Posts Tagged ‘ λάδι ’

Σάλτσα για ζυμαρικά ‘μαφιόζα’

7 Νοεμβρίου 2014
By
Σάλτσα για ζυμαρικά ‘μαφιόζα’

ΥΛΙΚΑ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μικρή μελιτζάνα 1 μικρή πράσινη πιπεριά 45 γρ. αντζούγιες φιλέτο Γάλα 10 μαύρες ελιές 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό Πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 2 σκελίδες σκόρδο 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια των 400 γρ. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό (ή 1 κουταλάκι  του...

Read more »

Μελομακάρονα

21 Δεκεμβρίου 2013
By
Μελομακάρονα

Υλικά συνταγής: 2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι 4 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι μαλακό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ψιλή χυμός ενός πορτοκαλιού ξύσμα φλούδας ενός πορτοκαλιού 2 φλιτζανάκια του καφέ κονιάκ 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ ή σόδα λίγη κανέλα λίγα καρύδια κοπανισμένα με σουσάμι 1/2 ποτήρι του κρασιού...

Read more »

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟ

3 Δεκεμβρίου 2013
By
ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟ

Υλικά 1 κινέζικο λάχανο κομμένο σε λωρίδες στα σκληρά μέρη του, ενώ τα μαλακά φυλαράκια, θα τα βάλουμε ολόκληρα 1/2 κιλό μαυρομάτικα φασόλια 2/3 της κούπας λάδι 3 ώριμες ντομάτες και 1 κ. σ. ντοματοπελτέ καλά διαλυμένο μέσα τους 1 μάτσάκι φρέσκα κρεμμύδια 1 ματσάκι άνηθο αλάτι πιπέρι Βάζουμε σε χλιαρό νερό για 30...

Read more »

Ρολό κιμά γεμιστό με βραστά αυγά

5 Νοεμβρίου 2012
By
Ρολό κιμά γεμιστό με βραστά αυγά

Υλικά:1 kg κιμά μοσχαρίσιο4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί2-3 αυγά βρασμένα (σφιχτά)1-2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη1 κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 ποτήρι κρασιού λάδιλίγο αλεύριαλάτι & πιπέριΕκτέλεση: Σε μια λεκάνη λίγο βαθιά ρίχνουμε τον κιμά. Μετά ρίχνουμε το ψωμί τρίβοντάς το πάνω στον κιμά, αφού προηγουμένως το έχουμε μουσκέψει και αφού έχει μαλακώσει...

Read more »

Αγκινάρες μουσακά

3 Νοεμβρίου 2012
By
Αγκινάρες μουσακά

Αγκινάρες μουσακά ένα αγαπημένο πιάτο, παραδοσιακό και πεντανόστιμο αποζημιώνει στο έπακρο την έλλειψη της μελιτζάνας λόγω εποχικότητας. Λαδερά σχετικά υλικά : Συνταγές με αγκινάρες Συνταγές με κιμά Αλείφουμε με βούτυρο ένα μικρό ταψί και χωρίζουμε τις αγκινάρες στα τέσσερα , και τις τοποθετούμε στο ταψί. Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ......

Read more »

Μεξικάνικο κοτόπουλο με βότκα και πολύχρωμες πιπεριές

14 Οκτωβρίου 2012
By
Μεξικάνικο κοτόπουλο με βότκα και πολύχρωμες πιπεριές

Υλικά:1 kg φιλέτο κοτόπουλο1 μεγάλο κρεμμύδι1 κόκκινη πιπεριά1 πορτοκαλί πιπεριά1 κίτρινη πιπεριά1 πράσινη πιπεριά½ ποτήρι κρασιού βότκαπικάντικο μείγμα για κοτόπουλο1 ποτήρι κρασιού λάδιαλάτιΕκτέλεση: Κόβουμε σε λωρίδες όλα τα υλικά. Βάζουμε σε βαθύ σκεύος το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ίσα-ίσα να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε...

