Posts Tagged ‘ ομελέτα ’

Συνταγή για ομελέτα με λουκάνικα

11 Ιανουαρίου 2012
By

σχετικά με το video: http://www.netrino.gr/reloaded/blog-post.php?bp_id=1237 εκτέλεση της συνταγής για ομελέτα με λουκάνικα και πιπεριά Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής

Read more »

Σουφλέ ομελέτας με τυριά – Ομελέτα : Αβγά Βλαχάκη

6 Ιανουαρίου 2012
By

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ 4 αβγά 2-3 κουτ. σούπας νερό ή γάλα 1 κουτ. σούπας βούτυρο 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Για τη γέμιση: 2 φλιτζάνια τυριά τριμμένα (τσένταρ, γραβιέρα, ρεγκάτο) 2 κουτ. σούπας τσάιβς, ή κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1  Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°. 2  Χτυπάτε σε...

Read more »

Αυγά, μάτια ή ομελέτα, σε ταρτούλα μπέϊκον – για γιορτινά πρωϊνά!

29 Νοεμβρίου 2011
By

Την ιδέα σας δίνω και δημιουργήστε με τα υλικά σας. Είδα την Donna Hay να φτιάχνει egg pies μέσα σε θήκη bacon και σκέφτηκα να το δοκιμάσω για να ψήσω αυγά μάτια και ομελέτα. Ο γιός μου εντυπωσιάστηκε από το πιάτο. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Μεσογειακό στιφάδο

14 Οκτωβρίου 2011
By

Υλικά (4 μερίδες) 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους) 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) νιφάδες τσίλι για γεύση (προαιρετικά) 1 βολβός μάραθου (κομμένες σε φέτες) 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κομμάτια) 1 φλιτζάνι λευκό κρασί 800 γρ. ντομάτες κομμενες σε κύβους 1/2 κουταλάκι πάπρικα 1/2 κουταλάκι ρίγανη αλάτι και...

Read more »

Λινγκουίνι με γαρίδες και ντομάτα και σάλτσα λευκού κρασιού

11 Οκτωβρίου 2011
By

Υλικά (4 μερίδες) 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους) 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) νιφάδες τσίλι για έξτρα γεύση 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί 800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας (ψιλοκομμένες) 1/2 κουταλάκι ρίγανη αλάτι και πιπέρι 1/2 κιλό γαρίδες (ξεφλουδισμένες) 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός και βασιλικός(ψιλοκομμένα) 450 γρ. λινγουίνι (μπορείτε να...

Read more »

Αγκιναρόψωμο

11 Οκτωβρίου 2011
By

Υλικά (για 1 καρβέλι) 400 γρ. καρδιές αγκινάρας (στραγγισμένες και ψιλοκομμένες) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε φέτες) 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) 120 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου) 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα (τριμμένη) 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα (τριμμένη) 1 καρβέλι χωριάτικο ψωμί (κομμένο στη μέση κατά μήκος) Εκτέλεση Ανακατεύουμε...

Read more »

Μπουγιουρντί

10 Οκτωβρίου 2011
By

Υλικά (για 2 μερίδες): 2 ντομάτες (κομμένες σε μικρά κομμάτια) 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες) 1 κόκκινη πιπεριά (σε φέτες) 120 γρ. φέτα κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες για έξτρα γεύση (προαιρετικά) 1/2 κουταλάκι ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση: Αναμείξτε τα πάντα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Ψήστε με σκεπασμένο ταψί,...

Read more »

Σπανακόπιτα με λαζάνια

6 Οκτωβρίου 2011
By

Υλικά για 9 ατομα: 4 ματσάκια σπανάκι (καθαρισμένα και στιμμένα καλά) ή 4 κουτιά κατεψυγμένο σπανάκι (αποψυγμένα και στιμμένα) 1 φλιτζάνι μυρωδικά (όπως μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο, ψιλοκομμένα) 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 1 φλιτζάνι φέτα(τριμμένη) 1 κούπα ρικότα 3 αυγά αλάτι και πιπέρι 3 φλιτζάνια μοτσαρέλα (τριμμένη) 1/2 κιλό ζυμαρικά λαζάνια (μαγειρεμένα) Οδηγίες:...

Read more »

Ομελέτα με φέτα

4 Οκτωβρίου 2011
By
Ομελέτα με φέτα

Υλικά 6 μεγάλα αβγά 200 γρ.  χοντροτριμμένη φέτα Αλάτι, άσπρο πιπέρι  όσο σας αρέσει 3 κουταλιές ελαιόλαδο   Εκτέλεση Σπάτε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάτε με σύρμα. Προσθέτετε το αλατοπίπερο και συνεχίζετε το χτύπημα. Τέλος ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε ελαφρά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το μίγμα των αυγών....

Read more »

scrambled tofu

14 Ιουλίου 2011
By

Υλικά1 κουτί μεταξωτό tofu, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες1/4 κούπα φρέσκο μαϊντανό1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα1 κ.γ. κουρκουμά1 πρέζα μαύρο (Ιμαλαΐων) αλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι2 κ.σ. ελαιόλαδοΕκτέλεσηΖεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε...

Read more »

Ομελέτα με πατάτες – με κυβάκια πατάτας

23 Ιουνίου 2011
By

Αγαπημένη ομελέτα, που φτιάχνουν με μεγάλη ευκολία οι ελληνίδες μαμάδες. Εχετε δοκιμάσει να φτιάξετε; Η γνωστή τεχνική ζητά να τηγανίσουμε τις πατάτες σε άφθονο λάδι, μετά να τις στραγγίξουμε και να προσθέσουμε τα χτυπημένα αυγά. Τουμπάρισμα για να ψηθεί η πάνω πλευρά ή για λίγα λεπτά, κάτω από το γκριλ του φούρνου. διαβάστε περισσότερα...

Read more »

Γαλλική ομελέτα – όλες οι τεχνικές!

20 Ιουνίου 2011
By

  Αν ζητήσεις ομελέτα στην Ελλάδα, θα σερβιριστείς ομελέτα στρογγυλή ή διπλωμένη στη μέση και σίγουρα θα έχει χρώμα ροδοψημένο. Συνήθως δεν την τρώμε σκέτη, αλλά με προσθήκη τυριών, λαχανικών ή αλλαντικών μέσα στα αυγά. Χρησιμοποιούμε τα αυγά σαν συνδετικό στοιχείο για να ενώσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε μέρη της Ελλάδας τη λέμε φρουτάλια...

Read more »

Φασόλια πικάντικα με κοτόπουλο

28 Απριλίου 2011
By

Υλικά (Μερίδες συνταγής 8) 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κούπα γλυκού σκόνη σκόρδου 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη 2 φρέσκιες τομάτες ψιλοκομμένες 2/3 κούπας ζωμός τομάτας 1 κουταλιά σούπας σκόνη chili 1 κουταλιά σούπας Worcestershire sauce 450 γρ. φασόλια βρασμένα 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα Αλάτι και τριμμένο φρέσκο πιπέρι 300 γρ....

Read more »

Φασόλια (χάντρες) σαλάτα

28 Απριλίου 2011
By

Υλικά για 6-8 άτομα 500γρ φασόλια χάντρες 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ½ ματσάκι μαϊντανό χυμός 1 λεμονιού 2 δαφνόφυλλα 2 κουταλιές της σούπας μέλι αλάτι, πιπέρι Για τη σος (βινεγκρέτ): 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας μέλι 2 κουταλιές...

Read more »