Posts Tagged ‘ Λάδι ελαφρύ ’

Αλμυρά Κουλουράκια Καρότου

9 Σεπτεμβρίου 2015
By
Αλμυρά Κουλουράκια Καρότου

Ένα σνακ εύκολο, υγιεινό, νηστίσιμο και γρήγορο. Είναι ιδανικό για όλες τις ώρες, είναι εμφανίσιμο, είναι τραγανό, χωρίς να είναι σκληρό. Μεταφέρεται άνετα και πάει παντού. Τα φτιάχνουμε μπαστουνάκια ή κρίκους και συνοδεύουν τον καφέ ή το ποτό μας. Και, βεβαίως, είναι νοστιμότερα έτσι φτιαγμένα από τα χεράκια μας, με ελάχιστο κόπο, απ΄ ό,τι...

Read more »

Κέικ με Καραμελωμένα Πορτοκάλια

3 Φεβρουαρίου 2013
By
Κέικ με Καραμελωμένα Πορτοκάλια

Κέικ σιροπιαστό αναποδογυρισμένο, με καραμελωμένα πορτοκάλια. Τα πορτοκάλια, με τις πάρα πολλές ποικιλίες, έχουν έντονο χρώμα, είναι όμορφα, είναι νόστιμα, μπαίνουν σε φαγητά και γλυκά, γίνονται χυμός και χαρίζουν, με το αιθέριο έλαιο που περιέχει η φλούδα τους, άρωμα και σπιρτάδα όπου κι αν χρησιμοποιηθούν. Σήμερα φτιάχνουμε με αυτά ένα κέικ! Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »

Κέικ με Μύρτιλλα

2 Δεκεμβρίου 2012
By
Κέικ με Μύρτιλλα

Κέικ αφράτο, μαλακό και με τη λεπτή γεύση των blueberries/μύρτιλλων, φρέσκων, αποξηραμένων ή κατεψυγμένων. Φρούτα με ιδιαίτερη γεύση και με πολλές θρεπτικές ιδιότητες. Φυσικά η συγκεκριμένη ζύμη είναι ιδανική για να προσθέσουμε οποιοδήποτε άλλο φρούτο φρέσκο ή αποξηραμένο επιθυμούμε και κάθε φορά το αποτέλεσμα να είναι εξίσου νόστιμο. Η ευκολία και η ταχύτητα στην...

Read more »

Τυρόπιτες Τηγανητές

7 Νοεμβρίου 2012
By
Τυρόπιτες Τηγανητές

Τυρόπιτες φουσκωτές, τραγανές και εύγευστες, τηγανισμένες σε ελαφρύ λάδι για πιο ανάλαφρη γεύση. Το ακανόνιστο, στρογγυλό σχήμα τους αλλά και η όλη ετοιμασία τους παραπέμπει σε ύφος rustic!Γεύση μοναδική, αυτή που μπορεί να μας προσφέρει ένα απλό ξεροψημένο ζυμάρι, παραγεμισμένο με λίγη νόστιμη φέτα, τη δική μας φέτα.Ένας αλμυρός "τυρολουκουμάς", που τρώγεται ζεστός για...

Read more »

Πάστα Φλόρα

28 Οκτωβρίου 2012
By
Πάστα Φλόρα

Μπισκοτένιο, τραγανό, ντελικάτο και καλοψημένο ζυμάρι, που θρυμματίζεται σε κάθε δαγκωνιά. Η μαρμελάδα το συντροφεύει και ενισχύει τη γεύση του χωρίς να το καλύπτει. Δυο υλικά, ζυμαράκι και μαρμελάδα, λοιπόν, για αυτή εδώ την πολύ εύγευστη Πάστα Φλόρα!Αν θέλετε να απολαύσετε τις μαρμελάδες σας εκτός από: "επάνω σε μια φρυγανιά" φτιάξτε αυτή την Τάρτα...

Read more »

Μπανάνα Μπρεντ με Νουτέλα

14 Οκτωβρίου 2012
By
Μπανάνα Μπρεντ με Νουτέλα

Ζουμερό και πολύ γευστικό! Το κλασικό Αμερικανικό επιδόρπιο "Banana Bread", το οποίο γίνεται, με ώριμες πολτοποιημένες μπανάνες και πραλίνα φουντουκιού. Νουτέλα ή Μερέντα. Επιλέξτε όποια σας αρέσει, το σίγουρο είναι ότι αυτό το κέικ έχει ιδιαίτερη νοστιμιά, ζουμερή υφή και δυνατό άρωμα. Από τα πολύ νόστιμα κέικ. Όσο ψήνεται η μυρωδιά της κανέλας ανακατεμένη...

Read more »

Κέικ με Φέτα και Αρακά

27 Σεπτεμβρίου 2012
By
Κέικ με Φέτα και Αρακά

Αλμυρό κέικ με τυρί φέτα και αρακά. Νόστιμο και υγιεινό λαχανικό, το οποίο βρίσκεται, εκτός από φρέσκο την Άνοιξη, και σε κατεψυγμένη μορφή στα ψυγεία των Σ/Μ.Με απλές διαδικασίες, αναμιγνύοντας, με το χέρι τα υλικά έχουμε σε σύντομο χρόνο ένα πολύ γευστικό σνακ ή ορεκτικό για όλες τις ώρες.Δοκιμάστε το! εργασία: 10′ χρόνος: 1h...

