (Λαγωτό  από  Ορεινή Αρκαδία)

Υλικά...1 λαγός ή κουνέλι ή 1 ½ κιλό χοιρινό, 4 κρεμμύδια χονδροκομμένα ή κοκκάρι, 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί, 1 ποτήρι του κρασιού ξίδι, 2 φύλλα δάφνης, αλατοπίπερο, λίγο μπαχάρι. Για τη σκορδαλιά καρυδιού: 250 γρ. ψίχα καρυδιού, λίγη ψίχα ψωμιού αν θέλετε, 5 σκελίδες σκόρδου.  Πηγή φωτο: homefood.gr Εκτέλεση… Τσιγαρίζουμε τον λαγό σε...

Read more »

Ρεβιθοκεφτέδες (Σάμου)

2 Απριλίου 2012
By
Ρεβιθοκεφτέδες  (Σάμου)

Υλικά...½ κιλό ρεβίθια, 1 κρεμμύδι μεγάλο, 2 αβγά, 1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο, 1 κουταλιά σούπας κοφτή ρίγανη, αλεύρι που φουσκώνει, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, το χυμό ½ λεμονιού, σπορέλαιο για το τηγάνισμα.  Εκτέλεση… Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε καυτό νερό. Το πρωΐ τα αλέθουμε στο μίξερ και τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ. Ρίχνουμε...

Read more »

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

31 Μαρτίου 2012
By
Ντοματοκεφτέδες  Σαντορίνης

Υλικά...4 ντομάτες μεγάλες χοντροκομμένες, 3 κρεμμύδια μέτρια ξερά ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό, αλεύρι μαλακό όσο χρειαστεί, αραβοσιτέλαιο.  Πηγή φωτο: syntagoula.wordpress.com Εκτέλεση… Ρίχνετε τις ντομάτες ολόκληρες σε ένα μπολ και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το θυμάρι. Προσθέτετε και το αλεύρι και...

Read more »

Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο

1 Φεβρουαρίου 2012
By

Υλικά...1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, 1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ, 2 κουταλιές σούπας πελτέ, 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 200 γρ. χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι, 150 γρ. πράσινες τσακιστές ελιές, 150 γρ. μαύρες ελιές, αλάτι, πιπέρι.  Εκτέλεση… Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου λίγα-λίγα μέχρι να...

Read more »