Posts Tagged ‘ Μοσχάρι ’

Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

21 Ιουνίου 2016
By
Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (προτιμήστε κατά σειρά προτεραιότητας χτένι ή κιλότο ή σπάλα ή ελιά) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι, τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ½ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 600 μλ. ζωμό κότας (από ζελέ ψυγείου, ή σπιτικό ) 100 μλ. ελαιόλαδο Για το...

Read more »

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

21 Ιουνίου 2016
By
Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Νόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια, ψημένα στα κάρβουνα με τυρί που λιώνει στο εσωτερικό τους. Ιδανικά για χάμπουργκερ. Από το radicio.com Υλικά (για 4 μεγάλα μπιφτέκια) Ψωμί του τοστ: 3 φέτες Γάλα: 1/4 κούπας Αλάτι: 3/4 κουταλάκι τσαγιού Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Σκόρδο σκόνη: 1 κουταλάκι Κιμά μοσχαρίσιο: 750 γρ. Ημίσκληρο τυρί: 4 κομμάτια 4 Χ...

Read more »

ΒΟΔΙΝΟ ΑΛΑ ΜΠΟΥΡΚΙΝΙΌΝ

10 Δεκεμβρίου 2015
By
ΒΟΔΙΝΟ ΑΛΑ ΜΠΟΥΡΚΙΝΙΌΝ

Υλικα : 130 gr μπέϊκον σε μία φέτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1250 gr νουά μοσχαριού, 1 καρότο μεγάλο, 1 κρεμμύδι μεγάλο, 2 κ.σ. αλεύρι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, αλάτι, 750 ml κόκκινο κρασί Βουργουνδίας, 1 lt περίπου σπιτικό ζωμό κρέατος, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 2 σκελίδες σκόρδο, bouquet garni (απο 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι και...

Read more »

Γρήγορη Σάλτσα Μπολονέζ με Ταλιατέλες (σε τρεις παραλλαγές)

24 Νοεμβρίου 2015
By
Γρήγορη Σάλτσα Μπολονέζ με Ταλιατέλες (σε τρεις παραλλαγές)

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή Μπολονέζ και μια slow cooked είχα υποσχεθεί εδώ και σχεδόν δυο χρόνια μετά την τυφλή δοκιμή 6 διαφορετικών εκτελέσεων της ίδιας βασικής συνταγής της διάσημης σάλτσας, με μικρές τεχνικές παραλλαγές. Εκείνο το άρθρο σε τρείς συνέχειες (εδώ, εδώ και εδώ το τελικό αποτέλεσμα) Υλικά Για τη σάλτσα 1 κιλό κιμά...

Read more »

Λαχανοντολμάδες μ΄αυγολέμονο!

29 Οκτωβρίου 2015
By
Λαχανοντολμάδες μ΄αυγολέμονο!

Υλικά : 1 λάχανο μεγάλο (μαλακό για λαχανοντολμάδες, το σκληρό είναι για σαλάτα) 750 γραμμάρια κιμά από πρόβιο (δεν δεν βρείτε 500 γραμμάρια βοδινό και 250 γραμμάτια χοιρινό) 120 γραμμάρια ρύζι νυχάκι 150 γραμμάρια βούτυρο Λίγο λάδι 2 κρεμμύδια τριμμένα Μαϊντανό και άνηθο (κανονίζετε όσο θέλετε) αλάτι, πιπέρι 2 λεμόνια 1 αβγό Εκτέλεση :...

Read more »

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΨΗΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ!!!

17 Ιουνίου 2015
By
ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΨΗΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ!!!

ΥΛΙΚΑ 1 κιλο μοσχαρι ελια η'κιλοτο κομμενο σε μπουκιες 2 ξερα κρεμμυδια τριμμενα 3 σκ.σκορδου λιωμενες στην πρεσα 3-4 ντοματες τριμμενες 2 κ.σουπας παστα ντοματας 1 κρασοποτηρο κοκκινο κρασι 1 φυλλο δαφνη 12 κοκους μπαχαρι 2-3 πρεζες κανελα τριμμενη 1 πρεζα γαρυφαλλο τριμμενο 1 κ.γλυκου ζαχαρη Mix πιπεριων μπολικο Αλατι Ελαιολαδο 1 1/2 κρασοποτηρο...

