Posts Tagged ‘ Κυρίως πιάτο ’

Μπριζόλες μεξικάνικες

22 Μαΐου 2013
By
Μπριζόλες μεξικάνικες

Νόστιμες ψητές χοιρινές μπριζόλες, μαριναρισμένες, ζουμερές και ελαφρά πικάντικες. Υλικά συνταγής: Χοιρινές μπριζόλες: 4 μεγάλες (περίπου 230 - 250 γρ η μια) Ηλιέλαιο: 5 κουταλιές σούπας Κόκκινο ξηρό κρασί: 1 κούπα Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο Ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι: 3 - 4 ανάλογα το γούστο σας (χωρίς τα σπόρια) Ψιλοκομμένο δεντρολίβανο: 2 - 3 κλαδάκια (μόνο τα φύλλα)...

Read more »

Σπαγγέτι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

18 Μαΐου 2013
By
Σπαγγέτι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

Υλικά: Για 2-4 άτομα ½ κιλό γαρίδες 2/3 φλιτζάνι λάδι 2 σκελίδες σκόρδο Ψιλοκομμένος μαϊντανός αλάτι πιπέρι 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κρέμα γάλακτος των 250 ml με 15 % λιπαρά 1 κούπα μανιτάρια καθαρισμένα ½ φλιτζάνι κρασί λευκό ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι Λαχταριστό πιάτο με μακαρόνια, γαρίδες και κρέμα γάλακτος για το μεσημεριανό σας...

Read more »

Πίτα του βοσκού με το αρνάκι που περίσσεψε

6 Μαΐου 2013
By
Πίτα του βοσκού με το αρνάκι που περίσσεψε

Υλικά: Για 4-6 άτομα Για μείγμα με αρνί 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κιλά ψητο αρνί έτοιμο ψιλοκομμένο 1/3 φλιτζάνι αλεύρι αλάτι και πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 1/8 κουταλιά του γλυκού κανέλα 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δενδρολίβανο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ...

Read more »

Κρεατόπιτα με το αρνί που περίσσεψε

6 Μαΐου 2013
By
Κρεατόπιτα με το αρνί που περίσσεψε

Υλικά: Για 2-4 άτομα 60 γραμμάρια αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας 500 γραμμάρια βερίκοκα κονσέρβα 2 κουταλιές της σούπας γλυκόξινη σάλτσα Αλατοπίπερο Ζύμη για σφολιάτα 1,5 κιλό αρνί μαγειρεμένο κομμένο σε μπουκιές 60 ml ηλιέλαιο 750 γραμμάρια κρεμμύδια σε κύβους Φτιάξτε μια λαχταριστή κρεατόπιτα με το αρνάκι που περίσσεψε! Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »

Σολομός ψητός με σάλτσα σόγιας

3 Μαΐου 2013
By
Σολομός ψητός με σάλτσα σόγιας

Σολομός ψητός με σάλτσα σόγιας Νοστιμότατη και εύκολη συνταγή, με άρωμα ανατολής, για ψητό σολομό. Υλικά συνταγής: Φρέσκο λεμονόχορτο: 2 μίσχοι Σκούρα σάλτσα σόγιας: 1/2 κούπα Ψιλοκομμένο κόλιαντρο: 5 - 6 κουταλιές σούπας (αν δεν έχετε κόλιαντρο βάλτε μαϊντανό) Τριμμένο φρέσκο τζίντζερ: 2 εκ. ρίζα Τριμμένο σκόρδο: 4 σκελίδες Φιλέτο σολομό: 1 κιλό Χλιαρό μέλι: 1/3 κούπας Λεμόνι: 2 μικρά (ή λάιμ...

Read more »

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

2 Μαΐου 2013
By
Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Υλικά: Για 8-10 άτομα 2 φύλλα δάφνης 1 ποτηράκι κονιάκ 2 αυγά και 1 ασπράδι 1 λεμόνι ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο (στήθος και μπούτια) 3 μαρούλια ψιλοκομμένα 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο άνηθο 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι Μια ξεχωριστή επιλογή για όσους αρέσει η μαγειρίτσα χωρίς συκώτι αλλά με πουλερικά ......