Read more »

Μπρόκολο ογκρατέν

10 Οκτωβρίου 2012
By
Μπρόκολο ογκρατέν

Υλικά:1 kg μπρόκολο1 μικρό κρεμμυδάκι (προαιρετικά)1-2 μέτριες πατάτες (προαιρετικά)2 μικρές κρέμες γάλακτος2 αυγά2 κουταλιές σούπας λάδιμερικές φέτες μπέικον (ή γαλοπούλα αν το θέλουμε πιο ελαφρύ)150 gr γκούντα τριμμένο150 gr παρμεζάνα τριμμένη200 gr κεφαλοτύρι τριμμένο1 φρυγανιά τριμμένηβιτάμλίγο αλατι & πιπέριΕκτέλεση: Ξεκινάμε έχοντας αλήψει ένα ταψί πυρέξ με βιτάμ και έχουμε σκορπίσει πάνω την τριμμένη φρυγανιά....

Read more »

Ζυμαρικά με λάδι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά

28 Αυγούστου 2012
By

Γυρνώντας από τις διακοπές είναι μια καλή εποχή για ξεσκαρτάρισμα των τροφίμων που έχουμε περισσέψει μέχρι να έρθει η ώρα για τις νέες προμήθειες. Οπότε σ'αυτές τις περιπτώσεις κανείς αυτοσχεδιάζει.Υλικά1/2 πακέτο ζυμαρικά (συνήθως μακαρόνια)3 κουταλιές λάδι3 σκελίδες σκόρδο2 καυτερές πιπεριέςπροαιρετικάκουκουνάριμαϊντανόςΞεκινάμε να βράσουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό. 1'-2' πριν βράσουν τελείως τα αποσύρουμε.Αφού...

Read more »

Αγκινάρες με κρέας

10 Ιουλίου 2012
By
Αγκινάρες με κρέας

Μια κλασική συνταγή που συνδυάζει τέλεια την αγκινάρα με το αρνάκι. Αγκινάρες με κρέας αυγολέμονο! Κρέατα σχετικά υλικά : Συνταγές με αγκινάρες Συνταγές με αρνί Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σοτάρουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια σε λάδι. Ρίχνουμε το κρασί,αρκετό νερό και αλατοπίπερο ώστε να σκεπάσ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Βιολογικό ελαιόλαδο

21 Απριλίου 2012
By

Το βιολογικό ελαιόλαδο της Ελλάδας είναι πιθανότατα το καλύτερο παγκοσμίως και η απόδειξη είναι οι συνεχείς διακρίσεις που λαμβάνει σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Βιολογικού ελαιολάδου κάθε χρόνο. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »

Ρεβυθοκεφτέδες σπεσιαλιτέ Σίφνου

11 Απριλίου 2012
By
Ρεβυθοκεφτέδες σπεσιαλιτέ Σίφνου

Οι Ρεβυθοκεφτέδες είναι μια απλή και νηστίσιμη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει με την ωραία γεύση της. Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα:  Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με σόδα για 12 - 14 ώρες. Τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε πολύ καλά και τα αλέθουμε στο μύλο των λαχανικών ή σε μίξερ. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Μακαρονάδα του Ψαρά

4 Απριλίου 2012
By
Μακαρονάδα του Ψαρά

Η μακαρονάδα του ψαρά, γευστική πανδαισία γαρίδας και μυδιών, είναι ιδανική για κυρίως πιάτο σε ένα γεύμα θαλασσινών. Καθαρίζουμε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά". Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αφού έχουνε ανοίξει χωρίζουμε τη σάρκα από τα όστρακα. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Μοσχάρι κοκκινιστό

27 Μαρτίου 2012
By
Μοσχάρι κοκκινιστό

Αγαπημένο φαγητό των περισσοτέρων Ελλήνων το κοκκινιστό μοσχάρι είναι μια κλασσική συνταγή απλή και πετυχημένη. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε στο τέλος το σκόρδο,για να μην μαυρίσει και μυρίσει άσχημα. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »

Γαλέος τηγανητός – κουρκούτι

24 Μαρτίου 2012
By
Γαλέος τηγανητός – κουρκούτι

Μπακαλιάρος - Γαλέος τηγανητός, παραδοσιακός νηστίσιμος μεζές για την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 25η Μαρτίου Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »