Posts Tagged ‘ λαχανικά ’

Αρακας με μπεικον

22 Ιανουαρίου 2010
By
Αρακας με μπεικον

Υλικαμισο κρεμμυδι2 καρόται κιλο αρακαςμισο φλυτζ.βουτυρο200γρ.μπεικονμισο ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενοαλατι,πιπεριΕκτελεσηΒραζουμε τον αρακα.Σωταρουμε σε ενα τηγανι με το βουτυρο, το καροτο που το εχουμε κοψει σε στρογγυλα φετακια μαζι με το ψιλοκομμενο κρεμμυδι.Κατοπιν μολις ειναι ετοιμα τα ριχνουμε στο μισο ετοιμο αρακα.Σωταρουμε το μπεικον,μεχρι να γινει τραγανο και το ριχνουμε κι αυτο στον αρακα..Προσθετουμε αλατι και...

Read more »

Τορτίγια με κιμά

21 Ιανουαρίου 2010
By

Συστατικά: - 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο άπαχο - 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά - Τυρί (καπνιστό ή οποιοδήποτε μαλακό) - 1 ντομάτα - 2 κ.σ ελαιόλαδο - 4 κ.σ κρασί - 8 τορτίγιες - Barbeque sause ή κέτσαπ - Tabasco - 3 σκελίδες σκόρδο - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα Εκτέλεση: 1.Τρίβουμε με...

Read more »

Αρακάς με λουκάνικα γαλοπούλας

10 Ιανουαρίου 2010
By
Αρακάς με λουκάνικα γαλοπούλας

Συστατικά:- 1/2 κιλό κατεψυγμένο αρακά- 3 λουκάνικα γαλοπούλας- 300 γρ χυμό ντομάτας (συσκευασμένο)- 1 καρότο- 2 μέτριες πατάτες- 1 μικρό κρεμμύδι (ξερό)- 2 σκελίδες σκόρδο- αλάτι, πιπέρι- 2 γαρίφαλα, 2 μπαχάρια, 1 φύλλο δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλας- 3 κ.σ ελαιόλαδο Εκτέλεση:1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πολτοποιούμε το σκόρδο και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4...

Read more »

Χόρτα ομελέτα

17 Δεκεμβρίου 2009
By

Υλικά -5 αυγά -1 μερίδα χόρτα βρασμένα -1 φλιτζανάκι λάδι -Αλάτι -Πιπέρι -Κύμινο Προετοιμασία Αυτή την συνταγή μας την έφτιαχνε συχνά η μάνα μου όταν είχαμε χόρτα βρασμένα και την επομένη μέρα είχαν περισσέψει. Οπότε για να μας ευχαριστήσει έκανε ομελέτα. Τα χόρτα μπορεί να είναι είτε ραδίκια, τσιμούλια ,βρούβες είτε ότι άλλο θέλουμε....

Read more »

Ψαρόσουπα με σκορπιό

10 Νοεμβρίου 2009
By

Μια κόκκινη σκορπίνα είναι ό,τι πρέπει για μια ψαρόσουπα, αλλά ελλείψει αυτής και ένας μαύρος σκορπιός καλός είναι.Παίρνουμε λοιπόν 1 ή 2 ψάρια - ανάλογα το με το βάρος, θέλουμε περίπου μισό κιλό - και τα καθαρίζουμε προσεκτικά μη μας τσιμπήσουν τα αγκάθια τους...Κόβουμε 3-4 καρότα σε ροδέλες και 3-4 πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς.Ψιλοκόβουμε...

Read more »

Πρασοσέλινο

10 Νοεμβρίου 2009
By

Αφού καθαρίσουμε καλά τα πράσα (ενα κιλό για 2 άτομα), τα κόβουμε σε κομμάτια 2-3 εκατοστών. Το ίδιο κάνουμε και σε 2-3 καρότα.Από ένα σέλινο παίρνουμε τα μισά φύλλα του και τα ψιλοκόβουμε, όπως και τη σελινόριζα.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου μισό ποτηράκι ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα πράσα.Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά...

Read more »

Γεμιστές πιπεριές

27 Αυγούστου 2009
By

Ζεματάμε σε βραστό νερό (λες και θα μπορούσαμε να ζεματίσουμε σε κρύο... τέλος πάντων...) 15 πιπεριές.Τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν, αλλά φροντίζουμε το νερό όπου έβρασαν να διατηρηθεί ζεστό.Οσο κρυώνουν οι πιπεριές, ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι, αρκετό μαϊντανό και 15 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα πράσινα μυρωδικά...

Read more »

Φαγκρί με πράσα (σ.σ.*)

7 Ιουλίου 2009
By

Ψιλοκόβουμε 400 γρ. πράσα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν εντελώς μαζί με 2-3 γαρύφαλλα και λίγη ψιλοκομμένη πιπερόριζα. Τα απλώνουμε στο πυρέξ και βάζουμε από πάνω μιά φέτα φαγκρί περίπου 400 γραμμάρια. Περιχύνουμε με λεμόνι και ένα σφηνάκι τσίπουρο. Το βάζουμε στο φούρνο στους 200. Στα πρώτα 20 λεπτά σκεπασμένο με λαδόχαρτο. Περίπου...

Read more »

Μπριάμ(ι) φούρνου

6 Ιουλίου 2009
By

Η μεγάλη δυσκολία όσον αφορά το μπριάμ(ι) είναι η προφορά του. Δεν προφέρεται "μπριάμ", ούτε ¨μπριάμι". Το γιώτα στο τέλος και προφέρεται και δεν προφέρεται (πως γίνεται αυτό μη ρωτάτε).Είναι ένα φαγητό πιο εύκολο να το φτιάξεις, παρά να το πεις.Αφού έγραψα την εξυπνάδα μου, πάμε στη συνταγή.Μαζεύουμε ό,τι λαχανικά βγάζει ο μπαξές (πατάτες,...

Read more »