Read more »

Τάρτα με Νεκταρίνια

12 Αυγούστου 2012
By
Τάρτα με Νεκταρίνια

Φρούτα του καλοκαιριού, κλεισμένα σε γλυκιά ζύμη, μας δίνουν πάντα μια ευχάριστη οπτική και γευστική απόλαυση.Κόκκινα, σαρκώδη νεκταρίνια είναι οι πρωταγωνιστές του σημερινού Κυριακάτικου γλυκού μας. Ζύμη χωρίς αυγά και με ηλιέλαιο, το οποίο του χαρίζει ανάλαφρη υφή. Αν επιλέξουμε, αντί ζάχαρης, Στέβια, σίγουρα η απόλαυση θα είναι με λιγότερες ενοχές.Δοκιμάστε το! εργασία: 15′...

Read more »

Κεκάκια με Ζαμπόν και Τυρί

12 Ιουλίου 2012
By
Κεκάκια με Ζαμπόν και Τυρί

Αλμυρό σνακ με ζαμπόν και με τυρένια νοστιμιά στο εσωτερικό του. Αφράτα και νόστιμα κεκάκια για το κολατσιό, το πάρτυ, το γραφείο, το σχολείο, το ταξίδι ή συνοδευτικό της μπύρας μας. Τρώγονται ευχάριστα και είναι πολύ χορταστικά.Δοκιμάστε τα! εργασία: 15′ χρόνος: 45′ πολύ εύκολο: Συνεχίζεται... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Κολοκυθοκεφτέδες

7 Ιουνίου 2012
By
Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες νόστιμοι, ελαφριοί, και απολαυστικοί, με φρέσκα αρωματικά, μυρωδάτο δυόσμο και τυρί φέτα.Γευστικό ορεκτικό, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει ένα κύριο πιάτο αλλά να καταναλωθεί εξίσου άνετα ως μεζές για ουζοποσία, και όχι μόνον, παρέα με το μοναδικής νοστιμιάς Ελληνικό Τζατζίκι. εργασία: 1h:00′ χρόνος: 1h:30′ μεσαίο: Συνεχίζεται... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Muffins Λεμονιού με Παπαρουνόσπορο και Στέβια

22 Απριλίου 2012
By
Muffins Λεμονιού με Παπαρουνόσπορο και Στέβια

Γευστικότατα μάφφινς, με το άρωμα του λεμονιού και με παπαρουνόσπορο, με την χαρακτηριστική γεύση του. Ελαφρύ και ιδιαίτερα αγαπητό γλυκάκι, που τρώγεται πολύ εύκολα. Σε κάθε δαγκωνιά ο παπαρουνόσπορος σπάει ανάμεσα στα δόντια και νιώθεις την κριτσανιστή υφή του, χωρίς να είναι ένας σπόρος σκληρός ή που να κολλάει ανάμεσα στα δόντια, όπως της...

Read more »

Μπανάνες Τηγανιτές με Φύλλο Κρούστας

26 Φεβρουαρίου 2012
By
Μπανάνες Τηγανιτές με Φύλλο Κρούστας

Γλυκό και φρούτο μαζί! Γευστική, εξωτική λιχουδιά, με κομμάτια μπανάνας, τυλιγμένα απαλά σε φύλλο κρούστας και καραμελωμένα με ξανθή ζάχαρη. Γίνεται πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα, με ένα φρούτο, που σχεδόν πάντα, υπάρχει στην κουζίνα μας.Τραγανή, καραμελωμένη μπουκιά να γλείφουμε τα δακτυλάκια μας. Λίγοι θα μείνουν αδιάφοροι σε μια τέτοια γευστική πρόκληση! εργασία: 30′ χρόνος:...

Read more »

Μηλοτηγανίτες

19 Φεβρουαρίου 2012
By

Τηγανίτες, Μηλοτηγανίτες ή Apple Pancakes! Πολύ νόστιμες, πολύ αφράτες, και αρωματισμένες με το αιθέριο άρωμα του λεμονιού. Απλά ακαταμάχητες!Πασπαλισμένες με ένα λεπτό πέπλο άχνης ζάχαρης ή με ελληνικό, θυμαρίσιο μέλι.Με τα πιο απλά υλικά για τη δημιουργία του χυλού -αυγά, αλεύρι, γάλα- και στον οποίο θα προσθέσουμε μήλο τριμμένο στον τρίφτη.Αυτό είναι όλο! εργασία:...

Read more »

Μελομακάρονα

20 Δεκεμβρίου 2011
By

Μελομακάρονα σιμιγδαλένια. Σωστά μελωμένα, νόστιμα και τραγανά, με άρωμα πορτοκαλιού και με πολύ καρύδι πασπαλισμένο επάνω τους.Κλασική γεύση για τα Ελληνικά Χριστούγεννα, όπου σχεδόν κάθε σπιτικό έχει τη δική του οικογενειακή συνταγή και τη "μαγική" φόρμουλα, ώστε να βγουν γευστικά και να τα απολαύσουν όλοι με την ίδια διάθεση. Αν σας αρέσουν τα μελομακάρονα,...

Read more »