Posts Tagged ‘ μυζήθρα ’

Κοτόπουλο Με Χυλοπιτάκι Και Μυζήθρα

24 Αυγούστου 2014
By
Κοτόπουλο Με Χυλοπιτάκι Και Μυζήθρα

 Όλη τη διαφορά την κάνει το άρωμα της ματζουράνας (γύρω στα 6 φυλλαράκια) αν έχεις την τύχη και βρίσκεται σε γλαστράκι στην κουζίνα σου. Υλικά για 1 μερίδα 2 μπουτάκια κοτόπουλο 1 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια 4 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 3/4 συσκευασίας κονκασέ 1...

Read more »

Μπουρεκάκια με ανθότυρο και πράσο

6 Μαΐου 2014
By
Μπουρεκάκια με ανθότυρο και πράσο

Μπουρεκακια με ανθοτυρο και πρασο Ένα ωραίο μεζεδάκι, με κρητικό ανθότυρο και πράσο σε φύλλο κρούστας Υλικά 300γρ φυλλο κρουστας Για τη γεμιση 1 κουταλάκι γλυκού μέλι 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο 4 κουταλιές σουπας ελαιόλαδο 3 φλιτζανια τσαγιου ανθότυρος μαλακος (μυζηθρα) 1 κουταλάκι γλυκου λευκό κρασί 2 κουταλιές σουπας σουσάμι ή μαυροκούκι Αλατι...

Read more »

Μελιτίνια

9 Απριλίου 2014
By
Μελιτίνια

Παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό από τη Σαντορίνη. Υλικά Ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένα με αυγοδάρτη 1 σφηνάκι ρακί 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 250 γρ. νερό (ανάλογα με το αλεύρι, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε 10 γρ. νερό) Γέμιση 500 γρ....

Read more »

Μακαρονάδα με καμμένη μυζήθρα

25 Ιουλίου 2013
By
Μακαρονάδα με καμμένη μυζήθρα

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας 200γρ βούτυρο(οχι μαργαρίνη) 250γρ μυζήθρα ξερή τριμμένη ρίγανη πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με το χρόνο... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ... και καλή σας όρεξη!!!!

Read more »

Σιμιγδαλόπιτα αλμυρή

24 Ιανουαρίου 2013
By

Μια πιτούλα πολύ ιδιαίτερη, που την έφτιαχνε η γιαγιά μου, συνήθως το χειμώνα.Είναι πάρα πολύ νόστιμη και τρώγεται πολύ ευχάριστα, τόσο ζεστή, όσο και παγωμένη.Δοκιμάστε τη και θα εκπλαγείτε!   Σιμιγδαλόπιτα αλμυρήΥλικά•    1 πακέτο φύλλα για πίτες •    150 γρ. σιμιγδάλι•    350 γρ. μυζήθρα χλωρή ή ανθότυρο•    350 γρ. φέτα τρίμμα•    300 γρ. γάλα...

Read more »

Μαυρομάτικα με τυριά

12 Δεκεμβρίου 2012
By
Μαυρομάτικα με τυριά

Καταπληκτική συνταγή! Κι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να παρουσιάσεις τα μαυρομάτικα φασόλια στην σωστή τους διάσταση! Είναι θρεπτικά, υγιεινά, νόστιμα... Και τότε γιατί δεν τα τρώμε πιο συχνά; Η παρακάτω συνταγή βέβαια γίνεται και με όποιο άλλο είδος φασολιών έχετε διαθέσιμα. Μην περιμένετε να βρείτε μαυρομάτικα για να την φτιάξετε! Υλικά μισό κιλό...

Read more »

Μυζηθρόπιτα γλυκιά

30 Οκτωβρίου 2012
By

Υλικά 1/2 κιλό φύλλα μπακλαβά 1/2 κιλό ανάλατη μυζήθρα λιωμένη καλά 2 1/2 κούπες ζάχαρη 10 αυγά 1 κουτί γάλα εβαπορέ 1 κουταλάκι κανένα Λιωμένο βούτυρο Εκτέλεση Ανακατεύουμε το γάλα με ίση ποσότητα νερού, το προσθέτουμε στην λιωμένη μυζήθρα και ρίχνουμε την κανέλα. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, τα προσθέτουμε στο μίγμα και...