Read more »

Μπιφτέκια χορτοφαγικά

2 Μαΐου 2013
By
Μπιφτέκια χορτοφαγικά

Μπιφτέκια χορτοφαγικά Νοστιμότατα μπιφτέκια, με μαυρομάτικα φασόλια, μανιτάρια και διάφορα λαχανικά, θρεπτικά και υγιεινά, για χορτοφάγους και για την νηστεία. Υλικά συνταγής:  Μαυρομάτικα φασόλια: 400 γρ. Ψιλοκομμένα μανιτάρια: 6 μέτρια Ψιλοκομμένη πιπεριά: 1 μικρή (πράσινη ή χρωματιστή) Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα Τριμμένη φρυγανιά: 1/2 κούπα Αλεύρι: 1/4 κούπας Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 3 - κουταλιές σούπας Τριμμένο κύμινο: 1/4 κουταλάκι τσαγιού Τριμμένο κόλιαντρο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Τριμμένο τσίλι: 1/4...

Read more »

Γλώσσα με μαϊντανό

28 Απριλίου 2013
By
Γλώσσα με μαϊντανό

Υλικά: Για 2 άτομα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 γλώσσα καθαρισμένη χυμός από 1 λεμόνι ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι

28 Απριλίου 2013
By
Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι

Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι Η σημερινή ανάρτηση θα μπορούσε να αποτελεί και μια πρόταση-λύση για Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι Υλικά 4 φιλέτα γλώσσας 2 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. σούπας μουστάρδα 1 κουτ. σούπας λεμόνι 1 - 2 σφηνάκια κονιάκ 1/3 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη 1/3 κουτ. γλυκού...

Read more »

Τσιπούρες με αγκινάρες στο φούρνο

28 Απριλίου 2013
By
Τσιπούρες με αγκινάρες στο φούρνο

Υλικά: Για 4-6 άτομα 1 τσιπούρα ή 1 λαυράκι (βάρος περίπου ένα κιλό) ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 χυμός λεμονιού 6 πατάτες 750 γραμμάρια αγκινάρες κατεψυγμένες δεντρολίβανο Ζουμερό και μαλακό ψάρι στο φούρνο με πατάτες και αγκινάρες για την Κυριακή των Βαΐων... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Νηστίσιμες μελιτζάνες ραγού

25 Απριλίου 2013
By
Νηστίσιμες μελιτζάνες ραγού

Υλικά: Για 4-6 άτομα 10 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 6 ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κλωνάρι βασιλικό ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο Λαχταριστό και εύκολο φαγητάκι για όλες τις ώρες ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Νηστίσιμες αγκινάρες αλά πολίτα

25 Απριλίου 2013
By
Νηστίσιμες αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά:  Για 4-6 άτομα 2 μέτρια καρότα σε ροδέλες 8 μέτριες πατάτες κομμένες σε τέταρτα 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέρι 1 αυγό προαιρετικά χυμός 3 λεμονιών 10-12 φρέσκες αγκινάρες ή κατεψυγμένες 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 1 μέτριο ξερό ψιλοκομμένο ή τριμμένο κρεμμύδι 6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες Λαχταριστές αγκινάρες με πατάτες στη κατσαρόλα...

Read more »

Νηστίσιμο σπανακόρυζο

24 Απριλίου 2013
By

Υλικά:  Για 2-4 άτομα 1 κιλό σπανάκι 2 Φλιτζάνια ρύζι 6 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι άνηθο 1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο Χυμό από 2 λεμόνια Λαχταριστό πιάτο με έντονη γεύση και άρωμα... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Κοκκινιστό πιλάφι με γαρίδες

23 Απριλίου 2013
By
Κοκκινιστό πιλάφι με γαρίδες

Υλικά: Για 2-4 άτομα 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για πιλάφι 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό λίγο  ταμπάσκο (προαιρετικά) αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη Εύκολο και γρήγορο...

Read more »