Posts Tagged ‘ ΜΕΖΕΔΕΣ ’

Καναπεδάκια Καπνιστού Σολωμού

23 Δεκεμβρίου 2015
By
Καναπεδάκια Καπνιστού Σολωμού

Ψωμάκια καρυδιού για αυτά τα εύγευστα, γιορτινά καναπεδάκια καπνιστού σολωμού, αλειμμένα με τυρί κρέμα, το οποίο είναι αρωματισμένο με άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και ξύσμα λεμονιού. Μικρές νοστιμιές με μια δόση πολυτέλειας, που θα ομορφύνουν την αρχή του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού ή του μπουφέ ως finger food για ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Γιορτινό τραπέζι: ρολάκια με σολομό και μυρωδικά

16 Δεκεμβρίου 2015
By
Γιορτινό τραπέζι: ρολάκια με σολομό και μυρωδικά

Ρολάκια με καπνιστό σολομό και μυρωδικά ΥΛΙΚΑ για περίπου 30 κομμάτια 1 πακέτο ψωμί για tramezzini, 350γρ, 5 φέτες μεγάλες 600γρ τυρί κρέμα (εκ των οποίων τα 400 μπορεί να είναι με μυρωδικά) 250γρ καπνιστό σολωμό (ή πέστροφα) 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος) ξύσμα από...

Read more »

Γιορτινό τραπέζι: Τερίνα με κατσικίσιο τυρί, λιαστή ντομάτα και πέστο

9 Δεκεμβρίου 2015
By
Γιορτινό τραπέζι: Τερίνα με κατσικίσιο τυρί, λιαστή ντομάτα και πέστο

  ΥΛΙΚΑ για 10-15 άτομα περίπου για το πέστο σπανάκι 1 σκελίδα σκόρδο 100γρ σπανάκι baby 35γρ καρυδόψιχα ή κουκουνάρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. χυμό λεμόνι 85γρ τυρί κρέμα 30γρ παρμεζάνα τριμμένη για το πέστο λιαστής ντομάτας 100γρ λιαστές ντομάτες στο λάδι, ψιλοκομμένες 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας 85γρ τυρί κρέμα για το μίγμα...

Read more »

Κλαμπ Σάντουϊτς Καπνιστού Σολωμού

7 Ιανουαρίου 2015
By
Κλαμπ Σάντουϊτς Καπνιστού Σολωμού

Σαντουϊτσάκια ιδιαίτερα γευστικά για τους λάτρεις του καπνιστού σολωμού, με στρώσεις από τυρί κρέμα, αγγούρι, τομάτα, κρεμμυδάκι ξερό και λεπτές φέτες καπνιστού σολωμού απαρτίζουν αυτό το διαφορετικό Κλαμπ Σάντουϊτς. Να είστε σίγουροι ότι όπου κι αν προσφερθεί σε οικογενειακό, σε φιλικό τραπέζι αλλά και σε κάπως πιο επίσημο μπουφέ θα γίνει ανάρπαστο. Η νοστιμιά...

Read more »

Φέτα σαγανάκι

1 Μαρτίου 2014
By
Φέτα σαγανάκι

Υλικά 1 κομμάτι φέτα (170-200 γρ.), όχι πολύ χοντρό (1½-2 εκ.) 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις Φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι Παρθένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα Λεμόνι, για το σερβίρισμα Ειδικά εργαλεία: σαγανάκι ή άλλο μικρό τηγάνι Προετοιμασία Γεμίστε ένα πλατύ και βαθύ πιάτο με νερό βρύσης. Προσθέστε το αλεύρι και λίγο άσπρο πιπέρι...

Read more »

Poutine

3 Φεβρουαρίου 2014
By
Poutine

Στο Μόντρεαλ, η εβδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη στην "Poutine",  ένα πολύ γνωστό Καναδικό πιάτο ... χρειαζόμαστε 6-7 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες (εγώ πρόσθεσα  μια γλυκοπατάτα) λάδι για τηγάνισμα 2 φλ. τυρί τσένταρ, κομμένο σε κύβους για τη σάλτσα 60 γρ. βούτυρο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 60 γρ. αλεύρι 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι...

Read more »

Το ρεβεγιόν του εργένη: μεζεδάκια από κρέας – μεθυσμένα λουκανικάκια

19 Δεκεμβρίου 2013
By
Το ρεβεγιόν του εργένη: μεζεδάκια από κρέας – μεθυσμένα λουκανικάκια

Εκδοχή πρώτη: λαχταριστά, μεθυσμένα λουκανικάκια – για περίπου 50 χρειάζονται ωμά λουκάνικα “κοκτέιλ” 100 γραμμάρια από μαρμελάδα πορτοκάλι 2 κ.σ. χυμός λεμονιού ¼ φλιτζ. βότκα αλάτι και πιπέρι Η ιδέα ανήκει στην ιέρεια των απλών συνταγών και προσωπική του – εν αγνοία της – εκπαιδεύτρια στα της κουζίνας, Nigella Lawson. Με έμπνευση από

Read more »

xταποδάκια πικάντικα, διαβολικά

22 Νοεμβρίου 2013
By
xταποδάκια πικάντικα, διαβολικά

  Προετοιμασία: 5 λεπτά (15 λεπτά για να είναι σερβιρισμένα). Αν σας αρέσουν τα πιο καυτερά, προσθέστε μια πιπεριά κομμένη σε φετάκια. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 4-6 άτομα) ½ κιλό φρέσκα μικρά χταπόδια, πλυμένα και στραγγισμένα 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά ½ φλ. άσπρο κρασί ξηρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2...

Read more »

Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

23 Οκτωβρίου 2013
By
Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

Ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο αναφέρεται σε ένα Ιταλικό πιάτο, το οποίο περιλαμβάνει λεπτοκομμένες, σχεδόν διαφανείς, φέτες ωμού ή ελάχιστα μαγειρεμένου βοδινού κρέατος ή ψαριού. Καταναλώνεται καρυκευμένο με ελαιόλαδο, λεμόνι, flakes παρμεζάνας, μπαχαρικά και ενίοτε με λευκή τρούφα (μανιτάρι). Επίσης ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο συχνά χρησιμοποιείται για να συμπεριλάβει συνταγές μαγειρεμένες. Αυτή είναι...

Read more »

Κολοκυθοκεφτέδες με πουρέ κολοκυθιού – στην ταβέρνα Κατερίνα

1 Αυγούστου 2013
By
Κολοκυθοκεφτέδες με πουρέ κολοκυθιού – στην ταβέρνα Κατερίνα

Υλικά: 1 κιλό κολοκύθια πράσινα 1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί, μισό κεφαλοτύρι, μισό γραβιέρα 1 φλυτζάνι φρυγανιά από σπασμένα παξιμάδια ή προζυμένιο ψωμί 1 αυγό 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/2 κουτάλι γλυκού κίμινο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βράστε τα κολοκύθια και αφήστε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν τελείως....

Read more »

Γεμιστές μπάλες ψωμιού με μπέικον και τυρί

11 Ιουλίου 2013
By
Γεμιστές μπάλες ψωμιού με μπέικον και τυρί

Γεμιστές μπάλες ψωμιού με μπέικον και τυρί Γεμιστές μπάλες ψωμιού με μπέικον και τυρί Υλικά Για την ζύμη: 3 3/4 φλιτζάνια τσαγ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον αλεύρι, αν χρειαστεί στο ζύμωμα 3 κουταλάκια γλκ ξηρή μαγιά 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι γλκ αλάτι ½ κ.γλκ ρίγανη ½ κ.γλκ...

Read more »

Πασχαλινή Συνταγή, Γαρδούμπες!

2 Μαΐου 2013
By
Πασχαλινή Συνταγή, Γαρδούμπες!

Υλικά : Τα πλεμόνια από δυο συκωταριές αρνίσιες 1 κιλό έντερα 1 κιλό γλυκάδια 7 ματσάκια σκορδάκια φρέσκα (όταν δεν βρίσκουμε βάζουμε κρεμμυδάκια φρέσκα ) 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 250 γραμμάρια ελαιόλαδο παρθένο 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Αλάτι Εκτέλεση : Με τη βοήθεια ενός στύλου bik γυρίζουμε τα...

Read more »

Γαρίδες σαγανάκι

29 Απριλίου 2013
By
Γαρίδες σαγανάκι

Πεντανόστιμος ουζομεζές είναι οι γαρίδες σαγανάκι, με μπόλικη κόκκινη σάλτσα και τυρί φέτα, κίτρινο τυρί ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας. Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Υλικά (Σερβίρει 4) 500 γρ. γαρίδες 300 γρ. κασέρι (κύβους) 250 γρ. τυρί (φέτα κομμάτια) 1 καρότο (φέτες) 1 κρεμμύδι 4 κ. σούπας βούτυρο 1 πιπεριά (πράσινη ) 1 κιλό...

Read more »

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!

25 Απριλίου 2013
By
ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!

Σαν κόρη ψητοπωλη  Ρουμελιώτη (Λάμια) σας προτείνω ανεπιφύλακτα να φτιάξετε κοκορετσάκι πεντανόστιμο,για την ήμερα του Πάσχα, ΥΛΙΚΑ (για μια σουβλα ενος μετρου) 2 συκωταριες αρνισιες 2 αντεριες μεγαλες και μακριες (οχι κοντες-κομμενες) Γλυκαδια 2 ξερα κρεμμυδια 1 πρασινη πιπερια Αλατι Πιπερι Ριγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε πολυ καλα τις συκωταριες και σε ξυλο κοπης τις κοβουμε σε  μετρια κομματια(για να γινει λεπτο και οχι ///...

Read more »