Read more »

Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και θυμάρι

18 Οκτωβρίου 2012
By

Υλικά για 4-5 άτομα 1 κιλό κρεμμύδια ξερά, κομμένα όπως στη χωριάτικη ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2-3 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα ή 1 κ.σ. (κοφτή) ξερό, τριμμένο 1 κ.σ. (κοφτή) ζάχαρη 1 φύλλο σφολιάτας 200 γρ. μυζήθρα, θρυμματισμένη Εκτέλεση Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια...

Read more »

Κόκορας κρασάτος

20 Απριλίου 2012
By
Κόκορας κρασάτος

Παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζεται πολύ στα χωριά είναι ο κόκορας κρασάτος με μακαρόνια! Σας παρουσιάζουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή για κόκορα κρασάτο! Ζυμαρικά Κοτόπουλο Παραδοσιακές Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες και τον σοτάρουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσει από όλες τις μεριές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κα... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Φτιάχνω μυζήθρα

15 Μαρτίου 2012
By

Όταν φτιάχνουμε τυρί φέτα, αμέσως μετά φτιάχνουμε και μυζήθρα! Πάμε να δούμε πως γίνεται η μυζήθρα βήμα βήμα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: SheBlogs.eu » Συνταγές

Read more »

Τυρόπιτα συγκλονιστική

Τυρόπιτα συγκλονιστική

Υλικά Για το φύλλο 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.σ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι κρασιού 1 κ.γ. αλάτι 1 φλ. χλιαρό νερό περίπου 1 κ.σ. φυτικό μαγειρικό λίπος μαλακό (θερμοκρασία δωματίου) Λίγο νισεστέ ή αλεύρι για το άνοιγμα φύλλου Για τη γέμιση 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρ. κρεμμύδια...

Read more »

Μυζηθρόπιτα από τη Τασία με βοηθό τον Στέλιο Παρλιάρο στις Γλυκές Αλχημείες!

3 Μαρτίου 2012
By
Μυζηθρόπιτα από τη Τασία με βοηθό τον Στέλιο Παρλιάρο στις Γλυκές Αλχημείες!

ΥΛΙΚΑ: 900 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη 225 γραμμάρια βούτυρο 450 γραμμάρια ζάχαρη 150 γραμμάρια σταφίδες ξανθιές 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ 6 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουερ (60 γραμμάρια περίπου) Λίγο αλάτι 1 βανίλια 6 αβγά Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι 150 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου τριμμένη Κανέλα τριμμένη για πασπάλισμα Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε το...

Read more »

Ντάκος – γνήσιος κρητικός

29 Φεβρουαρίου 2012
By

(4 άτομα) Υλικά 4 παξιμάδια κριθαρένια (είναι στρογγυλά) 4 ώριμες τομάτες 1/4 κιλ. μυζήθρα ξυνή αλάτι λάδι ρίγανη Εκτέλεση Βρέχουμε τα παξιμάδια ελάχιστα, με νερό. Βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας λάδι σε κάθε παξιμάδι, ή παραπάνω αν μας αρέσει. Τρίβουμε τη φρέσκια τομάτα και τη βάζουμε πάνω στα παξιμάδια. Προσθέτουμε το αλάτι, τη...

Read more »

Μυζηθρόπιτες νεράτες

20 Φεβρουαρίου 2012
By
Μυζηθρόπιτες νεράτες

Υλικά Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι ½ ποτήρι λάδι αλάτι Γέμιση: 1 κιλό ξινή μυζήθρα (τριμμένη) Εκτέλεση Ανακατεύουμε υλικά για τη ζύμη και προσέχουμε ώστε το ζυμάρι να είναι πολύ μαλακό. Το αφήνουμε να φουσκώσει.Τηγανίζουμε το ζυμάρι σε λίγο λάδι και σε αντικολλητικό τηγάνι: βουτάμε τα χέρια μας στο νερό, το κόβουμε σε...

Read more »