Read more »

Χειμωνιάτικη κρεατόσουπα με διάφορα κρέατα και άγρια ρίγανη

15 Ιανουαρίου 2015
By
Χειμωνιάτικη κρεατόσουπα με διάφορα κρέατα και άγρια ρίγανη

ΑΠΟ  ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ Νόστιμη και θρεπτική κρεατόσουπα ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Συστατικά: 1/2 κιλό μοσχάρι (λαιμός) 1/2 κιλό αρνί (λαιμός) 1/2 κοτόπουλο 1 κ.γλ. ρίγανη (φρέσκια ή ξερή) 1 σκελίδα σκόρδου κοπανισμένη 1 κ.σ.  ψιλοκομμένο μαϊντανό 5 κ.σ. αλεύρι 1 κ.σ.  φρέσκο βούτυρο 1 κ.σ.  χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι  Οδηγίες:...

Read more »

Κοκκινιστό μοσχάρι

27 Αυγούστου 2014
By
Κοκκινιστό μοσχάρι

 ΥΛΙΚΑ 1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες 2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη 1 ξερό κρεμμύδι στον τριίφτη τριμμένο 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ 1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας 3 ώριμες ντομάτες   6 κουτ σούπας λάδι 1 ξυλάκι κανέλλα προαιρετικά, Αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην...

Read more »

Κεφτέδες!

12 Ιουνίου 2014
By
Κεφτέδες!

Υλικά : 1 κιλό κιμά πρόβιο (ή 750 γρ. βοδινό και 250 γρ. χοιρινό) 600 γραμμάρια ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο (μόνο τη ψίχα) 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη 3 με 4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο 1 αυγό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση : Μουσκεύουμε το ψωμί κόβοντας το σε φέτες. Σε μια...

Read more »

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ!

2 Φεβρουαρίου 2014
By
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ!

από: http://stamarstavros.blogspot.gr/2011/01/blog-post_31.html Αυτή η κατασκευή ήταν "ταμπού" για το σπίτι μας και είχαμε να την κάνουμε πάνω από 13 χρόνια. Είχα φτιαγμένο, στο ψυγείο, κιμά κοκκινιστό, με τον πασίγνωστο τρόπο και περίμενε κάποια ιδέα, εκτός από ζυμαρικά.  Δεν ήθελα να πάρω χειμωνιάτικες πλαστικές μελιτζάνες και χρησιμοποίησα πατάτες σε δύο στρώσεις. Να και το αποτέλεσμα...

Read more »

Μοσχάρι μπρεζέ με μαυροδάφνη και αποξηραμένα μανιτάρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μοσχάρι μπρεζέ με μαυροδάφνη και αποξηραμένα μανιτάρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Γιορτινό πιάτο από το βίβλίο μου Ρεβεγιόν στο σπίτι! Μοσχάρι μπρεζέ με μαυροδάφνη και αποξηραμένα μανιτάρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου Υλικά συνταγής 2 κιλά χτένι από τη σπάλα (ποντίκι, στρογγυλό ή κιλότο) 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο 1/2 πράσο 4 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάρια 2 κλαδάκια θυμάρι 2-3 κόκκους μπαχάρι 1 δαφνόφυλλο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 κ.σ. μπαλσάμικο 2...

Read more »

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες Χούμπλικ

ngredients: Μοσχαράκι - 400 γρ. σε μικρούς κύβους μπουκιάς Μελιτζάνες - 3-4 ξεπικρισμένες σε αλατόνερο, κομμένες σε χοντρές φέτες Ελαιόλαδο - 2 κ.σ. Ντομάτα - φρέσκια, τριμμένη Αλατοπίπερο - λίγο Κανέλα - λίγη Ρίγανη - λίγη Κρεμύδι - 1 μεγάλο Σκόρδο - 2 σκελίδες κομμένες σε φετάκια Εκτέλεση: Στην χύτρα μας ροδίζουμε με 1 κ.σ λάδι το κρέας να θωρακιστεί καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: greek...

Read more »

Μοσχαράκι με ….. μανιταρόσουπα

15 Ιουνίου 2013
By
Μοσχαράκι με ….. μανιταρόσουπα

Μαγειρεύεται μέσα σε … μανιταρόσουπα και μέσα σε … sprite!! Και τα δύο αυτά υλικά δίνουν ένα πολύ τρυφερό κρέας μα και μια νόστιμα χυλωμένη μανιταροσάλτσα, που κάνουν το μοσχαράκι μας ακαταμάχητο! Θα χρειαστούμε: 1200 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε κυβάκια 1 φάκελο μανιταρόσουπα (όχι στιγμής) 250 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα 2 σκελίδες σκόρδο...

Read more »

Μοσχάρι με πράσινα φασολάκια

8 Μαΐου 2013
By
Μοσχάρι με πράσινα φασολάκια

Υλικά 1 κιλό μοσχάρι (από μαλακό μέρος) 1 κιλό πράσινα φασολάκια 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι  ψιλοκομμένο 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες 2/3 της κούπας λάδι 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Αλάτι  πιπέρι Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Κρητικά τραπεζώματα

Read more »