Posts Tagged ‘ ντοματάκια ’

Σάλτσα για ζυμαρικά ‘μαφιόζα’

7 Νοεμβρίου 2014
By
Σάλτσα για ζυμαρικά ‘μαφιόζα’

ΥΛΙΚΑ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μικρή μελιτζάνα 1 μικρή πράσινη πιπεριά 45 γρ. αντζούγιες φιλέτο Γάλα 10 μαύρες ελιές 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό Πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 2 σκελίδες σκόρδο 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια των 400 γρ. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό (ή 1 κουταλάκι  του...

Read more »

Κανελόνια με τόνο

26 Οκτωβρίου 2014
By
Κανελόνια με τόνο

ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο κανελόνια για γέμισμα 300 γρ. τόνος στο λάδι (κονσέρβα) 2 αυγά 50 γρ. κάπαρη 50 γρ. βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας λάδι 1 σκελίδα σκόρδο 500 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα και αλεσμένα 3 κουταλιές της σούπας γαλέτα Αλάτι – πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε ένα κατσαρολάκι με το λάδι, το...

Read more »

Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

4 Αυγούστου 2014
By
Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

Τα όσπρια είναι πολύ αγαπημένα υλικά στην Ελληνική κουζίνα που τα εκτιμά κι εμείς τα αγαπάμε Τα Υλικά  2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα 1 μεγαλούτσικο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο ή σέλερι 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 15 ντοματάκια πλυμένα και κομμένα στη μέση...

Read more »

power σαλάτα με ντοματίνια, καπαρόφυλλα και μανούρι

15 Ιουνίου 2013
By
power σαλάτα με ντοματίνια, καπαρόφυλλα και μανούρι

Πόσες φορές κάτι που δοκιμάζουμε και μας αρέσει, μας ελκύει τόσο που μπορεί να αποτελέσει έμπνευση? Οι γεύσεις που πραγματικά μας κατακτούν προκαλούν μοναδικές αντιδράσεις φορτίζοντας τις Υλικά (για 4 άτομα) 500 γραμ. ντοματάκια πλυμένα και κομμένα στα δύο 100 γραμ. Μανούρι τριμμένο (με το χέρι) 20-30 καππαρόφυλλα (ανάλογα με το μέγεθος) πλυμένα...

Read more »

Πατάτες μπράβας

10 Μαΐου 2013
By
Πατάτες μπράβας

Υλικά 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 3 εκ. 2,5 εκ. ελαιόλαδο (από τον πάτο του σκεύους) για το τηγάνισμα  Για την πικάντικη ντοματόσαλτσα 40 ml ελαιόλαδο 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 250 γρ....

Read more »

Τορτίγιες με ψητό κοτόπουλο, μοτσαρέλα και βασιλικό

25 Φεβρουαρίου 2013
By
Τορτίγιες με ψητό κοτόπουλο, μοτσαρέλα και βασιλικό

Σας προτείνουμε ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα από τορτίγιες γεμισμένες με ψητό κοτόπουλο, μοτσαρέλα και βασιλικό. Σνάκ σχετικά υλικά : Συνταγές με τορτίγια Συνταγές με κοτόπουλο Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει, καθαρίζουμε αν τυχόν έχει πέτσα και αν χρειαστεί ξεκοκαλίζουμε κιόλας ώστε να έχουμε καθαρά κομματάκ...συνταγές Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Spaghetti ή Tagliatelle με Κοτόπουλο, Πιπεριά και Τυρί Κρέμα

6 Φεβρουαρίου 2013
By
Spaghetti ή Tagliatelle με Κοτόπουλο, Πιπεριά και Τυρί Κρέμα

Αγαπημένα ζυμαρικά, σερβιρισμένα με ρόδινη, τυρένια σάλτσα, τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου και λίγα αρώματα της Ανατολής!Ένα γρήγορο, υγιεινό και χορταστικό  μεσημεριανό, ό τι χρειαζόμαστε μετά από μια κουραστική μέρα. Αλλά κι ένα πανεύκολο και νοστιμότατο βραδινό για μας ή τους φίλους μας. Ένα ποτήρι καλό κρασί θα τα συνοδεύσει υπέροχα και θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα!Μην...

