Posts Tagged ‘ ΜΕΖΕΔΕΣ ’

Σπανακόπιτα

13 Φεβρουαρίου 2013
By
Σπανακόπιτα

Η πιο νόστιμη συνταγή για την παραδοσιακή ελληνική σπανακόπιτα! Μεζέδες Ορεκτικά Πίτες Σνάκ σχετικά υλικά : Συνταγές με σπανάκι Συνταγές με κρεμμυδάκια 1. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το νωπό σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να ε...συνταγές Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »

Πουγκάκια έκπληξη

6 Φεβρουαρίου 2013
By
Πουγκάκια έκπληξη

Ιδανικό για πρώτο πιάτο και όχι μόνο, που θα καταπλήξει τα πλήθη. Γρήγορο, εύκολο και θεϊκό στη γεύση πάνω απ’ όλα.Υλικά:1 κιλό χοιρινό ψαχνό ή μπούτι κοτόπουλοΠιπεριά της αρεσκείας σαςΚεφαλογραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρίΝτομάταΠατάτες... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΚουζινοΣκαλίσματα

Read more »

Σως μπεαρνέζ

28 Ιανουαρίου 2013
By
Σως μπεαρνέζ

Η σως μπεαρνέζ ή béarnaise γαλλιστί είναι μια σάλτσα η οποία συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα και ψητά σχάρας αλλά και λαχανικά. Μεζέδες Ορεκτικά Σάλτσες Σνάκ σχετικά υλικά : Συνταγές με κρασί Συνταγές με ξύδι Σιγοβράζουμε το κρασί, το ξύδι, τα κρεμμυδάκια και το σταχούρι (εστραγκόν) μέχρι να δέσουν. Ανακατεύουμε σιγά- σιγά έναν-έναν τους κρόκους των...

Read more »

Αλλιώτικο σπετσοφάι χοιρινό

17 Ιανουαρίου 2013
By
Αλλιώτικο σπετσοφάι χοιρινό

Ένα αλλιώτικο απ’ το κλασσικό σπετσοφάι που έχουμε συνηθίσει με χοιρινό, ότι πρέπει για μπουφέ και για μεγάλα τραπεζώματα! Υλικά: 2 κιλά κρέας χοιρινό (χωρίς κόκκαλο)1 μεγάλο κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο2 - 3 πιπεριές φρέσκεςΠιπεριές Φλωρίνης κονσέρβαΜαϊντανό 2 κούπες τριμμένη φέτα2 κούπες κίτρινα τυριά 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί2 κ.σ. πελτέ 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδαΡίγανηΚόκκινο &...

Read more »

Τούρτα…Τούρτα…Τούρτα…αλλά αλμυρή ως έκδοση!

11 Ιανουαρίου 2013
By

Τούρτα αλμυρή, που σερβιρίστηκε ως ορεκτικό. Και μια χαρά στέκει ως πρώτο πιάτο, αν θελήσετε  και πάρετε την απόφαση να την κάνετε. Λίγη όρεξη χρειάζεται ως προς την σύνθεση γιατί πρέπει λίγο να μείνει και να σταθεί, πριν ολοκληρωθεί ως εμφάνιση Υλικά για έναν μεγάλο τετράγωνο δίσκο ζαχαροπλαστείου (εγώ τους προμηθεύτηκα στο μεγάλο κατάστημα...

Read more »

Παραδοσιακό Σπετζοφάι!

10 Ιανουαρίου 2013
By
Παραδοσιακό Σπετζοφάι!

Συνταγες για ολα τα γουστα! Συνταγη για 4 ατομαΥλικά:1 κιλό πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες 1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα, σε κομμάτια 1 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι νερό Αλάτι, πιπέρι Λίγη ζάχαρηΕκτέλεση:Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα. Προσθέτουμε...

Read more »

Κοτο-φωλιές … για πρώτο πιάτο ή μεζέ

9 Ιανουαρίου 2013
By

Υλικά για 15 κομμάτια. Για την ζύμη 1 και ½ ποτήρι γάλα φρέσκο και πλήρες, 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 αυγό συν 1 κρόκο (το ασπράδι το έριξα στην γέμιση, δεν πήγε χαμένο) 1/3 κουταλάκι ζάχαρη, ½  κουταλάκι αλάτι, 13/ κουταλάκι σκόνη κουρκουμά, 15 γραμ. ξηρή...

