Posts Tagged ‘ μήλα ’

Κρέμα μήλο-καραμέλα

12 Μαρτίου 2015
By
Κρέμα μήλο-καραμέλα

Υλικά για φόρμα 25 εκ. Για τα καραμελωμένα μήλα: 2 μέτρια κόκκινα μήλα 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη 3 κ.σ. κονιάκ Το χυμό από 1 πορτοκάλι 50 γρ. βούτυρο Για την κρέμα: 600ml. γάλα 300 γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες 4 αυγά 2 κρόκους αυγών Χρωματιστή τρούφα για το σερβίρισμα Προετοιμασία Καθάρισε τα μήλα και κόψε...

Read more »

Smoothie με γεύση μηλόπιτα!

23 Ιανουαρίου 2015
By
Smoothie με γεύση μηλόπιτα!

Υλικά: 1 ποτήρι γάλα σόγιας 1 μικρό μήλο 2 κ.σ. βρώμη 2 κ.σ. σταφίδες 1 κ.σ. καρύδια 3 κ.γ. φυστικοβούτυρο 1/4 κ.γ. κανέλα 1/4 κ.γ γαρύφαλο Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: The Veggie Sisters

Read more »

Ψητό χοιρινό με χουρμάδες & μήλα

13 Νοεμβρίου 2014
By
Ψητό χοιρινό με χουρμάδες & μήλα

ΥΛΙΚΑ 1 -1/2 κιλό χοιρινό ρολό 25 γρ. βούτυρο 1 αυγό 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 50 γρ. ψίχουλα φρέσκου άσπρου ψωμιού 75 γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένους 1 μήλο ψιλοκομμένο 1 πορτοκάλι Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας ζωμό κότας 2 κουταλιές της σούπας ξηρό άσπρο κρασί ή νερό Αλάτι-πιπέρι μαύρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε το φούρνο...

Read more »

Κέικ μήλου-κανέλλας, με κεφίρ ή ξινόγαλο

12 Οκτωβρίου 2014
By
Κέικ μήλου-κανέλλας, με κεφίρ ή ξινόγαλο

Υλικά 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 220 γρ. ζάχαρη 1 ½ κ. γ. κανέλλα σκόνη ¼ κούπας ηλιέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο) 1 αυγό ½ κούπα κεφίρ ή ξινόγαλο ¼ κούπας λικέρ μήλο (ή κανέλλας, ή τεντούρας κλπ) 50 γρ. σταφίδες ξανθές (ή μαύρες και ξανθές μαζί) 2 ξινόμηλα ή καθαρισμένα και κομμένα...

Read more »

Μηλόπιτα εύκολη αναποδογυριστή

19 Μαρτίου 2014
By
Μηλόπιτα εύκολη αναποδογυριστή

Υλικά Για την ζύμη 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κούπα νερού ζάχαρη 5 αυγά 4 κ.γ μπέικιν 2 βανίλιες Λίγο κονιάκ ή ρούμι(προαιρετικά) Για την γέμιση 4-5 μήλα 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κούπα ζάχαρη 1 κ.σ κοφτή κανέλα Λίγα καρύδια (προαιρετικά) Εκτέλεση Λιώνουμε το βούτυρο και το...

Read more »

Μια σιροπιαστή μηλόπιτα με ανθότυρο… το γλυκό της Τυρινής

28 Φεβρουαρίου 2014
By
Μια σιροπιαστή μηλόπιτα με ανθότυρο… το γλυκό της Τυρινής

Καλή σας μέρα!!! Φτάνουμε στο τέλος της Τυρινής εβδομάδας κι αυτό σημαίνει ότι η κυρά Σαρακοστή κοντεύει να χτυπήσει την πόρτα μας. Θα φέρει μαζί της τη νηστεία, την αποτοξίνωση αλλά και   ΥΛΙΚΑ 3 αυγά μεγάλα 220 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο 400 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα 150 ml νερό 100 γρ. γιαούρτι 2...

Read more »

Εύκολα μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ

27 Φεβρουαρίου 2014
By
Εύκολα μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ

Μια καταπληκτική ιδέα του Βασίλη Καλλίδη για μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ με κάποιες μικρές αλλαγές για να την φέρω στα μέτρα μου!Πρέπει να τα δοκιμάσετε!! Υλικά: 10-12 ψωμί του τοστ 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2 κ.σ βούτυρο 4 κ.σ ζάχαρη Λίγη κανέλα Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο Λίγο βούτυρο για άλειμμα Ζάχαρη...

Read more »

Γαλοπούλα Χριστουγέννων με γέμιση της Αργυρώς

Γαλοπούλα Χριστουγέννων με γέμιση της Αργυρώς

Υλικά συνταγής 1 γαλοπούλα γύρω στα 4 κιλά 3 κ.σ. βούτυρο μαλακό 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ξύσμα από μισό πορτοκάλι Για τη γέμιση 1/4 φλ. ελαιόλαδο τα εντόσθια ψιλοκομμένα 300 γρ. χοιρινός κιμάς, μία φορά περασμένος 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, μία φορά περασμένος 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1φλ. κονιάκ, χυμό από 1 πορτοκάλι 15 δαμάσκηνα κομμένα στα δύο 15 κάστανα βρασμένα, κομμένα στα δύο...

Read more »

Ψαρονέφρι με μήλα

17 Δεκεμβρίου 2013
By
Ψαρονέφρι με μήλα

Υλικά 2 κομμάτια ψαρονέφρι ½ μήλο σε κομμάτια με τη φλούδα 2 κ.γλ. μέλι 1 φλ. κόκκινο κρασί 2 κ.σ. βούτυρο 2 κ.γλ. μουστάρδα με κόκκους Λίγο αλάτι & πιπέρι Εκτέλεση Χαράσσουμε το κρέας σε ροδέλες με προσοχή το μαχαίρι να φτάνει μέχρι και λίγο κάτω από τη ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Το καλύτερο Κράμπλ Μήλου

Το καλύτερο Κράμπλ Μήλου

 Το κράμπλ από πάνω ήταν λίγο γλυκό για το δικό μου γούστο, αλλά στους καλεσμένους μου, άρεσε πάρα πολύ Κράμπλ: 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180 γραμμάρια βούτυρο 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου και 1/4 κρυσταλλική ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 βανίλια 1/8 κ.γ.  αλάτι χονδρό Μήλα: Νερό με...

Read more »

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ

20 Νοεμβρίου 2013
By
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ

Η ιστορία της μαρμελάδας ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, ως τρόπος διατήρησης αρχικά των κυδωνιών και στην συνέχεια κι άλλων φρούτων. Οι αρχαίοι Έλληνες διατηρούσαν τα κυδώνια βράζοντάς τα σε χαμηλή φωτιά με μέλι 1250 γρ καθαρισμένα μήλα( εμείς βάλαμε πράσινα ξινόμηλα) 4 φλυτζάνια νερό χυμό από 2 λεμόνια 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική 2 βανίλιες...

Read more »

Μηλογλυκο

19 Νοεμβρίου 2013
By
Μηλογλυκο

Υλικά ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπέικιν 1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού 250 gr. βούτυρο 1 αυγό 1 ποτήρι ζάχαρη ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 8 μήλα 1 1/2 ποτήρι μαύρη ζάχαρη 1 χούφτα σταφίδες μαύρες 1 κουταλιά της σούπας κανέλα Συνταγή Ψιλοκόβουμε τα μήλα, (μπορούμε να το κάνουμε και...

Read more »

Tarte tatin με μήλα, σταφίδες και καρύδια

16 Οκτωβρίου 2013
By
Tarte tatin με μήλα, σταφίδες και καρύδια

Η Tarte Tatin, γαλλικό γλυκό του 19ου αιώνα με καταγωγή σίγουρα γαλλική αλλά αμφισβητούμενη. Οι μεν λένε ότι γεννήθηκε ΥΛΙΚΑ 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου 4 πράσινα μήλα granny smith 3 κόκκινα μήλα στάρκιν 30 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές 130 γρ. ζάχαρη 100 γρ. βούτυρο + 20 γρ. για τη φόρμα...

Read more »

Τραγανή µηλόπιτα στην κούπα

30 Αυγούστου 2013
By
Τραγανή µηλόπιτα στην κούπα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1/4  φλ. νερό 5 µήλα, καθαρισµένα και κοµµένα στα 8 1/4  φλ. ζάχαρη Για το «µπισκότο» ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 1/4  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλ. καστανή ζάχαρη 100 γρ. µαργαρίνη 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κατσαρολάκι, σε πολύ χαµηλή φωτιά, ρίχνουµε το...

Read more »