Read more »

Κουνουπίδι Καπαμάς

22 Ιανουαρίου 2013
By

Ο καπαμάς (kapama) είναι μία τεχνική μαγειρικής με βάση το αρνίσιο ή το μοσχαρίσιο κρέας, που τσιγαρίζεται σε ελαιόλαδο και μαγειρεύεται με κρεμμύδι, ντομάτες και αρκετά καρυκεύματα.Καπαμάς επίσης ονομάζεται και το φαγητό που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο και μπορεί να είναι όχι μόνο κρέας αλλά και λαχανικά.Ας μαγειρεύσουμε κι εμείς το κουνουπίδι καπαμά,...

Read more »

Χοιρινό με λάχανο

18 Ιανουαρίου 2013
By
Χοιρινό με λάχανο

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για χοιρινό με μια δόση λαχανικών. Εναλλακτική πρόταση είναι να προσθέσουμε λάχανο! Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για χοιρινό με λάχανο! Κρέατα σχετικά υλικά : Συνταγές με χοιρινό Συνταγές με κρεμμύδι Πλένουμε καλά το λάχανο, αφαιρούμε τα κοτσάνια του και το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο,...

Read more »

Ντοματόρυζο, του Ντρου

7 Ιανουαρίου 2013
By

Νόστιμο, νηστίσιμο, θρεπτικό, χορταστικό και πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Θέλετε τίποτα άλλο; Είναι ιδανικό φαγητό για τις ημέρες που δεν έχουμε πολύ χρόνο για μαγείρεμα και που θέλουμε να φάμε κάτι που θα μας πιάσει. Παρόμοιες συνταγές: Ντοματόρυζο Μπουρανί (πολίτικο ντοματόρυζο) Ρύζι με μανιτάρια Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Παστουμαρλί ατομικά

20 Δεκεμβρίου 2012
By

Άρωμα Καισαρείας σε ένα μεζεδοπιτάκι ταμάμ για μερακλήδες. Υλικά 1 πακέτο φύλλα κρούστας Για τη γέμιση 14 φέτες παστουρμά 300 γρ. κασέρι (προτιμότερο Σοχού ή Βόλου - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), τριμμένο 2 αυγά, χτυπημένα 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα 3 ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε...

Read more »

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τυριά

11 Δεκεμβρίου 2012
By
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τυριά

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Απολαύστε το στην αρχή με το μάτι και κατόπιν με τον ουρανίσκο! Υλικά: Διάφορα είδη σκληρών κατά προτίμηση τυριών διαφορετικών αποχρώσεων (π.χ. τσένταρ, κεφαλοτύρι, γκούντα, ροκφόρ κτλ) Ντοματάκια Σαντορίνης Φρέσκο δεντρολίβανο ή άλλο μυρωδικό σε κλαδάκια (π.χ. ρίγανη, θυμάρι κτλ) 1 τυρί babybell Εκτέλεση: Κόβουμε ισομεγέθη κυβάκια...

Read more »

Σαλάτα σε Σουβλάκι

7 Δεκεμβρίου 2012
By

Μια συνταγή για σαλάτα που δεν χρειάζεται σαλατιέρα και πιρούνι για να την απολαύσετε. Δοκιμάστε την! Υλικά: Ντοματάκια Σαντορίνης Αγγούρι ή αγγουράκια Μίνι μοτσαρέλα Ελιές Καλαμών Φύλλα βασιλικού μετρίου μεγέθους Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Πρώτα ξεκουκουτσιάζουμε τις ελιές χωρίς να χαλάσουμε την εμφάνισή τους. Κόβουμε το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Σαλάτα νισουάζ µε φρέσκο τόνο

5 Δεκεμβρίου 2012
By

Είναι εµπνευσµένη από την κλασική σαλάτα νισουάζ, η οποία φτιάχνεται µε τόνο κονσέρβας. Ο φρέσκος τόνος, βεβαίως, την ανεβάζει διατροφικά. Tρώγεται ως κύριο γεύµα µε ξεροψηµένο ψωµί Υλικά (για 2 άτοµα) Για τη μαρινάδα 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. παλαιωµένο ξίδι από κόκκινο κρασί 1 κ.σ. µαϊντανό, χονδροκοµµένο 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο 1...

Read more »