Posts Tagged ‘ Πάσχα ’

Πώς βράζουμε πολλά αυγά για να μη σπάσουν

17 Απριλίου 2014
By
Πώς βράζουμε πολλά αυγά για να μη σπάσουν

Μέρες που είναι (Πάσχα δηλαδή) βάφω αυγά. Εδώ όμως έχουμε το πρόβλημα ότι πρέπει να βράσουμε καμιά τριανταριά αυγά χωρίς να σπάσουν. Ιδού το κόλπο. Τσακώνουμε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου Πλένουμε τα αυγά καλά καλά Παίρνουμε μια κατσαρόλα (φαρδιά για να χωράνε πολλά αυγά). Στρώνουμε μέσα μια πετσέτα κουζίνας διπλωμένη (όχι από τις χνουδωτές)...

Read more »

Το τραπέζι της Λαμπρής

17 Απριλίου 2014
By
Το τραπέζι της Λαμπρής

 Φυσικά, πριν σας αφήσω θα σας κάνω τις δικές μου προτάσεις για το τραπέζι της Λαμπρής. Κι ας ξεκινήσουμε με την ...τεχνική του καθαρίσματος των εντέρων που τόσο μας ταλαιπωρούν! Διαβάστε και θα καταλάβετε ότι τελικά είναι απλώς μια διαδικασία που θέλει να της αφιερώσουμε λίγο χρόνο και τίποτε περισσότερο. Πώς καθαρίζουμε τα έντερα......

Read more »

TA ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

17 Απριλίου 2014
By
TA ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Η συνταγή για ΤΕΛΕΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ (30-35 τσουρεκάκια κάπκεικς ή 3 τσουρέκια των 300 γρ) ΥΛΙΚΑ: 70 γρ βούτυρο σόφτ 150 γρ. φρέσκο γάλα 200 γρ. ζάχαρη 40 γρ μέλι 3 αυγά 5 γρ. μαχλέπι 2 γρ. μαστίχα τριμμένη 40 γρ. φρέσκια μαγιά της μπύρας 1 βανίλια 650 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 1...

Read more »

Μαγειρίτσες

16 Απριλίου 2014
By
Μαγειρίτσες

Πέντε πρωτότυπες εκδοχές της κλασικής συνταγής. Μαγειρίτσα χορτοφαγική Μαγειρίτσα αυγολέμονο Μαγειρίτσα σε μαρουλοντολμάδες Ρεγάλι μανιάτικο Μαγειρίτσα στο φούρνο Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος

Read more »

Τσουρέκι τούρτα με γέμιση πραλίνα !!

16 Απριλίου 2014
By
Τσουρέκι τούρτα με γέμιση πραλίνα !!

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι 300 γρ. χλιαρό νερό 60 γρ. φρέσκια μαγιά 300 γρ. ζάχαρη 250 γρ. βούτυρο λιωμένο (για άρωμα έβαλα 150 γρ. βούτυρο Κέρκυρας που είναι 50% αιγοπρόβειο και 50% αγελάδας και 100 γρ. μαργαρίνη). 4 αυγά 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 2 κουτάκια βανίλιας 1 κ.γ μαχλέπι σε σκόνη...

Read more »

Αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα

16 Απριλίου 2014
By
Αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα

Υλικά:  Για 8-10 άτομα ½ φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο (αφαιρούμε το πράσινο φύτρο του) 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2-3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 2 κουτ. της σούπας αποξηραμένο 1 αρνίσιο μπούτι βάρους περίπου 2...

Read more »

Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλιχούρδα)

16 Απριλίου 2014
By
Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλιχούρδα)

Υλικά:  Για 4-6 άτομα 2 συκωταριές αρνίσιες μαζί με τα εντόσθια 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 ποτηράκι λευκό κρασί 3 σκελίδες σκόρδο φρέσκο 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα Χυμό από 2 λεμόνια αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο Η γνήσια Κερκυραϊκή συνταγή για τσιλίχουρδα, το φαγητό που κατά...

Read more »

20 Πασχαλινές Συνταγές – Πασχαλινά Κουλουράκια με Πορτοκάλι και Αμύγδαλο

15 Απριλίου 2014
By
20 Πασχαλινές Συνταγές – Πασχαλινά Κουλουράκια με Πορτοκάλι και Αμύγδαλο

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Λίγες μέρες μείνανε για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, εύχομαι να περάσετε όμορφα με τους δικούς σας ανθρώπους. Μερικές προτάσεις για το Πασχαλινό τραπέζι και τα φετινά κουλουράκια που φτιάξαμε με τον Κώστα. Καλή Ανάσταση! 20 Πασχαλινές Προτάσεις   Η τυροκαυτερή της Σμαρώς   Φρέσκια Σαλάτα με Τορτελίνια Θρακιώτικη...

Read more »

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι κακάο

9 Απριλίου 2014
By
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι κακάο

η Νατάσσα αποφάσισε να μας αποκαλύψει τα πιο αφράτα και νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού Υλικά 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού 1 κ.γ. baking powder ξύσμα από 2 πορτοκάλια 500γρ.-750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.γ ταχίνι με κακάο Φέτες πορτοκαλιού για το σερβίρισμα Διαδικασία Προθέρμανε τον...

Read more »

Γαρδουμπάκια

12 Μαΐου 2013
By
Γαρδουμπάκια

Πασχαλινή και παραδοσιακή ελληνική συνταγή για γαρδουμπάκια! Η γεύση θα σας μείνει αξέχαστη! Υλικά (Σερβίρει 6) 1 συκωταριά αρνίσια με τα εντεράκια 1 κιλό χόρτα ανάμεικτα (σέσκουλα, μαρούλι, καυκαλήθρες) 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα 1/2 ματσάκι μαϊντανός λίγος άνιθος λίγος μάραθος 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 ποτήρι λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι Πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια περνώντας...

Read more »

Αρμενοβίλ …μια μοναδική νοστιμιά!

7 Μαΐου 2013
By
Αρμενοβίλ …μια μοναδική νοστιμιά!

ΥΛΙΚΑ για 12 μερίδες Για το παγωτό 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 120 γρ. κουβερτούρα ψιλοτριμμένη Για τα αμύγδαλα κροκάν 100 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους ψημένα, ανάλατα 100 γρ. ζάχαρη Για τις μαρέγκες 120 γραμ. ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου 200 γραμ. ζάχαρη...

Read more »

Κρεατόπιτα με το αρνί που περίσσεψε

6 Μαΐου 2013
By
Κρεατόπιτα με το αρνί που περίσσεψε

Υλικά: Για 2-4 άτομα 60 γραμμάρια αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας 500 γραμμάρια βερίκοκα κονσέρβα 2 κουταλιές της σούπας γλυκόξινη σάλτσα Αλατοπίπερο Ζύμη για σφολιάτα 1,5 κιλό αρνί μαγειρεμένο κομμένο σε μπουκιές 60 ml ηλιέλαιο 750 γραμμάρια κρεμμύδια σε κύβους Φτιάξτε μια λαχταριστή κρεατόπιτα με το αρνάκι που περίσσεψε! Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »

Γαρδουμπάκια αυγολέμονο

3 Μαΐου 2013
By
Γαρδουμπάκια αυγολέμονο

Υλικά: Για 6-8 άτομα 8 γαρδουμπάκια έτοιμα από τον κρεοπώλη σας αλάτι πιπέρι 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 2 αυγά Χυμός από ένα λεμόνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο Λαχταριστά γαρδουμπάκια μαγειρεμένα το ζουμάκι τους ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

2 Μαΐου 2013
By
Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Υλικά: Για 8-10 άτομα 2 φύλλα δάφνης 1 ποτηράκι κονιάκ 2 αυγά και 1 ασπράδι 1 λεμόνι ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο (στήθος και μπούτια) 3 μαρούλια ψιλοκομμένα 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο άνηθο 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι Μια ξεχωριστή επιλογή για όσους αρέσει η μαγειρίτσα χωρίς συκώτι αλλά με πουλερικά ......

Read more »