Posts Tagged ‘ Ορεκτικά ’

ΜΑΡΟΥΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

7 Νοεμβρίου 2014
By
ΜΑΡΟΥΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΑΡΟΥΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ ΜΕΖΕΣ ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΤΑΧΙΝΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΛΑΤΙ ΠΑΠΡΙΚΑ. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ   1 σγουρο πρασινο μαρουλι 3 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα  ανιθο μαιντανο ψιλοκομμενο απο μια χουφτα 1/2κ.γ.κυμινο η κυμινο με μειγμα  μπαχαρικων  μειγμα λαχανικων σε σκονη προαιρετικα  1 αυγο 4 κουταλιες φρυγγανια τριμμενη  1 1/2 αλευρι για ολες τις χρησεις  1/2...

Read more »

Πουγκάκια κοτόπουλου με μανιτάρια

8 Δεκεμβρίου 2013
By
Πουγκάκια κοτόπουλου με μανιτάρια

Υλικά 6 φύλλα κρούστας 1 φιλέτο κοτόπουλου 350γρ. 250γρ. μανιτάρια μικρά λευκά 150γρ. κασέρι, σε μικρά κυβάκια 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1 κουτ. σούπας κουρκουμά 6 κλαράκια σέλινο 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο για τα φύλλα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε το φιλέτο...

Read more »

Λαχανοντολμάδες με γαρίδες

16 Οκτωβρίου 2013
By
Λαχανοντολμάδες με γαρίδες

Λαχανοντολμάδες με γαρίδες Υλικά 1 κινέζικο λάχανο μεγάλο 750γρ. γαρίδες, καθαρισμένες 5 σκελίδες σκόρδο 2/3 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2/3 φλιτζ. ψίχουλα, κατά προτίμηση από ψωμί ολικής, ελαφρά καβουρντισμένα ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 ½ φλιτζ. κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο 2 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη, φρέσκια ή κονσέρβα 3 κλωνάρια δεντρολίβανο Αλάτι, πιπέρι...

Read more »

ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ-ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ!!!

22 Ιουνίου 2013
By
ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ-ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 100 ντολμαδακια) 100  αμπελοφυλλα  2 κούπες ρυζι καρολινα 3 τριμμένα ξερά κρεμμύδια. 1 ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια(εγω δεν εβαλα γιατι δεν ειχα) 1/2 ματσακι ψιλοκομμένο μαϊντανό. 1/2 ματσακι ψιλοκομμένο άνηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο δυοσμο 1  1/2 κρασοποτηρο ελαιολαδο Αλατι Πιπερι φρεσκοτριμμενο Χυμο 2 λεμονιων ΕΚΤΕΛΕΣΗ Δεν θα συνιστουσα φυλλα εμποριου στα βαζακια γιατι...

Read more »

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!

25 Απριλίου 2013
By
ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!

Σαν κόρη ψητοπωλη  Ρουμελιώτη (Λάμια) σας προτείνω ανεπιφύλακτα να φτιάξετε κοκορετσάκι πεντανόστιμο,για την ήμερα του Πάσχα, ΥΛΙΚΑ (για μια σουβλα ενος μετρου) 2 συκωταριες αρνισιες 2 αντεριες μεγαλες και μακριες (οχι κοντες-κομμενες) Γλυκαδια 2 ξερα κρεμμυδια 1 πρασινη πιπερια Αλατι Πιπερι Ριγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε πολυ καλα τις συκωταριες και σε ξυλο κοπης τις κοβουμε σε  μετρια κομματια(για να γινει λεπτο και οχι ///...

Read more »

Σμυρναίικο πιλάφι

Σμυρναίικο πιλάφι

Σμυρναίικο πιλάφι Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά Για 4 άτομα Υλικά 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο, parboiled 2 κρεμμύδια μέτρια, σε ψιλά καρέ 2/3 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες 1 μικρό ξύλο ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: COOK IN LOVE

Read more »

ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

12 Φεβρουαρίου 2013
By
ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

 Αλμυρες τηγανιτες με λαχανικα χαλουμι και μπεικον και σαλτσα ραιτα   Συστατικα  130γρ.αλευρι  1κ.σ.μπεικιν παουντερ  2 αυγα  1 κονσερβα καλαμποκι  μιση κονσερβα μανιταρια  1 με 2 καροτα τριμ. 125γρ.γαλα  6 φετες μπεικον ψιλοκ.  2 φρεσκα κρεμμυδακια  λιγο χαλουμι η φετα οτι εχουμε  φρεσκα μυρωδικα  αλατοπιπερο  παπρικα  Προετοιμασια  Σε ενα μπολ προσθετουμε το αλευρι το μπεικιν...