Read more »

Πρόχειρος μεζές

15 Νοεμβρίου 2012
By

Πολλές φορές έρχονται φίλοι στο σπίτι και θέλουμε να πιούμε ένα ουζάκι, ή λίγο κρασάκι ή και μπυρίτσα, αλλά δεν το ᾿χουμε προγραμματίσει.Για να μην τα πιούμε λοιπόν «ξεροσφύρι», να τι μπορούμε να κάνουμε.   Πρόχειρος μεζέςΥλικά•    1 λουκάνικο χωριάτικο •    1 κομμάτι φέτα•    1 κομμάτι κεφαλοτύρι •    1 μεγάλη ντομάτα •    ½ αγγούρι...

Read more »

ΜΕΖΕΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ…..ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ……

12 Νοεμβρίου 2012
By
ΜΕΖΕΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ…..ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ……

από  :  Εδώ  Ο προγραμματισμός για το μεσημεριανό έγινε από το πρωΐ, εξ αιτίας της προηγούμενης ανάρτησης.Στην κατάψυξη τα δυο (2) τελευταία λουκάνικα τύπου Μάνης, κατασκευασμένα στον χασάπη μου, με συνταγή που του έδωσα, ελαφρά αλλαγμένη, μιας και έχει φουρνάκι καπνίσματος (αυτό ήταν το κίνητρο).Είχε επίσης μανιτάρια σε φέτες, κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο κ.λπ.Να και...

Read more »

Καβουροσαλάτα σπέσιαλ

1 Νοεμβρίου 2012
By

Μια απλή και δροσερή σαλάτα (82) θεάσεις Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Greekouzina.gr

Read more »

Τυροκαυτερή Κόκκινη

15 Οκτωβρίου 2012
By

Τυροκαυτερή Κόκκινη Προσαρμοσμένη από την Αγλαΐα Κρεμεζή Η τυροκαυτερή αυτή είναι απαλή και κρεμώδης αλλά μόλις μπει στο ψυγείο, σφίγγει. Πριν λοιπόν την σερβίρετε, αφήστε την έξω απ' το ψυγείο για μισή ώρα ώστε να μαλακώσει. Μερίδες: γύρω στα 700 γρ. / αρκετή για 12 περίπου άτομα Υλικά 500 γρ. φέτα, κατά προτίμηση βαρελίσια και...

Read more »

Παπουτσώσαμε και τα λουκάνικα!

3 Οκτωβρίου 2012
By

Όταν τα υλικά είναι λίγα γιατί έχουν ξεμείνει από μια άλλη συνταγή... απλώς πρέπει να σου έρθει μια "φλασιά"για να τα αξιοποιήσεις και να μην πάνε χαμένα, καθώς θα περιμένουν την σειρά τους μέσα στο ψυγείο. Έτσι μου είχαν ξεμείνει 2 λουκάνικα μεγάλα, τύπου Φρανκφούρτης, από τα hot dogs του τελευταίου δεκαημέρου (επαναλαμβάνουμε πια...

Read more »

Ταραμοκεφτέδες!

20 Σεπτεμβρίου 2012
By
Ταραμοκεφτέδες!

Τα σημερινά μου μεζεδάκια,για ούζο η'τσίπουρο.150 γρ.ταραμά κόκκινο1 δεματάκι κρεμμυδάκια φρέσκαάνιθοδυόσμο4 φετούλες μπαγιάτικο ψωμάκιαλατάκι όχι καλύτερα,γιατί ο ταραμάς,είναι αλμυρόςπιπεράκιελαιόλαδο για το τηγάνισμααλευράκι,για το αλεύρωμαΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζουμε το ψωμάκι,να μουσκέψει.Έπειτα,θα ψιλοκόψουμε τα κρεμμυδάκια και θα τα μαράνουμε σε τηγάνι,με τον άνιθο,τον δυόσμο και το πιπεράκι.Σε βαθύ μπώλ,βάζουμε το ψωμάκι,αφού το στραγγίσουμε καλά-καλά,ρίχνουμε τα μαραμένα κρεμμυδάκια μας και...

Read more »

Τηγανίζοντας

16 Σεπτεμβρίου 2012
By
Τηγανίζοντας

Για πολλά χρόνια, όποτε σκεφτόμουν καλαμπόκι, η εικόνα που πάντα μου ερχόταν στο μυαλό ήταν αυτής ενός πλανόδιου πωλητή σε πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας, η σχάρα του γεμάτη καλαμπόκια κι η ακαταμάχητη, καπνιστή τους μυρωδιά να μου τρυπάει τα ρουθούνια, προστάζοντάς με να κοντοσταθώ, να εισπνεύσω... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: My Little Expat...

Read more »