Posts Tagged ‘ ντομάτες ’

Αρνί με μελιτζάνες (Ισλίμ)

24 Ιανουαρίου 2015
By
Αρνί με μελιτζάνες (Ισλίμ)

ΥΛΙΚΑ 1  1/2 κιλό αρνί μπούτι (κομμένο σε μερίδες) 6-7 μελιτζάνες (φλάσκες) 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας 1 μέτριο κρεμμύδι 1 κύβο ζωμού κρέατος (προαιρετικά) 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες 1 μέτρια πράσινη πιπεριά Αλάτι-πιπέρι Ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε να βράσει για  ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Syntagies.gr

Read more »

Spaghetti House – Spaghetti alla puttanesca

23 Ιανουαρίου 2015
By
Spaghetti House – Spaghetti alla puttanesca

Υλικά για 4 άτομα 400 γρ σπαγγέτι 1 κουτί ντομάτες (ολόκληρες ή κονκασέ που θα περάσετε από το μούλτι) 2 κουτάλια κάππαρη (την οποία θα έχετε ξαρμυρίσει) 3 φιλέτα ατζούγιας (τα οποία θα έχετε ξαρμυρίσει και ψιλοκόψει - αν δεν είστε φίλος της ατζούγιας βάλτε ένα φιλέτο. Αλλά βάλτε οπωσδήποτε!) ~15-20 ελιές Καλαμών (χωρίς...

Read more »

Κοτόπουλο στο φούρνο με ντομάτες

23 Ιανουαρίου 2015
By
Κοτόπουλο στο φούρνο με ντομάτες

ΥΛΙΚΑ 1 κοτόπουλο (1  1/2 κιλό περίπου) 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί 1/2 κιλό μικρές ντομάτες ή 1 κουτί ντομάτες,αποφλοιωμένες και στραγγισμένες (χωρίς το χυμό τους) μερικές κουταλιές λάδι ζάχαρη 1 λεμόνι αλεύρι αλάτι- πιπέρι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο Ρίγανη 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και κόβουμε το...

Read more »

Λαζάνια με μελιτζάνες

12 Οκτωβρίου 2014
By
Λαζάνια με μελιτζάνες

Λαζάνια με μελιτζάνες Υπέροχα, νοστιμότατα λαζάνια, με μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας και τυρί. Ένα χορταστικό πιάτο χωρίς κρέας! Από το radicio.com. Υλικά συνταγής για τα λαζάνια: Αλεύρι: 2300 γρ. Αυγά: 3 πολύ μεγάλα Υλικά συνταγής για τη γέμιση: Φλάσκες μελιτζάνες: 2 μεγάλες (ή 3 μέτριες) Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας Ξεφλουδισμένες ντομάτες ρόμα: 2 κονσέρβες των 400...

Read more »

ριζότο με ντομάτα και φέτα – πάντρεμα μεσογείου

1 Σεπτεμβρίου 2014
By
ριζότο με ντομάτα και φέτα – πάντρεμα μεσογείου

Φρέσκο πιάτο με καλοκαιρινή ντομάτα να κάνει τον διαιτητή ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία Υλικά (για 4 άτομα, πρώτο πιάτο) υγρά (brodo) 5 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί σοτάρισμα (soffrito) 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1/3 φλ. λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ρύζι (riso) 1½ φλ. Carnaroli ή Vialone ή Arborio ή...

Read more »

relish με λαχανικά

28 Αυγούστου 2014
By
relish με λαχανικά

 Relish είναι συνήθως ψιλοκομμένα λαχανικά μαγειρεμένα ελαφρά σε ξύδι, κάτι σαν τουρσί δηλαδή. Γίνεται με διάφορα λαχανικά, πιο συνηθισμένο είναι με αγγουράκια. χρειαζόμαστε 4 ντομάτες 3 μέτρια κολοκυθάκια 2 κόκκινες πιπεριές 1 πράσινη πιπεριά 1 μέτριο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές χοντρό αλάτι 1 φλιτζάνι ξύδι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι νερό...

Read more »

Πίτσα Μπραζίλια

25 Αυγούστου 2014
By
Πίτσα Μπραζίλια

ΥΛΙΚΑ 1 αφράτη ζύμη Pillsbury 3 φέτες φρέσκο ανανά, σε κομματάκια 4-5 φέτες ζαμπόν (μπούτι), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 220 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 1 μικρή, ώριμη ντομάτα, σε λεπτές φέτες 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για την επάλειψη του ταψιού 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα του ταψιού ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ  5-6...

Read more »

Συντήρηση σάλτσας ντομάτας σε βαζάκια

4 Αυγούστου 2014
By
Συντήρηση σάλτσας ντομάτας σε βαζάκια

 Υπάρχουν υλικά όμως που μπορώ να τα συντηρήσω με άλλον τρόπο. Όπως οι ντομάτες. Μπορώ ανάλογα με την ποικιλία να φτιάξω λιαστές, ή "λιαστές" φούρνου, τοματοπελτέ και ολοκληρωμένη σάλτσα έτοιμη προς κατανάλωση Σάλτσα ντομάτας σε βαζάκια Υλικά ντομάτες ώριμες πιπεριά πράσινη σκόρδο κρεμμύδι (αλάτι) (λίγη ζάχαρη) κόκκινη πιπεριά ελαιόλαδο μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένο Εκτέλεση  Οι ποσότητες δεν...

Read more »

Πελτές ντομάτας σπιτικός

15 Ιουλίου 2014
By
Πελτές ντομάτας σπιτικός

Υλικά ντοματάκια τύπου Ρόμα, όσα θέλουμε αλάτι ελαιόλαδο προαιρετικά κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα πιπεριές πράσινες ή κόκκινες Εκτέλεση Αγοράζουμε ντοματάκια γερά και ώριμα, όσα εμείς νομίζουμε ότι ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...

Read more »

Σπιτική κέτσαπ με φρέσκα ντοματίνια

15 Ιουλίου 2014
By
Σπιτική κέτσαπ με φρέσκα ντοματίνια

Υλικά 500 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση 500 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες (κονσέρβα) 350ml κρύο νερό 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και χοντροκομένο ½ φλ.τσαγ ελαιόλαδο ½ μαραθόριζα καθαρισμένη και χοντροκομμένη 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ½ φρέσκο κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο (κόκκινη καυτερή πιπεριά) 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο 1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο...

Read more »

Σαλάτα με ωμή γλιστρίδα

9 Ιουλίου 2014
By
Σαλάτα με ωμή γλιστρίδα

Τόσα καλά που κάνει η γλιστρίδα και που πρόσφατα τα έμαθα μπήκε στο καθημερινό μενού με διάφορους τρόπους Υλικά: 2 μικρές ντομάτες 1 σκελίδα σκόρδο 30γρ. τυρί φέτα 1 ματσάκι γλιστρίδα Ελαιόλαδο, αλάτι και ξίδι όσο νομίζουμε 1 κρίθινο παξιμάδι Πώς την κάνουμε: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε μικρά κομμάτια, τις...

Read more »

Μπουγιουρντί!

9 Ιουλίου 2014
By
Μπουγιουρντί!

Υλικά : 1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη 1 πιπεριά καυτερή(εάν το θέλετε καυτερό) ή 1 πιπεριά κέρατο 1 κομμάτι φέτα 1 με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη Εκτέλεση : Πλένουμε καλά την ώριμη ντομάτα την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κόβουμε και την φέτα σε μικρούς κύβους. Την ... Διαβάστε...

Read more »

Πέρκα στο φούρνο

13 Ιουνίου 2014
By
Πέρκα στο φούρνο

Πέρκα στο φούρνο Γρήγορη και εύκολη συνταγή για φιλέτο πέρκας, ψητό στο φούρνο με πατατούλες και ντομάτα. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Φιλέτο πέρκας: 800 γρ. περίπου Πατάτες: 1 κιλό Ντομάτες: 4 + 2 μέτριες Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει Ρίγανη: 1 κουταλάκι Θυμάρι: 1 κουταλάκι Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 - 3 κουταλιές σούπας...

Read more »

Ταμπουλέ

Ταμπουλέ

Σαλάτα αγαπημένη σε πολλούς, και φυσικά σ’ εμάς! Μια σαλάτα πολύ δροσερή και χορταστική Τα υλικά μας: 100 γρ. πλιγούρι (κατά προτίμηση ψιλό) 1 ντομάτα μισό αγγούρι 1 ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα μόνο) 8-10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου μισό κρεμμύδι ξερό τα φύλλα από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο χυμό από 1 ή...

Read more »