Read more »

ΚΡΟΣΤΙΝΙ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

12 Φεβρουαρίου 2013
By
ΚΡΟΣΤΙΝΙ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ : 4 φετες ψωμί 1 κ.σ πελτέ ντομάτας 1 μαρούλι 1 ματσάκι ρόκα 2 κ.σ τυρί κρέμα ξύσμα και χυμό απο 1 λεμόνι 1 κ.γ ρίγανη 1 πρεζα ζάχαρη 4 φέτες μπεϊκον 50 γρ βούτυρο 1 πράσινο μήλο 1 αγγούρι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Ξεκινάμε βάζοντας το ψωμί σε ένα τηγάνι μαζι με το βούτυρο αφού έχει...

Read more »

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

11 Φεβρουαρίου 2013
By
ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ : 2 φλυτζάνια πλιγούρι 4 φλ. νερό βραστό 500 γρ μανιταρια portobello 100 γρ κατσικίσιο τυρι 100 γρ γραβιέρα 1 ώριμη ντομάτα 1 ματσάκι μαϊντανό χυμό απο μισό λεμόνι 2 κ.σ τυρί κρέμα 1 λουκάνικο χωριάτικο ελαιόλαδο αλατι πιπερι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα να φύγουν τα χώματα και...

Read more »

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

11 Φεβρουαρίου 2013
By
ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ : 2 φλυτζάνια πλιγούρι 4 φλ. νερό βραστό 500 γρ μανιταρια portobello 100 γρ κατσικίσιο τυρι 100 γρ γραβιέρα 1 ώριμη ντομάτα 1 ματσάκι μαϊντανό χυμό απο μισό λεμόνι 2 κ.σ τυρί κρέμα 1 λουκάνικο χωριάτικο ελαιόλαδο αλατι πιπερι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα να φύγουν τα χώματα και...

Read more »

ρεβυθοκεφτεδες

10 Φεβρουαρίου 2013
By
ρεβυθοκεφτεδες

 Ρεβυθοκεφτεδες απο ρεβυθια σουπα που περισσεψαν απο το μεσημεριανο γευμα η την προηγουμενη μερα μπορουν να γινουν νοστιμοι ρεβυθοκεφτεδες  . ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ  ΣΟΥΠΑ ΡΕΒΥΘΙΑ   ΧΤΥΠΗΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΤΟ ΣΕΛΙΝΟ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΣΟΥΠΑ . ΤΑ ΕΡΙΞΑ ΣΕ...

Read more »

ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ

30 Ιανουαρίου 2013
By
ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ

Η συνταγή είναι μία παραλλαγή της αγγλικής πίτας του βοσκού η οποία μου ταιριάζει πιο καλά,και αξίζει να την δοκιμάσετε. ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη της τάρτας 200 γρ αλεύρι μαλακό 125 γρ βούτυρο 1 πρέζα αλάτι 3 κ.σ νερό παγωμένο Για τη γέμιση 3 καρότα τριμμένα στο τρίφτη 1 πιπεριά πράσινη 500 γρ μοσχάρι...

Read more »

ΣΠΕΝΤΖΟΦΑΪ ….. σχεδόν γνήσιο (λέμε τώρα)

22 Ιανουαρίου 2013
By
ΣΠΕΝΤΖΟΦΑΪ ….. σχεδόν γνήσιο (λέμε τώρα)

Το έχουν στους μεζέδες και στα ορεκτικά, για να πάει παρέα με τσίπουρο, ούζο ή καλό κόκκινο και δυνατό κρασί.Με την ανάλογη ποσότητα όμως γίνεται κανονικό πιάτο για γεύμα.Ο λόγος για το "Πηλιορείτικο Σπεντζοφάϊ ή Σπετζο- ή Σπετσο-φάϊ".Σήμερα "μπαστάρδεψα" την γνήσια συνταγή, βάζοντας πολύχρωμες πιπεριές, αντί για "κέρατα" και χειροποίητα λουκάνικα με κρεμμύδι, αντί...

Read more »

Τυροσαλάτα

20 Ιανουαρίου 2013
By
Τυροσαλάτα

ΥΛΙΚΑ: Φέτα πικάντικη περίπου 300 γραμ σε μικρά κομματάκια 1/4 πιπεριά κέρατο σε μικρά κομμάτια 3 κουτ της σούπας ελαιόλαδο 3-4 κουτ της σούπας φρέσκο γάλα μία πρέζα πιπέρι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μούλτι προσθέτουμε φέτα ή γάλα ανάλογα με το πόσο παχύρευστο θέλουμε το μείγμα μας. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »