Posts Tagged ‘ μαστίχα ’

Βασιλόπιτα με Κρέμα Κάστανου 2016

27 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα με Κρέμα Κάστανου 2016

Μεθυστικά αρώματα κονιάκ, αστεροειδούς, γαρίφαλου, καβουρντισμένου αμύγδαλου, σοκολάτας, μαστίχας, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού κι η βελούδινη γλυκιά κρέμα κάστανου αναδύονται απ΄ αυτή τη Βασιλόπιτα και την τοποθετούν σε άλλη διάσταση. Με την πρώτη μπουκιά ένα απίστευτο κράμα γεύσεων και αρωμάτων εκρήγνυνται στον ουρανίσκο και η ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

9 Απριλίου 2014
By
Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αρχίζουν οι ετοιμασίες σε όλες τις κουζίνες για γλυκά, αλμυρά, αυγά και κάθε λογής πασχαλινά ΥΛΙΚΑ (βγαίνουν περίπου 65 κουλουράκια) 450 gr αλεύρι για για όλες τις χρήσεις,κοσκινισμένο 130 gr ζάχαρη άχνη 200 gr βούτυρο (έβαλα ADORO)σε θερμοκρασία δωματίου 1 αυγό σε θερμοκρασία...

Read more »

Κουραμπιέδες με άρωμα μαστίχα

22 Δεκεμβρίου 2013
By
Κουραμπιέδες με άρωμα μαστίχα

Κουραμπιέδες με άρωμα μαστίχα   Κουραμπιέδες με άρωμα μαστίχα Υλικά 700 γραμ. αλεύρι μαλακό 400 γραμ. βούτυρο φρέσκο 1 ½ κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα καβουρδισμένα 2 κρόκοι αβγού ½ κούπα ζάχαρη άχνη 1.κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ 1 κουτ.γλυκ ούζο 1 κουταλάκι.γλυκ. λικέρ μαστίχα 1 κουταλάκι.γλυκ. τριμμένη μαστίχα ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα ανθόνερο για ράντισμα Διαδικασία Χτυπάμε...

Read more »

Παντεσπάνι φιστικιού με κρέμα μαστίχας, τραγανή καραμέλα και γλυκό μανταρίνι

23 Νοεμβρίου 2013
By
Παντεσπάνι φιστικιού με κρέμα μαστίχας, τραγανή καραμέλα και γλυκό μανταρίνι

Παντεσπάνι φιστικιού με κρέμα μαστίχας, τραγανή καραμέλα και γλυκό μανταρίνι μερίδες 8 χρ. Πρ 1 ώρα χρ. ψυγ 1 ώρα Υλικά: Για το παντεσπάνι φυστίκι 250 γρ. Φιστίκι τριμμένο 200 γρ. Ζάχαρη άχνη 40 γρ. Αλεύρι μαλακό 300 γρ. Ασπράδι αυγού 50 γρ. Ζάχαρη 3 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Για την κρέμα μαστίχα 300 γρ. τυρί κρέμα 100 γρ. ανθότυρο 500...

Read more »

Κέικ με Μαστίχα και Καραμελωμένα Φρούτα

29 Αυγούστου 2013
By
Κέικ με Μαστίχα και Καραμελωμένα Φρούτα

Ένα πανεύκολο, πολύ αφράτο και νοστιμότατο κέικ, αρωματισμένο με τη μοναδική Μαστίχα Χίου, που το κάνει ξεχωριστό. Τα Υλικά 2 φλιτζάνια/250γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι/250ml γάλα πλήρες 125γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 μεγάλα αυγά 2 ½ κουταλάκια baking powder 1 πρέζα αλάτι 1 φλιτζάνι/185γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη 1...

Read more »

Παγωτό με μαστίχα

22 Αυγούστου 2013
By

Υλικά 1 ermol ή μόρφατ 1 ζαχαρούχο γάλα Από 1 σακουλάκι μαστίχα χρησιμοποιώ το 1/2 έως 3/4. 1 πρέζα μαχλέπι Λίγη ζάχαρη Αμύγδαλα καβουρδισμένα Κερασάκια γλασέ Σιρόπι βύσσινο Προαιρετικά Garni Γιώτη Εκτέλεση Χτυπάμε καλά το ermol αφού πρώτα το έχουμε βάλει στο ψυγείο για ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa

Read more »

Μους µαστίχα µε πεπόνι

7 Αυγούστου 2013
By
Μους µαστίχα µε πεπόνι

Μους µαστίχα µε πεπόνι Το πεπόνι πρέπει να είναι κρύο, σχεδόν παγωµένο, για να µεταφέρει τη δροσιά του στη µους Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου ΥΛΙΚΑ  (για 6 ποτήρια του µαρτίνι) 300 ml κρέµα γάλακτος 3 γρ. µαστίχα, σε σκόνη 100  γρ. λευκή σοκολάτα, χονδροσπασµένη 1 μέτριο πεπόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε µια κατσαρόλα, σε...

Read more »

Γεμιστά με θαλασσινά και σός μαστίχας

12 Ιουλίου 2013
By
Γεμιστά με θαλασσινά και σός μαστίχας

Γεμιστά με θαλασσινά και σός μαστίχας Γεμιστά με θαλασσινά και σός μαστίχας Υλικά 4 τομάτες 4 πιπεριές 2 κ.σ κάπαρη ψιλοκομμένη 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 1 πράσο ψιλοκομμένο 1 φινόκιο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 8 κλοναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο 1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 1/2 φλ....

Read more »

Αφράτο Παγωτό Μαστίχα

12 Μαΐου 2013
By
Αφράτο Παγωτό Μαστίχα

Το πιο αφράτο και αρωματικό παγωτό που έχω φτιάξει! Τα υλικά του δίνουν ένα υπέροχο κρεμώδες αποτέλεσμα και το άρωμα της μαστίχας το κάνει ακαταμάχητο! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δυνατό μίξερ με μεταλλικό κάδο που βοηθάει το γρήγορο «δέσιμο» της κρέμας. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα ταξίδια μου

Read more »

Ας μάθουμε τον κόσμο να φτιάχνει τσουρέκι – World Baking Day 2013

12 Μαΐου 2013
By
Ας μάθουμε τον κόσμο να φτιάχνει τσουρέκι  – World Baking Day 2013

Χριστός Ανέστη και έκανε τους Έλληνες να μαζευτούν στα οικογενειακά τραπέζια, απλώνοντας πάνω τους την αφθονία κάθε σπιτικού. Δεν πιστεύω πως υπάρχει σπίτι που δεν φτιάχνει ή αγοράζει τσουρέκι το Πάσχα. Αυτό το νόστιμο, γλυκό, τρυφερό ψωμί μεταφέρει ιστορία αιώνων και ενώνει με τα αρώματά του τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου. Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »

Παγωτό Μαστίχα

8 Μαΐου 2013
By
Παγωτό Μαστίχα

Ίσως η κλασικότερη συνταγή για σπιτικό παγωτό. Με γάλα και κρέμα γάλακτος, εύκολα και γρήγορα. Γίνεται αφράτο, είναι νοστιμότατο και τρώγεται μετά μανίας. Και το σημαντικότερο είναι, ότι ξέρουμε τι τρώμε εμείς και τα παιδιά μας. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα φαγητά της γιαγιάς

Read more »

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

3 Μαΐου 2013
By
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

  ΥΛΙΚΑ: 6 αυγά 140 γρ. ζάχαρη 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ. αλεύρι 100 γρ. φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο στο μούλτι σε σκόνη Ξύσμα 1 πορτοκαλιού Ξύσμα 1 λεμονιού Για το σιρόπι: 400 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό 100 γρ. λικέρ μαστίχα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κάνουμε το σιρόπι εν αρχή βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό...

Read more »

ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

2 Μαΐου 2013
By
ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Και να έχει άρωμα !!… Άρωμα βουτύρου , βανίλιας,… και εν προκειμένω μαστίχας.. Πήρα λοιπόν  την συνταγή για κουλουράκια από την φίλη μου την Γκόλφω Νικολού και της πρόσθεσα κάτι παραπάνω ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 500 γρ βούτυρο LURPACK μαλακό 300 γρ ζάχαρη άχνη 3 αυγά 500 γρ φάριν απ και 500 γρ μαλακό αλεύρι και λίγο ακόμα 30 γρ μπαίκιν πάουντερ 4 βανίλιες 100 γρ κρέμα γάλακτος 25 γρ λικέρ μαστίχας 1 κουταλάκι εσάνς μαστίχας Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα  ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Εύκολα Πασχαλινά Τσουρέκια

1 Μαΐου 2013
By
Εύκολα Πασχαλινά Τσουρέκια

Φέτος δοκίμασα και μια πιο εύκολη συνταγή για τσουρέκια, που δεν χρειάζονται ζύμωμα με το χέρι, όπως τα παραδοσιακά, αλλά τα Τα Υλικά (Για τρία μέτρια ή ένα μεγάλο τσουρέκι) 750 γραμ. αλεύρι για τσουρέκια 150 γρα. ψιλή ζάχαρη 150 γραμ. γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο 125 γραμ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος, ανάλατο 2 μεγάλα αυγά...

Read more »